Kell-e aggódnom?

Figyelt kérdés

Hiszem is, meg nem is a természetfeletti lények létezését, én még egyet sem láttam, viszont a gyerekeim elbizonytalanítottak...

A nagyobbik gyerek 7 hónapos korában költöztünk vissza 7 év albérlet után a lakásomba. Addig édesanyám, a haszonélvező lakott ott. Nem voltunk jóban anyámmal, ő rakott ki minket, de amúgy sem volt sosem jó a viszony.

Amikor meghalt (kórházban), nem nagyon volt más lehetőségünk, visszaköltöztünk.

Az első perctől kezdve a lányom a nappali plafonjának egy részét nézegette, amikor már beszélni is tudott, azt mondta, ott egy manó. Nem kommentáltam az eseteket semmiképpen. Később azt mondta (mindig magától hozta elő a témát), hogy a manó félelmetes. Még ekkor sem aggódtam, mert különösebb "esemény" nem volt. A gyerek 3 éves korában átköltözött saját szobába. Pár napig szépen aludt egyedül, egyik éjszaka viszont iszonyatosan el kezdett sikítani félelmében. Akkor visszavittük mellénk az ágyba kb fél évre. Megszületett a testvére, ő nem tudott aludni mellettünk, magától visszaköltözött a saját szobájába. Viszont pár nap múlva elkezdett hajnalban kijárkálni a szobából, és odafeküdt az apja mellé. A kicsi most 6 hónapos. Eddig szépen elaltattam, és a fogzás ellenézre nem volt baj. Most elalszik, kijövök a szobából, kb 10 perc múlva hirtelen elkezd üvölteni, mintha megijesztették volna :-s

A nagyobbik rendszeresen fél kimenni a fürdőbe még akkor is, ha fel van kapcsolva a villany, pedig a speizban sötétben szeret játszani (lámpázik, meg bábozik odabent)

Egyszer férjemmel mindketten éreztünk valami megmagyarázhatatlanul kellemetlen dolgot a fürdő egy kis részén, de ez azóta elmúlt. A férjem a nappaliban szeret aludni, és azt mondja (pedig ő igazán szkeptikus), hogy hajnalban sokszor hallja, mintha kinyílna a gyerekszoba ajtaja, és kijönne valaki. Az első pár alkalommal azt hitte, a gyerek, és odanézett. Az ajtó zárva, sehol senki.

Mi a frász lehet ez? Most már nagyon zavar, hogy a gyerekek nyugtalanok emiatt néha :-( Tudok a gyerekeknek segíteni valahogy?

Már vettem csiszolt hegyikristály gömböcskéket, és minden szobában fel vannak akasztva a lámpa búra alá. A barátnőm szerint ez segít. Egy pár napig segített, de már nem úgy tűnik...

2014. szept. 23. 14:49
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Jajj, engem a legkevésbé érdekel, hogy mit akar. Nem játszanék el egy olyan horror filmes "kiderítem, hova ásták el a bizonyítékot a gyilkossághoz" játékot. Erre nincs időm, sem energiám, meg szórakozzon valaki mással. Ha akar valamit, azt akkor nekem mondja, ne a gyereket ijessze meg :-)

Nah, akkor mostantól gyertyalángnál mesélünk a gyerekeknek, és reméljük, hogy eltűnik a bácsi, vagy néni, vagy akármi (egyébként a gyerek rendszeresen összetéveszti a bácsi-néni megjelölést, úgyhogy akármi is lehet :-D )

2014. szept. 23. 16:02
 12/24 anonim ***** válasza:
1.Mindegy is hogy mi az.Csak tűnjön el:)
2014. szept. 23. 16:33
 13/24 anonim válasza:
Hát nagyimék házában olyan volt régen, hogy aki előzőleg lakott a házukban az egy újságíró volt és éjszakánként kajak olyan hangok jöttek a nappaliból mint ha valaki hagyományos írógépen gépelne... Nagyim azt csinálta, hogy olyankor kiült a a nappaliba és beszélt hozzá, hogy nyugodtan végezze el a dolgát és ha befejezte akkor menjen el meg stb... Lényeg, hogy kedvesen beszélt hozzá, aztán pár hétre rá megszűntek ezek a hangok. Szerintem te is próbálj beszélni hozzá és kérd meg, hogy menjen el.
2014. szept. 23. 21:06
 14/24 anonim ***** válasza:
Mamámnak azt javasolták, hogy minden sarokba vessen egy keresztet lefekvés elött! Azt mondta neki bevált.
2014. szept. 23. 21:31
 15/24 anonim válasza:

Volt már hasonló, illetve ennél durvább "élményem" már nem egyszer, nekem akkor a nagymamám csinálta ezt. Azért mondom biztosra, hogy ő volt, mert láttam. Hülye történetnek fog hangzani, de 4-5 éves voltam, amikor volt egy játék távcsövem. Belenéztem, és ő nézett rám vissza, láttam a szemeit. Tudom, hogy az ő szemei voltak, jellegzetes vonásokkal rendelkezett...

