Szerintetek akkor léteznek vámpírok?
A szkeptikusok is leírhatják, hogy akkor milyenek is lehetnek: pl. élőhalottak vajon? allergiások az ezüstre?
Mi a véleményetek és hol találhatóak?
38. Nem igazán értem, ha szerinted nem léteznek, akkor mi ez a görcsös ragaszkodásod a hiedelmekhez.
A paradoxont pedig te magad okozod azzal, hogy nem tudsz eltekinteni a babonáktól. A valóság ettől tök más lehet. Ezért szép, mert független attól, hogy ki mit gondol vagy tud elképzelni.
A vámpírzimus sokkal inkább a vámpírok miatt tekint vissza hosszú múltra. És a mendemondák is erednek valahonnan. A "vámpírt" teljesen szabadon lehet értelmezni. Ezt teszik még az általad felhozott horrorregények is. Olvass el csak kettőt és nem fogsz benne két egyforma vámpírtípust találni.
Maguk az írók is úgy alkotják meg a világot, hogy a benne élő babonák vagy a vámpírok által terjesztett hazugságuk, félreértések vagy féligazságok.
Pl.: Interjú a vámpírral vs. Az őslakó.
Az őslakó igaz film és nem is konkrétan a vámpírokkal foglalkozik, hanem egy férfival, aki örökké él. Viszont a filmben felmerül, hogy miatta terjdet el a vámpír-hiedelem, mivel régen az emberek azt hitték azért él örökké, mert eleveszi mások életét.
Vagy: Lázálom, A szabadulás, Hívj be, Drakula.
Teljesen más vámpírok és nem is mindegyik előholt.
Szóval nem jó a magyarázatod.
Nincs előírva sehol, hogy mi az a "vámpír".
Tudtommal minden változás valamilyen mutáció eredménye. Viszont sehol sem beszéltem denevérré mutálásról. Nem tudom, hogy honnan vetted.
Két dolgot hozhattam fel:
1.) Egy nagyobb denevér faj (ami mondjuk a vámpír-denevér rokona volt), ami régebben élt az amerikai és ázsiai kontinensen (habár ma is látnak nagytestű repülő lényeket, "molyember" stb.), ami az ember megjelenesének idejében még eléggé elterjedt volt és aktívan is vadászott rájuk. (Camazotz, Ahool legendák)
Mondjuk párezer éve halt ki, de az emlékét megőriztük ilyen formában, ami az idő alatt persze torzult, alakult, stb.
2.) Egy másik ember faj. Ami velünk együtt él/élt, csak mondjuk teljesen váltott a ragadozó életmódra.
+3.) Egyszerre mindkettő.
A természetfeletti dolgokat én sem annyira csípem.
Viszont szeretem olvasni mások véleményét a témában, ezért nem kell rögtön támadni.
41. "szerintetek", csak mások véleményére voltam kíváncsi. De kevesen bírtak normálist választ kierőltetni.
Ez itt a gyk, nem egy tudományos konferencia. Néha el lehetne az embernek engednie magát, hogy egy kicsit használják a fantáziájukat. Ha valakik képesek arról vitatkozni, hogy melyik jedi erősebb, meg Harry Potterék miért nem használták az időnyerőt vagy mi a rákot, Noé bárkájára hogyan fértek fel az állatok, mi lett volna ha Ádámék nem eszik meg a gyümölcsöt, meg hasonlók, akkor néha másnál ez is beleférhet.
De úgy látszik itt az emberek erre sem képesek. De mit is várhatnánk? Itt az a hülye, aki még hisz abban, hogy ha megszólít valakit, az nem egy tuskó lesz. De tanulunk a hibákból lassan.
Na kicsit elkalandoztam már. Szerintem ha léteznek, nem tüntetnek el mindegy nyomot. Valami mindig marad. Ha más nem, a sok eltűnt ember.
*terjedt
**minden
Nos, már nem olyan egyértelmű egy kitalált lény leírása, mint régen. A törpék még mondjuk a Hófehérkében, és a Hupikékben is kicsik voltak, de csak törpöknek hívták őket eredeti címben, és a mesében is, holott nem is hasonlítottak a kis emberekre, míg a Hófehérkében igen.
A koboldok is mindenben mások. Már azt sem tudom, mi a manó. Vámpírok is mindenben mást tudnak. De ugye a régi vámpírok halottak, és a kereszt, meg fokhagyma elűzi őket, mert hát gonoszok, és az szent fokhagymátul felöklend. Meg Istenhez való Imádságtul is. Az már csak az új zombiknál, meg vámpíroknál van, hogy élnek, csak mutálódnak, de hát azért még így is a legtöbb műsorban ezek mellett paranemnormális dolgok veszik körbe őket, varázslás, meg Isten, meg Ürdüng, meg Tündérek, meg Lilith, meg mégis halottak, csak mégsem. A True Bloodban azért nagyon bírtam a kikattanó fogakat. :D
Az utolsó válaszolónak : ezt hívják elrejtő bizonyítékoknak.
-vissza a lényegre például volt egy válaszoló aki azt mondta :amely élőlény nem bírja a fényt az nyirkos helyen él.
ebben igaza van, de mért ne cserélődne fel az élelemmel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!