Szerintetek is elkepzelheto, hogy sokan azert tagadjak a halal utani letet, mert felnek attol, hogy egy nap szembesulniuk kell a tetteikkel?
"Képzeld el ma lefekvés előtt mielőtt elalszol hogy álmodban meghalsz, de előtte gondold át a tetteited és szembesülj velük."
"Akkor ezert van ennyi rosszindulatu, elmebeteg, elfajzott, torz rohadek, mert ugy gondoljak, barmit megtehetnek es soha senki nem fogja szembesiteni oket azzal, mennyire gusztustalan emberek voltak a foldon."
Mindig megdöbbent ez a fajta szélsőséges gondolat. Te komolyan az istenhited miatt nem vagy ilyen, Kérdező? Hm? Mindenesetre örömmel tölt el az érzés hogy rengeteg olyan ateistát ismerek akik "istentelen" értékrenddel sem ilyenek. :)
Én nem zárom ki,hogy ne lenne valami a halálunk után.
De előtte néhány kérdés:
1.Mi a jó és mi a rossz?
Ez egy szubjektiv dolog ami nézőpontonként változik.
Egy élőlény nem jó vagy rossz dolog,az életben helyzetek vannak amiket lereagálsz valamilyen fajta módon.
Bármit csinálsz valakinek nem lesz jó,összehozod a barátodat egy barátnőddel akivel jóba vagy,akkor te most jó ember vagy mert jót cselekedtél,na de nézzük nagyobb rétegbe mi van azokkal az emberekkel akik össze akartak jönni azzal a barátnővel? Akkor rosszat tettél nekik és nem 1 embernek hanem soknak.Akkor te most jó vagy rossz ember vagy?
Bármit teszel amivel jobb lesz neked vagy valakinek azzal másoknak ártasz mert elveszed az esélyt előlük.
Azt hogy jót teszel vagy rosszat az dönti el,hogy kinek a szemszögéből nézed.
2.Akinek nincs reális gondolkodása az tényleg azért is tagadhatja mert fél,hogy szembesül azzal amit mondanak.
De most komolyan gondolj bele ez a világ gyilkolásról szól az erősebb túlél.Mindennap húst eszel amiért állatokat ölnek meg vagy növények pusztulnak el ez miatt.
Főleg állatvilág foglalkozik erkölcsökkel?Ha élni szeretnének enni kell.
Akkor ők most rosszak lennének mert maguk túlélését helyezik előtérbe az áldozatéval szemben?
3.Hogy várhatja el valaki,hogy erkölcsileg legyen rendben a másik illető ha nem ugyan azokat a lapokat kaptátok az élettől?
Hány multimilliárdos fiát láttad kenyeret lopni a boltból ?
Hány szegény ember lop kenyeret a boltból ?
Azért írtam ilyen kis dolgot meg nem bonyolultabb helyzetet,hogy könnyebben megértsd szóval ez csak egy sablon.De egy más témával történne ilyen a közép és a gazdag osztály lenne felháborodva,hogy micsoda emberek élnek ezen a világon semmi erkölcs nincs bennük.Annak könnyebb erkölcsösebbnek lenni aki megkapta a jobb helyzetet,ítélkezni addig könnyű a még jobb lapjaid vannak mint a másiknak.Itt nem is a gazdagságon van a hangsúly mert sok élethelyzet van amivel valakinek nehezebb mint a másiknak.
4.Legtöbb vallás erkölcsi tanokat tanít vagy gondolatmeneteket.Ami pont az ellentéte a valóságnak,főleg ha összetetten gondolkodunk lehetetlen betartani őket.Főleg tök felesleges fizikai világban élünk nem a gondolataimtól leszek boldog,igenis boldog vagyok ha teli a hasam,ha sikeres vagyok az életben jobban teljesítek mint mások és több mindenem van mint másnak.Én 3 évig fejtegettem ilyen szarságokat mit kaptam érte? Egy pillanatnyi sikerélményt magamtól,másoknak ha meg nem jól fogalmazod meg akkor megy az ő okoskodásuk vagy te leszel okoskodó esetleg hülye.
Én nem zárom ki,hogy ne lenne isten vagy buddha vagy mátrix a világunk vagy vagy vagy... De az az egy biztos,ha létezik nem ítélkezik felettünk nem szól bele az életünkbe csak hagy élni minket.
Most már belekezdenék abba miért nem zárom ki valami nagyobbnak a létezését,de inkább hagyom az egy másik téma lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!