A lényeg, hogy volt nálunk is óraleesés, meg hülye hangok, ajtócsapkodás, kopogás, stb.

Végül egy dolog oldotta meg végleges a problémát. Fogsz 4 gyertyát a szoba 4 sarkába, szentelt vizet a templomból, amit a pap nyilván megszentelt, és tudd a Miatyánkot.

Meggyújtod a 4 gyertyát, elmondod az imát, aztán belemártod a kezed egy kicsit a vízbe, és keresztet vetsz a szoba 4 sarkára a 4 gyertya felé. És ezt minden helyiségben.

Egyébként a hegyikristály sem hülyeség, de fontos, hogy rendezed el a szobában. 3 db kell belőle, és úgy elhelyezni, hogy egy háromszöget alkosson az ágy körül.

Remélem, megoldódik majd a helyzetetek :)

2014. szept. 24. 11:01
 16/24 anonim válasza:
#15-ös vagyok, még eszembe jutott, hogy ha csúnyán, elküldöd a halál f...-ra (nyilván nem pont így, csak egy példa volt) akkor végleg elmegy. De tényleg sokat és csúnyán!
2014. szept. 24. 11:10
 17/24 A kérdező kommentje:
@14, 15: 258 +- 6 db sarok van a lakásban :-D A gyerek előtt nem beszélnék csúnyán, másrészt SZERINTEM az erőszak semmire nem megoldás. Ma éjszaka nyugi volt, mert mindkét gyerek mellettem aludt a nagyágyon (más kérdés, hogy a kicsi hajnali fél ötkor befejezettnek nyilvánította az alvást, de most csak úgy felébredt, nem ijedt meg senki :-D ) Elképzelte, ezt a hegyikristályos, gyertyás, szenteltvizes szitut, és előre kuncogok magamon :-D Azért ez elég hülyén fog kinézni, nem csodálnám, ha felhívnák a szomszédok a gyámügyet, hogy megbolondultam :-D
2014. szept. 24. 11:45
 18/24 anonim válasza:

En annyiban szeretnek neked segiteni, hogy elmondok egy sajat tortenetet.

Meg kisiskolas voltam amikor a nagypapam meghalt, edesapam apukaja. Egy kerese volt az amugy semnmirekello nagyobbik fiahoz, hogy legalabb a temetesen ne vesszen ossze senkivel.

Termeszetesen nem igy lett...

Erre O kb 3 napig ott a regi hazukban halara remitette a nagyobbik fiat, apamat es minket lanyokat :) pedig megnyugtatott... elbucsuzott, szepen egyesevel.

En azt mondanam , hogy keress fel egy hozza ertot aki megnezi ki is az es mit akar. A haztisztitas is egy megoldas...

valoban a feher gyertya egetese segit fustolovel a haz minden szegletet bejarni es (tomjenessel) es elmondani az imat-kerlek hagyd el a hazat hagyj minket beken, nyugodj bekeben!

Ezt akkor csinaltam amikor nagyobbacska koromban sorozatosan bantott egy arto szellem, nem akart rosszat csak hogy foglalkozzak vele..

ezutan a szeansz utan elment.... a gyerekeket pedig egy vicces jatekossaggal vond bele, hogy ne feljenek tobbe...peldaul : kedves kicsi manocska menj el innen orokre. dedelgessen napsugar Isten szeretete jarjon at !

tudom hulyen hangzik de valami ilyesmit talaj ki neki es ha ezzel sem nyugszik meg , a szellemtol tovabbra is fel akkor mar komolyabb a dolog es igazi segitseg kell ...

nalam bevalt, de mai napig megerzem ha nem vagyok egyedul...

2014. szept. 25. 15:25
 19/24 A kérdező kommentje:

Te egy 14 éves lánnyal kavarsz 23 évesen????

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..

Ez most komoly, hogy még te írsz nekem marhaságokat ezek után???? Pfff... Nem csak elmebeteg, hanem még pedofil is...

2014. szept. 28. 11:07
 20/24 anonim válasza:

kérdező,

ezt kinek írtad?

2014. szept. 28. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!