Ki az az Azazel és mi az ő története?
egyike volt azoknak, akik Noé korában szexuális viszonyt létesítettek a földi nőkkel. Énok könyve Azazelt teszi felelőssé azért is, hogy megmutatta az embereknek hogyan kell fegyvereket és kozmetikumokat készíteni.
Isten ezután kiűzi Azazelt a mennyből és megparancsolja Rafaelnek, hogy kötözze meg Azazel kezeit és lábait és vesse egy sötét verembe a sivatagban, majd tegyen rá köveket és sziklákat és ott legyen örökké.
A kurdisztáni jezidik egyik szent könyvében, a Kitab al-Jilwah-ban van egy említés arról, hogy Tawsi Melek (vagy Melek Taus), a Pávaangyal testesült meg Azazil-ban is.
Melek Taus a Hét Angyal közül a legfőbb, az Úr kedvence, Aki tökéletesen szabadakaratú és független, ezért Őt tartotta legalkalmasabbnak arra, hogy a Három Világot (Alvilág-Föld-Mennyek) irányítsa. a Legfelsőbb Isten ugyanis maga az Végtelen Isteni Tudatosság (Shiva, azaz tudat), Aki megtestesülésein keresztül nyilvánul meg a világban (Shakti, azaz energia).
Ezek az örökkévaló és végtelen részek minden egyes élőlényben meg vannak. Az mindnyájunk, valódi, isteni része.
Melek Taus (Akinek egyik inkarnációja Azazel) a félreértett Angyal. Isten nem letaszította a pokolba, enegedetelnsége miatt (a jezidik szerint), hanem leküldte Őt a lángoló Alvilágba, mely az emberi tudatlanság (félelem, düh, harag, agresszió, stb.) változott lángoló pokollá. Az Alvilág amúgy meghitt, békés hely, a Holtak Birodalma, a megnyugvás helye.
A jezidizmus tökéletesen Egyisten-hívő (a Legfelsőbb Istennek azonban Megtestesülései - Angyalok), nem választja ketté a Istenre és Sátánra. Sátán Isten legprimitívebb megnyilvánulási formája. Legalul, mint nemi energia helyezkedik el a szeretet és az felemelkedve tisztul meg Egyetemes Szeretetté.
Ha volna külön Isten és Tőle független Sátán, az azt jelentené, hogy Isten nem Mindenható. Sátán és Isten egy és ugyanaz, csak más szinten. Az emberi elmében zavarodhatnak össze úgy a dolgok, amik végül képesek megteremteni és ható erővé is tenni a gonosz illúzióját.
Nincsenek különbségek, valójában Minden Egy - Egység a Sokféleségben.
én találtam valamit:Azazel, vagy más néven: Azael eredetéről vajmi keveset tudunk; talán egy pogány isten lehetett. A róla szóló első írásos források kanonizált és apokrif iratok voltak. Mózes III. könyve (16:7-10) a következőket írja róla: ,,Azt a bakot pedig, a melyre az Azázelért való sors esett, állassa elevenen az Úr elé, hogy engesztelés legyen általa, és hogy elküldje azt Azázelnek a pusztába.” Vagyis két bakot kellett áldoznia Áronnak: az egyiket az Úrnak, a másikat Azazelnek. Ezt hívták bűnbaknak.
Azazel leginkább ismert ábrázolása kecskebak alakú démonként (forrás: Collin de Plancy’s Dictionnaire Infernal, Párizs,1825).
Azazel neve a kanonizált Bibliában egyedül itt fordul elő, viszont apokrif iratokban is olvashatunk róla. Például Henoch könyve szerint, (Noé idejében) Azazel egy volt a földi életet Felvigyázó angyalok közül. Társaival szerelembe estek az Embernek lányaival, és velük bűnös viszonyba lépve életet adtak egy kegyetlenkedő és vérszomjas óriás fajnak, a Nephilim-nek. (Miattuk lett az Özönvíz). Henoch könyve Azazelt még azért is teszi felelőssé, mert megtanította az embereket a háború művészetére, valamint hogy hogyan tegyék csinosabbá magukat különböző festék használatával. Azazel tettéért kiűzetik a mennyből, Isten pedig megparancsolja Rafael arkangyalnak, hogy kötözze meg a bukott Felvigyázó kezeit és lábait, majd vesse egy sötét verembe a sivatag mélyén, és tegyen rá köveket és sziklákat, hogy mindörökké ott bűnhődjön.
Még ez előtt találtam egy olyan hegy szerű valamit ahova gondolom Rafael arkangyal "temette" és nekem elég sivatagosnak tűnt mikor képeket kerestem rá (itt van a forrás) : [link]
(ez pedig a történet forrása): [link]
Lehet hogy ez nem a legnagyobb mértékben tartozik ide de Azazelhez köthető. Annak ajánlom ezt az animét/mangát aki akar nézni/olvasni egy kis fantasy, mitológiai, kicsit horroros animét/mangát. Van benne mindenféle angyal (pl: Gabriel, Michael) a bukott-tól a felemelkedőig, van benne démon (pl:Azazel, Belzebub, Lucifer) koszosak és tiszták, epik jelenetek, zombik (de csak kevés).
Cím: Shingeki no bahamut (1.évad), Shingeki no bahamut: virgin soul (2.évad)
Szerintem nagyon jó, ajánlom mindenkinek és még egyszer bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!