Szkeptikusok! Erről mit gondoltok?
Én most nem úgy fogok gondolkodni mint te.
Mi van ha csak hallucinálnak? (mivel csak a gyerek látja, mások nem.) Esetleg az agya még nem annyira fejlett, ezért néha ébrenlét közben bekapcsol (tévesen) a REM- fázis egy kis időre, tehát az álmát kivetíti az agya a valóságba?
En csak azt tudom, hogy eleg bekepzelt dolog ugy gondolkodni "nem lattam meg egyet se, nem lattam bizonyitekot, tehat nem letezik" Csak azert mert te nem lattad, attol meg letezhet valami.
Ugy vagyunk kondicionalva, hogy a sajat szemunknek se higyjunk. Tehat szerintem, ha egy szkeptikus ele odaallna egy szellem, akkor se hinne el, valami optikai csalodasra fogna.
ugy tunik itt megvan mindenkinek a maga velemenye, hat elmondom az enyemet is
az iskolaban gondolom mindenki ugy tanulta kemiabol, hogy semmi sem vesz el, csak atalakul. halalunk utan a testunk felbomlik, stb. stb. a termeszet vegzi a munkajat. de itt feltennem a kerdest, hogy akkor mi lesz a lelkunkkel? sennki sem latta meg a sajat lelket, vagy teszem fel masoket de megis tudjuk, hogy letezik, hiszen hogyha nem lenne nem lennenek erzeseint, olyan uresek lennenk mint egy ures csiga haz. akkor mi ertelme van a letezesunknek, ha csak robotok modjara leteznenk celok almok nelkul. a lelek arra szukseges, hogy erezunk es felfogjuk a dolgokat, mert nem az agyban rejlik az ertelem, hogyha tudtsz valamit de nem tudod felhasznalni nincs semmi ertelme - de vissza a temahoz. hova tunik a lelek halalunk utan, buthistak szerint feltamadunk, ujaszuletunk - kicsit bele lehet kutakodni mas kulturak vallasaibe mert nagyon erdekes tud lenni.
a harmadik szemmel kapcsolatban, nem tudom, hogy letezik-e vagy sem. azt mondom, hogy akinek van az legyen boldog vele akinek meg nincs vagy nem hisz benne azokkal nem akarok vittaba keveredni. de most tegyuk fel hogy van. a gyerekek lehet, hogy az elhunytak lelkeit latjak, hisszen hova megy a lelek, hogyha nincs teste. sokkan gondolom nem tudjak feldolgozni, hogy meghaltak es ezert maradtak itt es jarkalnak at a falakon meg ilyesmi. olvastam komenteket es mar nem tudom, hogy kerdezo vagy komentartor mondta, de volt valami, hogy nem mennek at a hadlon. hogyha nincs pince ahova menjen akkor folosleges neki atmennie, vegterre is rendelkeznek ertelemmel. a lepcson felmeneses dolog pedig sokkal ertelmesebb mint plafonon at kozlekedni vegterre is nem tudnak repulni, es hogyha nem volt atepitve a haz akkor gondolom ott szoktak meg es az ember nem szivesen valtoztatt a szokasian.
ennyi tolem
Eröm nincs végigolvasni a sok hozzászólást, de nem is igazán tudok már mit mondani az ilyen kérdésekre.
Azt mondja a kérdezö, hogy bizonyított, hogy a baba látja a szellemet... Na mégis hogyan bizonyított? A baba elmesélte neked? Attól, hogy a felnött egyböl belemagyarázza, hogy szellemmel beszél és nem csak képzeletbeli baráttal, attól még nem lesz igaz és bizonyított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!