Ráadásul az életük nagy részét a vallásellenes kommunizmusban élték, és mégsem tudták kiölni belőlük? Nagyim is nagyon vallásos pedig nagyapám párttitkár volt.
Van egy ilyen mondás: "Idősen megtér-halni készül." De sokan vallásos családba születtek, és most szabadon gyakorolhatják a vallásukat. Korábban ezt kevésbé tehették. Mondjuk Magyarországon annyira nem volt szigorúan tiltva a vallás, de nem is nagyon támogatták...
2015. máj. 29. 21:49
3/24 anonim válasza:
Ezzel semmi gond, szerintem. Én is vallásos vagyok, pedig nem vagyok öreg. Bár az idősek vallásossága, csak a tanult vallásosság, azok az imádságok, amiket régen tanultak, a mamám egyszer kérdezte tőlem, hogy szoktam e imádkozni. Mondtam, neki, hogy persze, minden este elmondom az esti imát, és saját szavaimmal is szoktam. Erre teljesen meg volt rökönyödve, hogy de hát saját szavaikkal csak a jehovások imádkoztak. Mondtam neki, hogy ez nem igaz, meg szerintem sokkal jobban átéled azt, ha a saját gondolataidat mondod el, mintha elmondasz mindennap egy rózsafűzért, meg nyolcvanhatezer imádságot, de hát, ők így szokták meg. :/
2015. máj. 29. 21:50
4/24 A kérdező kommentje:
Azért nagyimat még ne temessétek légyszíves. Nagyon jó formában van 75 éves létére. :D
2015. máj. 29. 21:51
5/24 anonim válasza:
Az ők szülei is nagyszüleik is sokkal jobban isten hívők voltak. Aztán jött 50 év bolsevista agymosás, most pedig 20 év liberális-demokrata agyzuhany...materalista én központú világképbe nem fér bele egy "ISTEN". Ezért támadják utálják lenézik, lekicsinylik ahol tudják. Nekik már már ez az öröm egész életükben. Miközben fennhangon dicsekednek, menyire sajnálják a hívőket, mint felvilágosult ateista gondolkodók, igazából az ő életük a sajnálni való, mert üres és semmilyen.
Nem kell mélyen vallásosnak lenni, ahoz, hogy tudjuk Isten létezik. és ezt nem bizonygatni kell, hanem hinni. Akinek pedig hite van az nagyon erős. Ilyen emberekre nincs szüksége a társadalomnak. Csak bábukra, droidokra. Lelketlen, engedelmes szavazó polgárokra.
2015. máj. 29. 21:52
6/24 anonim válasza:
Mert sokat tapasztaltak !
Az élet tapasztalata a bölcsesség képes csak hiteles képet adni a világról. Ha kikerülsz az iskolából a munkaerőpiacon is azt nézik, mennyi munkatapasztalatod van, nem azt hogy hol jártál. A tapasztalattal tudja csak igazán az ember miféle a világ, az nincsen leírva ilyen tankönyvekbe.
2015. máj. 29. 21:52
7/24 anonim válasza:
Szerintem azért, mert igaz, hogy ők a kommunizmusban éltek, de az ő szüleik, nagyszüleik még egy másabb világban, ahol sokan voltak vallásosak, ők pedig inkább a szülői mintát vitték tovább.
2015. máj. 29. 21:54
8/24 anonim válasza:
Mert az idősebbek már tisztábban látják az életet.
Nagyon sok tapasztalat/tudás áll mögöttük.
2015. máj. 29. 22:05
9/24 anonim válasza:
Időskori szenilitás.
2015. máj. 29. 22:11
10/24 anonim válasza:
Én nem vagyok vallásos, soha nem voltam az, a templomot világéletemben kerültem, ma mégis (nem hiszem, hanem) tudom, hogy van Teremtő - nevezd Istennek. Ahhoz, hogy (ne hidd, hanem) tudd, hogy van egy Teremtő Isten, ehhez nem kell vallásosnak lenni. Nem kell Őt imádni, egyszerűen csak tudni kell, hogy van, hogy az Univerzumot, és minden élő és élettelen dolgot Ő teremtette. És minden élőnek van lelke, ami halhatatlan. Az ember egy halhatatlan fénylény, energiája pedig össze van kötve a Forrással (Istennel). Ennyi. De ez csodálatos tudás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!