Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szellemeket miért csak este...

Szellemeket miért csak este lehet látni?

Figyelt kérdés
Persze előfordult már nappal is, de akkor nem annyira jellemző. Miért?

2012. jún. 27. 22:31
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
67%

Mert az emberek estefelé kezdenek el inni.

A babona szerint a gonosz ideje az éj, mivel akkor sötét van, és a szellemek a gonosz szolgálatában állnak. A tudomány szerint: nőlj már fel!

2012. jún. 27. 22:35
 2/29 anonim ***** válasza:
57%
mert sötétben jobban látszanak
2012. jún. 27. 22:54
 3/29 anonim ***** válasza:
mert sötétben a szemünknek kevésbé vesszük hasznát és ekkor kiélesedik a többi érzékszervünk és az emberek hajlamosak egy kis reccsenésre szellemet kiáltani
2012. jún. 27. 23:35
 4/29 anonim ***** válasza:
Én meg a testvérem is nappal látta a házunkba.
2012. jún. 27. 23:42
 5/29 anonim ***** válasza:
Mert az emberek felnek a sotetben es igy a szellemsztori utan be is szarnak h kimenjenek ejszaka az emberek
2012. jún. 27. 23:59
 6/29 anonim ***** válasza:
63%

Nem értem a kérdést.

Szellemet még soha senki nem látott sem éjjel, sem nappal, ugyanis nem léteznek. Aki azt hiszi, hogy látott, az tévedett, hallucinált, megviccelte az agya, optikai csalódás, bemagyarázta magának, hazudik, satöbbi.

Mellesleg. Hogy miért este gyakoribbak a szellemekre vonatkozó históriák, ezt akartad kérdezni? Azért, mert majdnem minden ember gyerekkorában (sokan később is) fél a sötétben. Azért félünk a sötétben, mert az ember természeténél fogva empirista lény, és fél az ismeretlentől. Az ismeretlenben bármi lehet, ezért az félelmetes, amit a képzelőerő csak tovább ront. Főleg gyerekek körében, akinek nagy a fantáziájuk.

Ebből kifolyólag, ha valaki odaakar képzelni egy szellemet a sötétbe, az ott is lesz. Ha sokáig bámulsz egy sötét szobába, és azt képzeled, hogy van ott valaki, megfogsz látni egy alakot. Próbáld csak ki, nem kamu. És van ott valaki? Nincs. Mivel akkor látod meg, amikor te akarod. Te képzeled oda. Na így készül az összes (összes aláhúzva) szellem történet.

Jó estét.

2012. jún. 28. 00:30
 7/29 anonim ***** válasza:
Én láttam már nappal is, de valóban sokkal rosszabbul látható.Elégé áttetsző jelenség nappali fényben.Éjszakai sötétben azonban jól látható.
2012. jún. 28. 00:30
 8/29 Lilith1994 ***** válasza:
Azért mert világosban nem látszanak rendesen. Általában majdhogynem áttetszőek, ez a gyenge szellemekre jellemző. Olvastam valahol hogy egy bárba valahol külföldön vissza jár a régi csapos szelleme. Rendesen alakot ölt. Ki szolgálja az embereket majd a szemük láttára eltűnik. Amiatt a szellem miatt nem egyszer kellet kihívni a mentőket, mert volt olyan hogy egy emberke aki szívinfarktust kapott a látványtól. Ez a szellem is rendszeresen megjelenik nappal is.
2012. jún. 28. 00:31
 9/29 anonim ***** válasza:

Szkeptikusnak:Nem féltem, mikor a sötétben láttam(mivel azt hittem, a rokon átjött hozzánk aludni)teljesen valóságosnak tűnt, ahogy ott ült a fotelben.Csak akkor fostam be, mikor hirtelen eltűnt, aztán másnap jött a hír, hogy meghalt...

Nem muszáj szellemnek nevezni, felőlem nevezd, aminek akarod, de léteznek, hiába is próbálják tagadni egyesek.

Egyszer volt szerencsém egy ilyen "szellemet" megérinteni és teljesen materiálisnak tűnt a teste.Nem ment át rajta a kezem, ahogy a filmeken ábrázolják.Aztán az is eltűnt...

Soha nem hallucináltam.

2012. jún. 28. 00:38
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Soha egyetlen kép, vagy felvétel nem készült ezekről a hirtelen eltűnésekről, vagy áttetsző szellemekről. Bármit amit mutattok nekem, ismétlem bármit, 5 perc google keresés után megfogom találni ugyan azt a képet valahol, ahol bizonyítják, hogy FAKE. Az összes felvétel az.

Az ember naiv. Nagyon nagyon naiv.

2012. jún. 28. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!