Kell-e aggódnom?

Figyelt kérdés

Hiszem is, meg nem is a természetfeletti lények létezését, én még egyet sem láttam, viszont a gyerekeim elbizonytalanítottak...

A nagyobbik gyerek 7 hónapos korában költöztünk vissza 7 év albérlet után a lakásomba. Addig édesanyám, a haszonélvező lakott ott. Nem voltunk jóban anyámmal, ő rakott ki minket, de amúgy sem volt sosem jó a viszony.

Amikor meghalt (kórházban), nem nagyon volt más lehetőségünk, visszaköltöztünk.

Az első perctől kezdve a lányom a nappali plafonjának egy részét nézegette, amikor már beszélni is tudott, azt mondta, ott egy manó. Nem kommentáltam az eseteket semmiképpen. Később azt mondta (mindig magától hozta elő a témát), hogy a manó félelmetes. Még ekkor sem aggódtam, mert különösebb "esemény" nem volt. A gyerek 3 éves korában átköltözött saját szobába. Pár napig szépen aludt egyedül, egyik éjszaka viszont iszonyatosan el kezdett sikítani félelmében. Akkor visszavittük mellénk az ágyba kb fél évre. Megszületett a testvére, ő nem tudott aludni mellettünk, magától visszaköltözött a saját szobájába. Viszont pár nap múlva elkezdett hajnalban kijárkálni a szobából, és odafeküdt az apja mellé. A kicsi most 6 hónapos. Eddig szépen elaltattam, és a fogzás ellenézre nem volt baj. Most elalszik, kijövök a szobából, kb 10 perc múlva hirtelen elkezd üvölteni, mintha megijesztették volna :-s

A nagyobbik rendszeresen fél kimenni a fürdőbe még akkor is, ha fel van kapcsolva a villany, pedig a speizban sötétben szeret játszani (lámpázik, meg bábozik odabent)

Egyszer férjemmel mindketten éreztünk valami megmagyarázhatatlanul kellemetlen dolgot a fürdő egy kis részén, de ez azóta elmúlt. A férjem a nappaliban szeret aludni, és azt mondja (pedig ő igazán szkeptikus), hogy hajnalban sokszor hallja, mintha kinyílna a gyerekszoba ajtaja, és kijönne valaki. Az első pár alkalommal azt hitte, a gyerek, és odanézett. Az ajtó zárva, sehol senki.

Mi a frász lehet ez? Most már nagyon zavar, hogy a gyerekek nyugtalanok emiatt néha :-( Tudok a gyerekeknek segíteni valahogy?

Már vettem csiszolt hegyikristály gömböcskéket, és minden szobában fel vannak akasztva a lámpa búra alá. A barátnőm szerint ez segít. Egy pár napig segített, de már nem úgy tűnik...

2014. szept. 23. 14:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy az anyukádnak lenne ehhez köze. Lehet hogy rossz volt a viszonyotok de a gyermekeidet nem hiszem hogy ő ijesztgetné mert ugye meghalt.De ne félj mert attól rosszabb lesz.Égess gyertyát lehetőleg fehéret.Vagy ha a gyermeked megint látta azt a manót menny be a szobába és kérd meg hogy mennyen el.Remélem sikerrel jársz.
2014. szept. 23. 15:07
 2/24 anonim ***** válasza:
1-es vagyok.Ha újból megjelenik akkor mondd a gyerekeidnek hogy ők se féljenek.Nem tudom hogy mi lehet.Volt olyan hogy valamilyen tárgy saját magától elmozdult eltörött? Az is lehet hogy gonosz szellem.Tudod én se hiszek annyira az ilyen dolgokban de ha az én gyerekeim félnének emiatt biztos elgondolkoznék.
2014. szept. 23. 15:14
 3/24 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Megpróbálom a gyertya égetést. amennyire utánaolvastam magától le kell égnie, vagy elfújhatom?

Egyszer, amikor a lányom félelemtől remegve futott vissza a fürdőből, akkor bementem, megkértem halkan, hogy ne ijesztgesse a gyereket. Egy időre elmúlt a dolog, de mindig visszatér :-s Nem nagyon merek reagálni a dologra egyrészt, mert nem tudom, mi lesz a következmény, másrészt a gyerekben nem akarom megerősíteni a dolgot, nehogy a meglévő bajhoz még hozzáköltsön...

