Szerintetek lehetséges hogy minden közép és modern kórban látott manó vagy stb. lény igazából egy földön tevékenykedő egyik idegen faj egyik példánya amit láttak és látnak olyan sokan?
Charles Baudelaire válasza:
Templom a természet: élõ oszlopai
idõnkint szavakat mormolnak összesúgva;
Jelképek erdején át visz az ember útja,
s a vendéget szemük barátként figyeli.
nem tudom. mindenesetre érdekes, hogy amiket ma mi képzeletbeli lényeknek nevezünk, azokat régen nem kitalálták, hanem valóban látni VÉLTÉK, és onnan maradt fenn. tehát nem 100%-ig a képzelet szüleménye.
pl. a sellők. ma úgy tartjuk, hogy nincsenek sellők, és a régiek lamantinokat néztek sellőnek. viszont nekem kicsit hihetetlen, hogy egy ormótlan állatot szexi nőként írjanak le, és így benézzék. ennyire nem lehetett kanos egyik tengerész sem :D
vagy pl. a tündérek, manók, sárkányok... évszázadokon át KONKRÉTAN látták őket, és le is írták ezt, majd egyik napról a másikra csak mint legenda és fantázia emlegetik őket, amit csak úgy kitaláltak valakik. nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!