Van-e Isten? Létezésének levezetése egy egyszerűbb elmélettel.
"Hol hit ott szeretet.
Hol szeretet ott béke.
Hol béke, ott áldás.
Hol áldás, ott Isten.
Hol Isten, ott szükség nincsen"...
Na, de mivel az egész világon mindenkinek vannak szükségletei, így nincsen Isten? Vagy van Isten, csak nincs a Földön? De mivel Isten mindenütt jelen van, akkor elvileg a bajban is ott kellene lennie, de akkor megtalálható a leggonoszabb ember szívében is?
Racionális levezetést vallástól ne várj.
Mint ahogy ha a vallásos emberek racionálisan viszonyulnának a vallásukhoz, akkor nem lennének vallásosak.
Nem hiszek a bibliai Istenben. Jézus lehet létező személy volt, és voltak eszméi, de a bibliából nem tudni mi igaz mi nem, hozzáadtak ezt azt, mint a szájról-szájra terjedt mondákban:)
Viszont az univerzumot egyfajta Istennek tekintem.
5/5 A vallások irásai nem tudták eddig megmondani milyen vagy mi az isten. Ezért előrelátóan kiküldetésben" van a mindenségbe, --s ha már ott van, azt vele teremtették.
Pedig nem kellene messzire rohangálni, mert jelen van a lábunk alatt és fölénk borulva.
Tudod kérdező és 5/5 ha az ember meghatározta volna magát a lelket akkor abból kiindulva jobban megértené Isten létezését.Minden valami által keletkezik-- igy keletkezett Isten és általa keletkezett az élet.
De mit felsoroltál, azoknak semmi köze Istenhez, csaK IS AZ EMBERHEZ.
Ajánlok megkeresni olvasnivalót ird be, keress rá --
2. fejezet. Létezni a Mindenségben
87.f. Evolució és fejlődés. Mondd csak picinyem....
Ez két különböző blog
Én nem hiszek az ienekben, a vallásokban, mert szerintem hülyeség mind. Jázus létező történelmi személy volt igen, de a többi szerintem mind kitalált, aztán pedig nagyon komolyan vett mese.
Persze ez csak az én véleményem ezt senki ne vegye sértésnek!!! Materialista vagyok, ez van.
Teljesen érthető Anonimo ha nem hiszel és ne is hidd el a vallások alkotta istent, mert egy agyon misztifikált csodatevő mindenséget is teremtő valakit" találtak ki. Teljesen irreális. S abban is igazad van hogy Jézus csupán egy ember akinek a neve fennmaradt a történelem listáján, a többi hókusz- pókot úgy találták ki hozzá.
De ne úgy közelíts az isten fogalomhoz ahogy a vallások körvonalazták mert úgy soha nem fogsz ezen gondolkodni csak elveted.
Közelítsd úgy meg a témát,hogy valami által keletkeznie kellett az életnek, s ha már van és mozogni, élni képes akkor azt kell nézni minek köszönhetően? erre is van egy fogalom amit szintén eddig nem tudtak megmagyarázni, holott épp úgy létező mint az isten fogalom-- ez a LÉLEK
De ha a kérdező beirt mondataival akarod megfejteni, mint a
"Hol hit ott szeretet.
Hol szeretet ott béke.
Hol béke, ott áldás.
Hol áldás, ott Isten.
Hol Isten, ott szükség nincsen"...
akkor a büdös életben nem fogod megfejteni se az élet titkát, se a keletkezésének titkát, se pedig az isten fogalmat amely ezt megteremtette--- mert Isten a teremtés az élet és annak lüktetése, nem misztikum csak és kizárólag fizikai energiák alkotta létformák. A Földünk energetikai csodája, trükkje, fantasztikuma. DE FIZIKA ÉS KÉMIA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!