Szerintetek akkor léteznek vámpírok?
A szkeptikusok is leírhatják, hogy akkor milyenek is lehetnek: pl. élőhalottak vajon? allergiások az ezüstre?
Mi a véleményetek és hol találhatóak?
Kérdező barlangi állatok?
Pl az élethez kell fény.
És kedves kérdező máskor uv lámpával mék a vámpir vadászatra.
Mondj te állatokat akinek árt a fény.
"Bocsi, ha érzékeny pontra tapintottam. De hát ha ez a tény ugye" 25
-kérdező: nem tapintottál sehova, hibbant vagy, és buta -de még lehetnél jó ember, de nem vagy.
Ez a tény.
31. Én is pontosan ugyanezt mondtam. Mégis, itt minden válaszoló azzal a klasszikus vámpírelképzeléssel jön.
32. Nem kell az élethez fény. Mielőtt ilyet írsz, inkább olvass utána. Ha már itt az egyik előző válaszoló említette a biológiakönyvek magolását.
Pl. legegyszerűbb [link]
Nincs szüksége fényre.
Akiknek meg árt a fény, azok fényérzékenyek.
"A kérdező kommentje:
Bocs, de az ilyesmi nem érdekel. Miért kell ezt erőltetni?
De nyugi, találok magamnak elfoglaltságot.
# 27/34 Időpont tegnap 18:26 Privát üzenet
A kérdező kommentje:
27. Ez volt most az oviban? És még mit tanultatok?
Mi ezt hallgattuk mindig anno: https://www.youtube.com/watch?v=WqS1A_nIqfQ
ui. Amúgy neked hány regisztrációd van itt? :D"
WTF? Ezt most kinek miért írtad???? Kinek hány regisztrációja van????? Te válaszolgatsz a saját kommentedre mint egy skizofrén!!!
Úgy látom a te szórakozásod az hogy felteszel egy kérdést amire szerinted nem lehet jó választ adni!
Örülök hogy ez boldoggá tesz!
További szép napot!
35. Nyugszik!
Az első komment ment neked.
Utána jött még egy komment, amire írtam. De azt valószínűleg törölték. (Nem én jelentettem, mielőtt a törölt választ író is ide jönne hisztizni.)
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
*
"felteszel egy kérdést amire szerinted nem lehet jó választ adni!"
Hm...hát ezt is te mondtad, nem én. Én sehol sem írtam, hogy nincs jó válasz. Viszont szerintem az sincs előírva sehol, hogy egyet is kéne értenem velük.
"31. Én is pontosan ugyanezt mondtam. Mégis, itt
minden válaszoló azzal a klasszikus
vámpírelképzeléssel jön."
Vámpírok nem léteznek. Ott már nagy bajok vannak, amikor az ember nem tudja megkülönböztetni a babonát a valóságtól. A vámpírok a hiedelem szerint: élőholtak + nem dobog a szívük és nem kering a vérük, akkor mégis miért van rá szükségük? A babona szerint ezzel tartják magukat életébe. De hogyan tudnák életbe tartani magukat, ha már nem élnek, nem kering vér az ereikben? Mekkora paradoxon már ez!:D
A egyiptomiak nem vámpírokat gyártottak a futószalagon, hanem a hiedelmek szerint: vérivó Istenekben, mitikus lényekben, kutyafejű démonokban hittek. Persze a varázsolok és a repülő oroszlánok mellett. A vámpírizmus hosszúra nyúló múltra vezethető vissza, ellentétben a vámpírokkal, akik mendemondák és horror regények nyomán égtek bele a köztudatban. De a kettő nem ugyanaz, mert a vámpírizmus egy tág fogalom a vámpír pedig egy különálló élőhalott lény, aki mások vérén él, hogy életben tartsa magát. Ha pedig a mutáción törnéd a fejed ismét egy zsákutcába találnád magad, mert az ember nem tud emberből denevérré mutálódni törzsfejlődni:D
Spilerke, az eszedbe jutott már esetleg, hogy a vámpírok nem épp olyanok, mint ahogy a babona lefestette őket? Ahogy egy rakás dolog létezik, ami a róluk szóló babonában másképp van lefestve. Vehetjük pl. a sárkányokat. Kínai és Mezopotámiai beszámolók, faragások alapján a dinoszauruszok némelyike sokkal tovább fennmaradt, mint azt a tudósok állítják. A Kongóban még ma is látnak sauropodákat. Az már rég elfogadott érvelés, hogy egyesek dínócsontokat láttak, és aztán próbálták elképzelni, hogy élőben milyen állat lehetett, és így találták ki a sárkányt.
