Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Kisfaludy György fizikusról...

Kisfaludy György fizikusról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Szoktam nézni az előadásait és kicsit szkeptikusan fogadom bizonyos elméleteit. Gyakran van ott szó olimpiákon résztvevő idegenekről és sportcsarnok méretű lebegő űrhajókról is amit állítólag ő személyesen is látott és le is filmezett. Valamint a találmányával, a gravitációs távcsővel kapcsolatban is kissé szkeptikus vagyok, mert a működési elvét nem igazán ismertette még vagy legalábbis én nem tudok róla.

2016. febr. 27. 15:39
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
76%

"Az általam hivatalosnak nevezett fizika Kelvin idejében még azt állította hogy a levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet."

Ez jó példa arra, hogy az általad hivatalosnak nevezett fizika képes a fejlődésre és az álláspontjának revideálására, hiszenn pontosan ez a lényege. Az ilyen Kisfaludy-félék viszont épp azzal akarnak berobbanni a köztudatba, hogy a fehéret feketének nevezik, a szögletest meg gömbölyűnek. Akkor is, ha a valóság más.

"3 évvel ezelőtt pedig még Vágó István nézte hülyének a Kisfaludyt mikor a gravitácios hullámokat emlegette egy műsorban."

Ezt így ebben a formában erősen kétlem, lévén, hogy a gravitációs hullámok létezésének közvetett megfigyelésére Hulse és Taylor már 1993-ban Nobel-díjat kaptak, Vágó pedig ha nem is fizikus, de vegyészmérnök, akinek kellő mélységű természettudományos műveltsége van ahhoz, hogy ne kérdőjelezzen meg olyasmit, amit Einstein megjósolt, és amire utána egy Nobel-díjat is kiosztottak. Márcsak azért is, mert ő vegyészmérnök és nem fizikus.

"Azt, hogy igaza van-e vagy nincs azt sziklaszilárdan egyikünk sem bírja még kijelenteni."

Hát ez bizony így van. Ez a szilárdság inkább ahhoz hasonló, amivel azt sem tudjuk cáfolni, hogy az elektromágnesességet valójában nem kis démonok keltik a Pokolból származó kovaköveikkel, éppen a Maxwell-egyenleteknek megfelelő módon. Ettől függetlenül még tarthatjuk hülyének azt, aki ilyet állít.

2016. júl. 5. 11:47
 22/41 anonim ***** válasza:
80%

"Mindenesetre ha igaza van ha nincs, nagyon művelt ember, minden témában képed órákig beszélni."

A 74 éves Juliska néni Mágocsról úgyszintén így van ezzel, pedig soha nem járt felsőoktatási intézménybe, és sem a világirodalmat, sem a világtörténelmet nem ismeri, a fizikáról nem is beszélve. Ezek szerint Kisfaludyval egy szinten állnak.

2016. júl. 5. 11:59
 23/41 anonim válasza:
42%

Kisfaludy semmihez sem ragaszkodik erőteljesen, fenntartja a tévedés lehetőségét is. A youtube csatornáján is mottóként szerepel, hogy: "Kérdezzetek bátran, gondolkodjunk együtt!", nem haragszanak ám ha valaki kritizálja őket.

Vágó István, akinek intelligenciáját tükrözi az is, hogy fatanikus DK aktivista, pedig épp itt nézi hülyének Kisfaludyt, amiért "gravitációs hullámokról" beszél:

https://www.youtube.com/watch?v=a1X0wCgwLNE&feature=youtu.be..

"az elektromágnesességet valójában nem kis démonok keltik a Pokolból származó kovaköveikkel"

Nem rémlene, hogy állított valaha is ilyet. Maxwellről, meg egy csomó másik fizikusról és azok munkásságáról pedig néha órákon át szokott beszélni. Egy csomó olyan dologról hallottam Kisfaludytól a fizikával kapcsoltban, amit addig még sosem.

Kisfaludy Juliska nénivel ellenben rengeteg olyan dolgot mond a fizikával kapcsolatban, amit le is lehet ellenőrizni.

