Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Az idősek miért hisznek...

Az idősek miért hisznek annyira istenben?

Figyelt kérdés
Ráadásul az életük nagy részét a vallásellenes kommunizmusban élték, és mégsem tudták kiölni belőlük? Nagyim is nagyon vallásos pedig nagyapám párttitkár volt.
2015. máj. 29. 21:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ők ebben nőttek fel. A te generációdnak már nem veszik annyira szigorúan. Egyébként valamilyen szinten én is hiszek istenben, de csak lélekben, nem járok templomba.
2015. jún. 12. 17:09
 22/24 anonim ***** válasza:

Isten bizony, már a hideg ráz, amikor ilyen marhaságokat olvasok,hogy "a kommunista rendszerben nem volt szabad vallásosnak lenni"!

Aki akart, járhatott templomba, nem voltam egyedül, jártam hittanra is, az iskolában nem találtak elég felíratkozót, pedig hetekig vártak,hogy lesz-e több. A tiszteletes az iskolába jött , sajnos csak egy osztálynyi gyerek gyűlt össze egy 6 ezer körüli városból. Persze biztos voltak a reformátusoknál is, és nem messze volt az evangélikus templom, láttam, oda se kevesen jártak.

Sőt ,ahogy tudom, családtagot kísérni még a párttagok is mehettek, de be kellett jelenteni.

Voltak, aki fizetés nélküli szabadságot kértek és kaptak hetekre, hogy valahova vallásos helyre menjenek, Rómába pl. vagy olyan helyekre, ahol valakijüknek a gyógyulásáért lehetett imádkozni.

Ja, és a helybeli zsidók egy szomszéd városba jártak át.

Smafu hogy ki akarták ölni a vallásosságot. Csak jó ürügy annak, aki lusta volt járni, vagy így akart előrébb jutni, vagy hízelegni akárkinek.

Hányingerem volt, amikor 90 körül tömegek jártak, hogy "most végre lehet kereszteltetni a gyereket, stb". Elsőáldoztam is, bérmálkoztam is, mégis kitűnő voltam, föl is vettek, és senki nem bántott.

Tessék az akkori papokat megkérdezni.

2015. jún. 17. 06:10
 23/24 anonim ***** válasza:
Azért,mert amikor ők gyerekek voltak,minden ,,csoda" Istennek lett tulajdonítva. Így nőttek fel,hogy minden jót Istennek köszönhetnek,ez lett beléjük ültetve
2015. aug. 22. 21:30
 24/24 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy mi is fogunk, csak ki kell várni.
2015. aug. 23. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!