Vehetjük még az unikornist is, ami szintén nem túl rég kihalt állat volt, a bibliai időkben még élt, és pont úgy nézett ki, ahogy a kínaiak leírták, és szintén ábrázolták Ninivében, III. Szalmanasszár király fekete obeliszkjén. Ma ezt az állatot hivatalosan Elasmotherium Sibiricum-nak nevezik, és egy "ősorszarvú" féle volt, aminek a szeme között nőtt a szarva az orra helyett. Inkább hasonlított bivalyra, mint lóra (Legenda)/őzre (Harry Potter), ahogy manapság ábrázolják. Mégis létezett. Valszeg nem volt "varázsereje", nem tudott a szarvával megérintve újraéleszteni valakit stb. De létezett, és meg van örökítve.
Mutáció alatt meg nem arról szól a fáma, hogy denevérré változott egy emberfajta, hanem arról, hogy agyaruk lett, erősebb fizikum, jobb érzékszervek, másszóval életképesebb, mint a mi fajunk. Csak épp kannibál/félkannibál módon mi vagyunk a fő táplálékforrásaik. Van egy film, az "Időgép", abban a fazon előre utazott az időben azután, hogy a Hold egy része belezuhant a Földbe, és addig az emberek a föld alatt éltek. Később egy részük felköltözött a felszínre, az Eloi-k, és természeti népek módjára éltek, míg másik részük a föld alatt maradt, mutálódott, kasztokra tagolódott mint a hangyák. Agytrösztök (pszichikusok), Felderítők és Vadászok. Utóbbi kettő inkább goblinokra, gorillákra hasonlított már, és a felszínen élő emberek levadászásából éltek.
"Ha léteznek is vámpírok, szerintem elég ábrándos és egoista felfogás, hogy feltétlenül emberszerűek. Pont, mint az Istennél. Talán egy teljesen ismeretlen faj, amit még senki se látott"
A vámpír a folklór szerint halott ember kísértete, vagy életre kelt halott ember, ami emberi véren él. Ez a vámpír. Ezzel lehet vitatkozni, hogy akkor most tényleg élőhalott, vagy csak azt gondolták, mert halottnak vélték, pedig csak épp átalakult és tetszhalott volt, vagy ha kísértet, akkor meg nincs miről beszélni.
Nincs olyan, hogy "lehet nem is emberszerűek". A chupacabrát azért nem nevezik vámpírnak, mert az nem emberszerű. a vámpír az vámpír, a csupi meg csupi. Egy rakás démon is vért eszik a különféle mitológiákban, mégsem azonosak a vámpírral. Az más kérdés, hogy egyesek túloznak, és vámpírt akarnak látni ott is, ahol nincs. Jó példa erre az arab algul/ghoul és angol revenant. A "szakértők" hol vámpírnak, hol meg emberevő zombinak titulálják őket, attól függően, hogy épp milyen "ismeretterjesztő" műsorban kell osztaniuk az észt.
Az meg, hogy az Isten sem "emberszerű" szintén felejtős, mert így mutatkozott be a Bibliában. Bár helyesebb úgy fogalmazni, hogy az ember az "istenszerű", mert minket alkotott a maga képére, és nem fordítva. Lehet agyaskodni, hogy egyébként az ember találta ki az Istent, de a Bibliában, ahol bemutatkozik, nem ezt találod leírva. Mellesleg még az "ősrobbanás" is feltételezi az Istent, mert ahol "nem működnek a természeti törvények", ott csoda történik. Továbbá a Tudomány mindkét állítása a világ eredetére módfelett nevetséges. Ezek:
1. Kezdetben nem volt semmi sem, aztán semmiféle oknál fogva egyszer csak a semmiből lett anyag és antianyag, aztán ezek irtózatos sebességgel szervezni kezdték önmagukat amíg eljutott a történelem az ember kialakulásáig.
2. A világ mindig is létezett, nem volt kezdete, néha magába roskadt atomnál is kisebb méretre, hogy aztán újra széttáguljon és újra szervezze önmagát.
Annyi a gond ezekkel, hogy bizonyíthatatlanok, amellett, hogy logikátlanok is. De úgy tűnik a Tudománynak/tudományos gondolkodásnak nincs gondja azzal, ha a vallás területére téved, és szembe megy saját értékeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!