Ki az az Azazel és mi az ő története?
Azazelt, ha jól tudom csak egyszer említik meg a Bibliában.
biblia.hit.hu/bible/21/LEV/16
Itt olvashatsz róla.
Csak úgy mellékesen megemlíteném, hogy mennyire unom már azt a sz@rságot amit a hívők a művelnek. Ki a *** érdekel miben hiszel? Megkérdeztem? Nem! Tartsd meg magadnak, kösz.
Ha valóban megértenéd, hogy miről is szol az amiben hiszel akkor nem rugdalóznál mint valami hülye gyerek. Igen, azzal tisztában vagyok, hogy néhányan már nagyon is felakarják világosítani a másikat, és ezzel nem is lenne baj ha azt normál keretek között, kulturáltan tennék, nem hadjáratokat meg háborúkat elindítva. Még hosszú sorokban ecsetelni tudnám a véleményem, de se kedvem, se időm nincs rá.
Nah, találtam egy oldalt ahol részletesebben foglalkoznak vele és talán érthetőbb mint maga /csak/ a Bibliai rész.
Úgy gondolom, hogy mindenkinek igaza van a maga módján. Ha úgy nézzük, hogy a Sátán jó, akkor erre a tényre is rengeteg bizonyítékot találhatunk. Itt van például az, hogy amíg a mennyországban(paradicsomban) élt az ember, semminek nem volt tudatában, olyan volt gyakorlatilag mint egy állat. Lehet, hogy a menny maga volt a tökély, de ezt mi élvezni sem tudtuk. Mondhatjuk rabszolgák voltunk. Végül a Sátán "szabadított" fel minket azzal, hogy rávette Évát arra, hogy egyen a tiltott gyümölcsből. Ezt a történetet valószínűleg mindenki ismeri, viszont ha így gondoljuk végig akkor más értelmet nyerhet. Ezenkívül az is a Sátán mellett szól, hogy az egész lázadását Isten ellen csak azért követte el, hogy a mennybe egyenlőség legyen(nem tettszett neki Isten egyeduralma). Ha viszont Istent akarjuk támogatni, akkor itt is lehet találni olyat amiért más őt tiszteli, és "imádja". Itt van az, hogy ő teremtett minket, ő vigyáz ránk, stb....
Szóval az az állítás, hogy Isten, vagy a Sátán a jó vagy rossz-e, azt pontosan bizonyítani nem tudjuk.
Megjegyezném, hogy a világot nem érdemes, sőt fölösleges vallásokra bontani.
A kereszténység ugyanolyan marhaság akár a Sátánizmus.
Az embernek kell valami amiben hihet, amire támaszkodhat, és ez legtöbb esetben a vallás.hiszen még a ami napig nem tudja senki megmagyarázni, mi lesz a Halál után, éppen ezért pont kapóra jönnek azok a mesék,mítoszok, és egyéb elképzelések a Pokolról, a Purgatóriumról(vagy Tisztító tűz) és a Mennyországról.
Egy kicsit gondolkodjatok el ezen, és megérzitek, hogy tényleg ez az igazság.
U.i.:Meg vagyok keresztelve, és nem vallom magam ateistának.Csupán vannak saját nézeteim.
Normálisat kérdezett mert érdeklődik ebben nincs semmi rosz. nemtudom hogy a keresztényeknek mit fáj hogy vannak más vallásuak is. mindenki abban hisz amiben akar ez eddig mind szép és jo de amikor már egy vallás annyira kifordul magábol hogy a hívek kötelességüknek érzik hogy a többi vallís híveit megmentsék saját vallásuktol és ezálltal az "elkárhozástol" az már nem normális. pl kereszes hadjáratok(bár az inkább ürügy volt területfoglalásra és rablásra), vagy a boszorkányüldözések, vagy pl az indiánok erőszakkal valo megtérítése. jo nem csak a katolikusok csinállták ezt de azért messze ők kapatták el magukat a legjobban. kövezzetek meg de én nem hiszek abban hogy valamivel is közelebb kerülök Istenhez ha minden vasárnap elénekellgetem ugyanazt a templomban. (jo azt aláírom hogy amikor az a szabad prédikácios rész van amikor a pap mesél valamit és minden misén mást, nem ugyanazt a maszlagot énekli meg szavallja orrvérzésig ujra meg ujra annak van értelmes és néha vagy sokszor jokat mond értelmeseket) de attol hogy énekellgetem ujra hogy szent vagy szent vagy szent vagy... és szavakkal joformán kinyalom a nagy semmi seggét azzal nem fogok közelebb kerüllni az Istenhez... a kereszténység mindigis elnyomta az embert egy idoben még a biblia olvasását is betiltották mert az emberek rájöttek volna hogy hogy átverik öket és olyanokat hazudnak nekik amiknek köze nincs a bibliához vagy az ún. "szent szöveghez" pl: azok a feloldozo cédulák. szoval nem kell itt a hittérítés. a katolikusok kushaggyanak a hegyibeszédeikkel és inkább a kérdésre koncentrálljatok mert pl ez engemis érdekel és elég idegesítő hogy 4 oldalnyi szövegben alig volt a kérdéshez kapcsolodo válasz.
kérdező: ezuton is elnézést kérek hogy a te kérdésedben fejtettem ki a véleményem a kommentekről és sajnálom hogy nem tudok neked pontos választ adni. remélem nem haragszol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!