2016. júl. 5. 21:41
 24/41 Tom Benko ***** válasza:
76%
És hogyan reagál, amikor kiderül, hogy tévedett?
2016. júl. 6. 21:56
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

"Ez az a fickó, aki azt állítja, hogy az általa feltalált időgéppel személyesen ellátogatott Attila hun király udvarába, ahol maga Attila árulta el neki, hogy melyik kiskunmajsai kunhalom alá van elásva az Altair III. bolygójára vezető dimenziókapu? "

Azt hittem azt árulta el neki Attila, hogy ő hova van eltemetve. Az stílszerűbb lett volna picit :))

2016. júl. 6. 22:03
 26/41 anonim ***** válasza:
85%

zbalog Kisfaludy biztosan nem mért semmiféle gravitációs hullámokat, mivel egész magyarországon nincs olyan eszköz amivel észlelhetnénk. A gravitációs hullámok rettenetesen gyengék !

Nemhogy a mezőn levő mohafajokat meg a bolygó túloldalán barlangban levő köveket nem tudnánk kimutatni, de egy szupernovát sem, mert maga a gravitáció rendkívől gyenge és max gyorsan mozgó hatalmas tömegű objektumok pl robbanó csillagokat, fekete lyukakat lehetne kimutatni, de azt sem magyarországon. Teszem hozzá Kisfaudi statikus dolgokat is ki tud mutatni, ami ellentmond vele

2016. júl. 6. 22:11
 27/41 anonim ***** válasza:
76%

"Kisfaludy semmihez sem ragaszkodik erőteljesen, fenntartja a tévedés lehetőségét is."

Még szerencse. Ahogy a hivatalos fizika is, amit te ellenpontozásul említettél Kisfaludy mellett. Nyilván arra gondoltál, hogy ha anno a hivatalos fizika is tévedhetett, akkor Kisfaludy-nak is lehet igaza. Kár, hogy ez nem érv semmire.

"Vágó István, akinek intelligenciáját tükrözi az is, hogy fatanikus DK aktivista, pedig épp itt nézi hülyének Kisfaludyt, amiért "gravitációs hullámokról" beszél"

Az pedig a te intelligenciádról árulkodik, hogy valakinek a politikai preferenciáját használod "szakmai" érvként az illetővel szemben. Ez a személyeskedésnek nevezett érvelési hiba. Közismert, hogy Newton több időt szentelt ma okkultnak minősíthető témáknak, mint az általa megalapozott klasszikus fizikának. Mégsem mondjuk azt, hogy Newton menjen a sunyiba és nem dobjuk ki a newtoni fizikát azért, mert élete másik felét a "mágiának" szentelte. (Remélem, ebből most neked nem az ment át, hogy Vágót Newtonhoz, a DK-t meg az okkultizmushoz hasonlítottam, mert akkor sírva fakadok.)

Ami pedig a videót illeti, a gravitációs hullámok az elején kb. három mondatban szerepelnek azzal összefüggésben, hogy Kisfaludy állítólag képes meglátni a Jupitert a hegyen keresztül a saját készítésű távcsövével, és Vágó ennek hallatára kezd el csodálkozni. Fizikusként ezen hadd csodálkozzak most én is el egy kicsit. Vajon milyen gravitációs hullámok lehetnek azok, amelyeket egy házi készítésű "távcsővel" érzékelni lehet, sőt, képpé lehet alakítani? Aki ismeri a képalkotás alapjait, az kissé elképed most, mert ha még ha túl is tesszük magunkat azon, hogy egy Jupiter tömegű és sebességű objektum elhanyagolhatóan kis amplitúdójú gravitációs hullámokat kelt, ezek hullámhossza a több tízezer vagy százezer km-es vagy még nagyobb nagyságrendbe esik, vagyis Kisfaludy állítása az ő saját készítésű képalkotó távcsövéről már csak ilyen alapon is a tökéletes ostobaságok kategóriájába tartozik és szakmailag cáfolja meg saját magát.

"Nem rémlene, hogy állított valaha is ilyet."

Én sem azt állítottam, hogy ő ilyet mondott volna, hanem egy analógiát mondtam arra, amikor valaki olyat állít, amit nem lehet bizonyítani, csak zagyvál össze-vissza. Ezek szerint nem érted, amit olvasol.

"Kisfaludy Juliska nénivel ellenben rengeteg olyan dolgot mond a fizikával kapcsolatban, amit le is lehet ellenőrizni."

És sok olyat is, amit le lehet és baromság, lásd fent. Kb. olyan szintű baromság, minthogy 2+2=5.

"Egy csomó olyan dologról hallottam Kisfaludytól a fizikával kapcsoltban, amit addig még sosem."

Ha fizikát akarsz tanulni, akkor nyiss ki pár tankönyvet, ne olyan féleszűeket hallgass, akik a százból egy hihetőnek tűnő mondatukat is azzal az állításukkal hiteltelenítik, hogy telepatikusan kommunikálnak földönkívüliekkel.