Általában, ha szt mondja, hogy "egy bácsi ül a szőnyegen", akkor mosolyogva szoktam neki mondani, hogy "akkor most elvarázsoljuk, jó? Csiribi-csiribá, menj el bácsi!" Csak hogy a gyerek megnyugodjon. Legtöbbször azt mondta, hogy a bácsi nem tűnt el, de legalább nem félt tovább a gyerek...

Egyáltalán honnan kerülhet ide egy akármi? Jön, megy, vagy mindig is itt lehetett? Ha elköltöznénk, akkor itt maradna, vagy jönne velünk?

Pfff... Zavar a dolog nagyon :-(

Egy református pap ismerősömnek pár éve elmeséltem az történéseket, de azt mondta, az egyház nem foglalkozik ilyesmivel, menjek orvoshoz. Nade nem én félek, hanem egy kisbaba...Egy hét hónapos, vagy egyéves nem lehet elmebeteg, vagy igen? :-s

Sokan mondták, hogy a gyerek unalmában kitalálta a dolgot. De szerintem egy 7 hós gyerek, de akár 1-1,5 éves sem talál ki még ilyesmit. Talán most, 4 évesen, de nem előtte :-s

Igyekszem nem félni... :-)

2014. szept. 23. 15:22
 4/24 A kérdező kommentje:

Az egyik falon volt egy óra régebben, az leesett a szögről. Tettünk másikat, az is leesett. De ez nem mérvadó szerintem, sok busz jár errefelé, kicsit remeg a ház miattuk. Más ilyesmi nem történt.

Persze! Az az első, hogy a gyereknek megmondom, hogy nem kell félni semmitől. Igyekszem inkább elviccelni a dolgokat... Ha van is valami itt, az gondolom nem tud fizikailag bántani senkit, csak ijesztget, nem?

Óóóóó, csak egyszer látnám én is, elküldeném a pokol legmélyebb bugyrába de rögtön!!! :-D

2014. szept. 23. 15:25
 5/24 anonim ***** válasza:
1.vagyok.Hát a bácsi. nem tudom lehet hogy ragaszkodik a házhoz? Ha nem megy el.A gyertya a legjobb megoldás.Ja és szerintem ne fújd el nem hiszem hogy történne nagy dolog ha elfújnád csak jobb ott hagyni.Ugyan is a szellemek félnek a tűztől.
2014. szept. 23. 15:30
 6/24 anonim ***** válasza:
1.Nem hiszem hogy ki találta a gyerek ha ennyire fél.Főleg ha ti is érzékelitek meg látjátok.
2014. szept. 23. 15:32
 7/24 A kérdező kommentje:

OK, megpróbálom mindenképpen!Köszi a segítséget!

Ohhh... Elköltözünk, és felgyújtom az egész házat :-D Fusson, ki-merre lát :-D

2014. szept. 23. 15:33
 8/24 anonim ***** válasza:
Tényleg elköltöztök?:D Ja ezt még gyorsan leírom nálunk volt itt egy öreg bácsi még régebben halt meg.Még az apukám látta a fürdőben amióta égettünk gyertyát semmi nem történt.
2014. szept. 23. 15:37
 9/24 A kérdező kommentje:

Tényleg költöznénk (nem emiatt), ha valaki megvenné a lakást. Ez egy újabb építésű lakás, mi vagyunk a második tulajdonosok. A házban előzőleg nem halt meg senki, sőt a tele előző tulaja sem itt hunyt el.

Amúgy nem értem, hogy (ha esetleg mégis léteznek ittragadt lelkek) egy betegségben, öregségben elhunyt személy miért akarna ijesztgetni egy gyereket... meg egyáltalán. Nem vagyok még babonás sem, ha én látnám a valamit, elmennék elmeorvoshoz...De nem én látom :-(

2014. szept. 23. 15:43
 10/24 anonim ***** válasza:
Azt én se tudom hogy miért jó ijesztgetni a gyereket egy öreg bácsinak.Az is lehet hogy akar valamit. De hát most érted azért nem mindent kell elhinni mert most egy szellem mit akarna?Remélem ha elköltöztök ott már nyugodtak lehettek.:)
2014. szept. 23. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!