Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisznek angyalokban, istenben,...

Csilla200 kérdése:

Hisznek angyalokban, istenben, de másban nem?

Figyelt kérdés
Hogy lehet az ,hogy a sok Hívő azt mondja van isten meg angyalok stb. De például az ördögben már nem hisznek . Meg az se tiszta nekem ,hogy a görög vagy római mitológiát ellenzik ,mikkor valamikor az volt az elfogadott vallás. pl. miért ne létezhetne cerberus . De ezt fordítva is meg lehet említeni .
2014. jún. 20. 22:25
 1/8 Dennis Moore ***** válasza:
Ilyen alapon az ezoterikusok a legnagyobb királyok, mert ők aztán tényleg mindenben hisznek, angyalok, ördögök, szellemek, ufók, jeti miegymás. Én inkább higgadt visszafogottságként értékelem a hagyományos vallások azon igyekezetét, hogy egy meghatározott számra korlátozzák a kitalált lények számát, amiben hisznek.
2014. jún. 20. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Én még nem találkoztam olyan hívővel aki az ördögbe ne hinne, a kereszténység egyik alapja... nem tudom honnan veszel ilyesmit.

A válasz egyébbként egyszerű, mert hívős és abban hisznek amit a vallásuk diktál nekik.

2014. jún. 20. 22:50
 3/8 anonim ***** válasza:
A 9. főbűn a hiszékenység.
2014. jún. 21. 07:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem van olyan ismerősöm aki nem hisz ördögben ,de közben ott lóg a kereszt a nyakában ,és folyton mondja ,hogy ámen meg ilyenek.
2014. jún. 21. 15:20
 5/8 anonim ***** válasza:
ezt én sem értem. Van egy ismerősöm, aki nagyon Istenhívő. de csípőből elutasítja pl az UFOk létezését, mondván, nincs rá bizonyíték. De Istenre van? Nincs... Ufok pedig... nem hiszem, hogy egy végtelen univerzumban mi lennénk egyedül.
2014. jún. 21. 18:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Na igen ezt nem értem én se . Hogy milyen alapon van isten ,és milyen alapon nincs pl. űrlény
2014. jún. 22. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azért van ez így, mert félnek. Istenbe pedig tudnak kapaszokdni. Én nem tagadom Isten létezését sem, de az űrlényekben is hiszek, meg az ördögben stb... ha Isten van, akkor Ufok is vannak, és fordítva is.
2014. jún. 22. 13:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy az Isten létezését a lényegéből fakadóan nem lehet tudományosan vizsgálni, vagy alátámasztani. Ezzel kapcsolatban leírnám néhány gondolatomat:

Alapvetően fizikával és informatikával foglalkozok, ezeket tanultam/tanulom, szóval egy tudományos beállítottságú ember vagyok. Megismertem azokat a tudományos elveket, amelyek megmagyarázzák, hogy a Föld miért nem számít különlegesnek, annak ellenére, hogy rengeteg olyan tulajdonsága van, ami éppen csak alkalmassá teszi az életre. Ugyanez érvényes a Naprendszerre, az Univerzumra, illetve egyszerűen csak bizonyos fizikai törvényekre. Emellett megismertem olyan fizikai elméleteket, amelyek lehetővé teszik az Univerzum létrejöttét mindenféle külső beavatkozás, egy Isten létezése nélkül is.

Viszont a fizikának van egy nagy kérdése, amire soha nem adhat választ, mert azzal elvesztené tudományos mivoltát: Miért működnek a fizika törvényei? - Ha erre a kérdésre fizikai törvényekben keresnénk a választ akkor tulajdonképpen egy "A" állítással támasztanánk alá az "A" állításunkat. És nálam ebbe a "Miért?"-be belefér egy Isten létezése. Vagy bármi más hit számomra csak ebbe a kérdésbe fér bele.

Stephen Hawking ugyanakkor a világot egy labdához hasonlította egy könyvében, úgy, hogy a labda 3 dimenziója közül az egyik az idő, és az Univerzum pedig 2 dimenziós köröknek felel meg. Ekkor ahogy telik az idő, egyszer csak megjelenik egy pont - a labda síkmetszete, gyakorlatilag az Ősrobbanás. Ahogy telik az idő, a világ előbb egyre tágul, majd elkezd összehúzódni, és végül eltűnik. Így szerinte a világunk egyszerűen csak önmagában létezik, "spontán" módon. Csakhogy akkor azt is mondhatjuk, hogy az Isten létezik, "spontán" módon. Az én szememben nincs nagy különbség.

Ugyanakkor, mivel az UFO-k, szellemek és hasonló lények már fizikai lények, így ezek létezésére már tudományos bizonyítékot szeretnék látni, hogy elhiggyem azt, hogy léteznek. És ilyet pedig még nem láttam (megbízható forrásból).

Abból amit itt leírtam, úgy tűnhet, hogy hiszek valamiféle Istenben. Ez nem így van. A katolikus istenképet semmikép nem tarthatom elfogadhatónak, mert több olyan tézisük, illetve gondolatuk van, amivel nem tudok egyetérteni, vagy logikai ellentmondásnak tartok néhány tételt. Más istenek? Nem mondhatnám azt se, hogy azokban hinnék. Inkább azt mondanám, hogy a fenti "Miért?"-re keresem a választ, és még nem tudom, hogy mit higgyek. Talán Hawking elméletét fogom elhinni, talán egy másik fizikai elméletet, talán valamilyen Isten létét, de az is lehet, hogy nem fogom tudni eldönteni, hogy miben higgyek.

2014. jún. 22. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!