Szellem van a házban?
Hát tudod én hiszek a szellemekben, de még egyet sem láttam, legalábbis azt hiszem, de sokszor van, hogy hallom.
nálunk a nagymama halt meg, de ennek már olyan 8-10 éve és akkor amikor először mentem be a szobába ahol meghalt valami hideget éreztem. Mintha megfogna valaki, de akkor még fel sem fogtam miért van ez, tehát nem találtam valami ijesztőnek. És mama olyan volt, mint én, rossz alvó (na meg kissé fura) így mindig éjjel vágta a fát. Ennek a kopácsolását pedig tisztán lehetett hallani a mi szobánkban is. Szóval amikor ő már nem élt én néha még akkor is hallottam ezt a kopácsolást. A húgom is észlelte, mindig ilyenkor ébredt fel és anyának kellett vigasztalni, de nem tudom miért mert még olyan kicsi volt, hogy épphogy tudott beszélni. Ma már nem emlékszik erre, így nem tudom megkérdezni miért sírt. És ami a legfurcsább volt, hogy sem anya és apa egyáltalán nem hallottak ilyen kopogást. Ez egyszer csak megszűnt és ma már máshol is élünk szóval szellem mentes az övezet.
A válasz megírásának időpontja: 07-12 13:17
Az apád történetére szeretnék reagálni, mivel egyesek képesek a szellemek létezésére nézve bizonyítékot látni benne.
Semmit sem tudunk arról, hogy mit is látott valójában az apád, csak azt, hogy később - akár még az illető halálának megtudása előtt, de valószínűleg inkább csak ezt követően - miképpen értelmezett egy közelebbről meg nem határozott dolgot.
Lehetőségek arra nézve, mi is történhetett valójában:
- Látott valamiféle árnyat, vagy valami elsuhanó jelenséget, és ezt valami okból összefüggésbe hozta az adott illetővel (talán gyakran járt hozzá, s ezért gondolt mindjárt rá). Az pedig, hogy másnap meghalt az illető, véletlen egybeesés. 6 milliárdan vagyunk a Földön, törvényszerű, hogy egyesekkel ennél sokkal elképesztőbb véletlen egybeesések is megtörténjenek.
- Látott valamiféle árnyat, jelenséget vagy a szeme sarkából valamit, ezt pedig csak a halálhír után hozta összefüggésbe ezzel az illetővel.
- Képzelődött - akár úgy, hogy egyébként tiszta az elméje, akár úgy, hogy nem az (az utóbbi az időseknél egyáltalán nem meglepő).
Kérdező:
Az elektronikus kütyük zavaraiból teljesen felesleges túlvilági lények jelenlétére következtetni.
Nyilván valami olyan dolog zavarja az eszközeidet, aminek semmi köze túlvilági dolgokhoz.
Csak megjegyzem, hogy a Hifim vezérlőjén lévő kikapcsoló gomb a TV-met is kakpcsolja, ha be van kapcsolva és semmi sem akadályozza, hogy a jel eljusson hozzá. Miért ne zavarhatná az eszközeidet valami erőteljes hatású külső tényező? Persze nem állítom, hogy ez áll mögöttük, de ez is lehetséges.
Ne viccelj már! :)
Nyilván ésszerű oka is van annak, hogy háromszor is leesett a függönyöd. És most kapaszkodj meg, ha már háromszor is leesett nyilvánvaló külső ok nélkül, akkor valószínűleg még többször is le fog esni... De emögött sincs okod szellemek tevékenységét sejteni. :)Nyilván van ésszerű magyarázat arra, miért is esik le ennyiszer, még ha eddig nem is jöttél rá, de még akkor is, ha ezután sem jössz rá.
Egyébként igencsak úgy tűnik, hogy betegesen figyelsz minden apró neszre, s az elmédben rögtön megjelenik egy túlvilági lény hatása ezzel kapcsolatban. De tényleg nincs okod aggodalomra. Szellemek nem létezhetnek! Nincs kedvem leírni, miért nem, de józan ésszel belátható, hogy nemcsak arról van szó, hogy azért nem hiszünk bennük, mert nem tapasztaltuk a jelenlétüket, hanem arról is, hogy egyszerűen nem léteznek.
Egy jó tanács: Ha nem tudod abbahagyni a minden apró neszre való odafigyelést, akkor közelítsd meg a dolgot úgy, hogy nem szellemeket hozod összefüggésbe azokat a dolgokat, amiket nem tudsz megmagyarázni, hanem gondolj erre: "Na, ha még mindig olyan ijedezős lennék, mint korábban, akkor emögött is szellemet sejthetnék..." és mosolyogj rajta egyet.
Olvasd el ezt:
Ez a cikk részben azzal foglalkozik, amiről írtál.
"egyszerűen nem léteznek"
nem létezhetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!