Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Sárkányok - Ki hogyan képzeli...

Sárkányok - Ki hogyan képzeli el őket?

Figyelt kérdés
Sárkányokkal kapcsolatos történet írásába szeretnék kezdeni, és érdekelne, hogy átlagban milyennek látják az emberek ezeket a lényeket. Külső megjelenés, belső tulajdonságot, kapcsolatok emberekkel, esetleges "képességek". Szóval, ki hogyan képzeli el őket?

2012. ápr. 25. 17:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Sárkányok nem léteznek, valószínűleg onnan ered a szóbeszéd hogy a földben találtak dinoszaurusz csontokat.A 19. század végén is még azt hitték hogy ezek a legendákból ismert lények.De ha könyvet írsz akkor legyen négy lábon járó,hosszú nyakkal és farokkal,a hátán szárnyakkal,a hátán tüskékkel, az egész test pedig legyen pikkelyes.A feje pedig vérszomjas dinó szerű,hatalmas fogakkal és bőrszerű hártyás fülekkel.
2012. ápr. 26. 16:53
 12/18 anonim ***** válasza:

am...én többfélének képzelem őket! akár elemek szerint, akár jóság szerint!

pl. jónak ilyet képzelek: [link]

pl. gonosznak ilyet: [link]

2012. ápr. 26. 18:42
 13/18 anonim ***** válasza:

előző folytatása/kiegészítése(mert azt is én küldtem):

én a legtöbb sárkányt szeretetre méltónak, jóságosnak, és felsőbbrendűnek tartom az embereknél! és képzelek még rossz, gonosz sárkányokat is akik az embert prédájukként kezelnek, és primitívnek tartanak, igaz ők is felsőbbrendűek de a többi sárkány inkább társként tekint az emberre!

2012. ápr. 26. 18:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Nos, ha körbemész Európába, és megnézed az összes régi ország kultúráját, mindegyik a 13-14ik században ábrázolta a sárkányokat. De nem csak Európában, ugyanígy ebben az időben ábrázolták Amerikában az észak amerikai egyszerű indiánok, a fejlettebb aztékok, és a távol keleten is.

A sárkányokat értelmes lénynek írták le, ezért készültek a szökőkutak sárkányból annak idején, mert az ember a köpködésével próbálta felsőbb rendűnek mutatni magát.

Egyszer volt szerencsém osztálykiránduláson eljutni az Esztergomi várba, és mit láttam a 13-14dik századi szobormaradványokon :)? Mindegyiken valamiféle sárkány, sárkányfej volt.

2012. ápr. 26. 22:24
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2012. ápr. 28. 18:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Igy neznek ki a sarkanyok

[link]

Szivesen!

2012. ápr. 29. 04:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha sárkányokról szóló történetet akarsz írni, keress rá az őshüllők történetére amely az előző életciklusban létezett
2012. ápr. 30. 10:30
 18/18 anonim ***** válasza:
redsentinel! Egyetértek! Sokat godnolkodom, honnan kerültek a magyar népmesékbe a sárkányok. Szerintem is "külföldiek" , más, nálunk fejlettebb civilizációkból jöttek ide különféle égi járgányokon. Mikor a földre ereszkedtek, kinyújtottak a landoláshoz állvány-szerű, esetleg lépcsővel is fölszerelt támasztókat, szerintem innen találták ki a kacsalábon forgó várat. Maga a jármű a tűzokádó, mindennél és mindenkinél nagyobb erejű sárkány. Viszont Kellett még valami, valami "igazi" sárkány, amihez az égi járműveket hasonlították, és sárkánynak nevezték. Lehet, hogy a dinók voltak azok, a nagyobb fajtájúak.
2012. máj. 4. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!