2016. júl. 8. 11:20
 28/41 anonim ***** válasza:
84%

És hogy még tisztábban lássunk, ki is ez a Kisfaludy György "időfizikus", íme az önéletrajza erről az oldalról:

[link]

"1944. június 28.-án születtem Budapesten, és a budapesti Vörösmarty gimnáziumban 1965-ben érettségiztem, ahol lakatos előképzést is kaptunk. 1973-ban technikusi érettségit is tettem a Bláthy Ottó Műszer és Híradásipari Technikumban. 1970-ig többféle munkát is megpróbáltam. Voltam műtős, röntgenasszisztens, kirakatrendező, játékteremben üzletvezető, de már ekkor az elektronika, számítástechnika irányában kezdtem érdeklődni, és 1970-től húsz éven át, mint műszerész, majd mint technikus, és később mint üzemmérnök dolgoztam, mert közben felsőfokú számítógép műszaki vizsgát is tettem a Számok főiskolán. 1981-től 93-ig kisiparosként is munkálkodtam, és ekkortól kezdve lehetőségem nyílt olyan speciális kutató munkára is, amelyet hol állami támogatással, hol saját erőből folytattam, és ebben az időben 25 találmányom született. 1990-től először párhuzamosan két helyen dolgozva, majd laborvezetői kinevezésemtől kezdve kizárólag a kutatási munkával foglalkoztam. Ekkortól főképpen orvosi kutatásokkal és a gravitációs hullámok kutatásával foglalkoztam, és ezeken a területeken komoly sikereket értem el. Ez alatt az idő alatt OMFB kutatási projectet is vezettem 3 éven át, ahol robotikához alkalmazható USM mikro léptetők fejlesztését bízták rám, és az általam vezetett laboratóriumra, és ezt a kutatást is sikerrel befejeztük.

1997. december 11.-én megválasztottak az ekkor alakult egyházi rendszerünk, Az Univerzum Egyháza legfelsőbb vezetőjének, és ettől kezdve lehetőség nyílt olyan kutatási munkák kivitelezésére is, amelyek olyan határterületeken is mozogtak, amelyet a magyar tudományos tevékenység kizárt. Húsz éve több mint tízezer előadásom volt, és a média és régóta tudósít az eredményeimről. Több száz TV és rádiószereplés, és ezernyi újságcikk megírása áll mögöttem, mert 15 éve, mint újságíró is tevékenykedtem. Két könyvet írtam az idő szerkezetéről, és kettőt a lélek működéséről is. Az Interneten is ezernyi cikkem jelent meg, és közben 514 magyar szótárat is megszerkesztettem néhány munkatársammal az őstörténeti kutatásaink lingvisztikai támogatására. A legtöbb magyar egyetem meghívott, hogy ismertessem a kutatásainkat a hallgatóikkal, és az elmúlt években, mint óraadó tanár, a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos király magánegyetemén „Teremtés a néprajzban” tantárgyat tanítottam. 19 éve tanítok az Universum Universitas Szabadegyetemen, mint tanszékvezető, és a Huniversitas egyházi egyetemünk Spiritus rektora és tanszékvezetője vagyok. Szakértőként bel és külföldön jelenleg is aktívan tevékenykedek. Sokan szeretnek, és sokan utálnak. Ez jó jel, mert ebből jól látszik, hogy valaki halad a munkával."

Kisfaludy György tehát úgy lett "időfizikus", hogy soha nem járt egyetemre, ellenben volt ő lakatos, műtős, röntgenasszisztens, kirakatrendező, játékterem üzletvezetője, műszerész, technikus, kisiparos, csak épp a fizikához soha nem volt semmi köze. :D Egyházakhoz, ufókhoz, a lélek rejtelmeihez és ezotériához viszont annál inkább.

Szóval ennyit erről, a magam részéről én befejeztem.

2016. júl. 8. 11:52
 29/41 anonim válasza:
O a modern Walter Bishop
2016. okt. 20. 21:43
 30/41 anonim ***** válasza:
94%

A vén ratyi egy megrögzött hazudozó. Ami igaz van a szövegében, azt is az igazi fizikusoktól vette kölcsön.

Az a legmegbotránkozatóbb, hogy ennek még követői is vannak, akik gondolkozás és fenntartások nélkül fogadják el azt a sok sületlenséget, amit kitalál. Hogyan alapíthatott egyházat?

2017. júl. 19. 19:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!