5 és fél hónapos kisfiamnak van egyfajta gesztikulációja, amit csak azoknak tartogat, akik épp beszélnek hozzá, mosolyognak rá, szóval vele foglalkoznak.
Tegnapelőtt hanyatt feküdt a pici az ágyon, és kb. 1 méternyire maga elé nézett, és olyan hangokat adott ki, mint amiket a fent említett helyzetben szokott. Még bólogatott is hozzá meg nevetgélt. De tutira a "semmibe" nézett, nem volt ott lámpa vagy hasonló, a mennyezet pedig fehér. Szóltam hozzá, meg is simogattam, de nem nézett rám, folytatta még egy darabig. Meg voltam rökönyödve! Szerintetek???
Igen, a kisbabák érzékenyebbek az ilyen dolgokra. Hallottam már több helyről is, hogy miután elhunyt egy családtag, a kisbaba úgy tűnt, játszik valakivel, stb. Szerintem nem kell tőle félni, mint ahogy előttem is írták, ha nevetett, akkor nem lehetett rossz, vagy gonosz, amit látott.
2011. jún. 9. 18:03
12/21 anonim válasza:
igen, a babád a kiválasztott...
2011. jún. 9. 18:05
13/21 anonim válasza:
Édesanyám mesélte,hogy amikor kisbaba voltam,a kiságyamban feküdtem szépen csendben,de egyszer csak elkezdtem sírni,és én is egyirányba néztem,mintha lenne ott valaki!Sivalkodtam.Anya felvett,és még akkor is folytattam,de történt valami váratlan!Anyum arany-karika fülbevalója csak úgy kettépattant,és a szoba végében találta meg a darabokat!Abban a pillanatban abbahagytam a sírást!(A viccesebbek kedvéért,nem a hangom miatt pattant szét a fülbevaló:)
2011. jún. 9. 18:32
14/21 A kérdező kommentje:
"Hallottam már több helyről is, hogy miután elhunyt egy családtag, a kisbaba úgy tűnt, játszik valakivel, stb."
Hát ezen most elgondolkodtam.
Valóban történt nálunk haláleset, az ükmama halt meg pár hete 95 évesen.
Ma ismét produkálta azt a bizonyos kommunikálást a babám, de érdekes módon az ikertestvérénél nem láttam ilyet.
"a babád a kiválasztott" - ez természetes minden szülő számára. :)
2011. jún. 9. 19:39
15/21 anonim válasza:
Amiről a többi kommentező ír, azt énis hallottam már.
Más megközelítést mondok: a kisbabák még nem tanulták meg, hogy hol van a testük határa, mi az ami ők, mi az, ami más. Szerintem e miatt szimplán önmagát szórakoztatta, mert ez elég gyakori. A játék is. Ő még nem netezik, olvas, tvzik, beszélget, hanem testében is jobban megjelenik mire gondol.
2011. jún. 9. 21:26
16/21 AndiBandi23 válasza:
Kb 3 éves korig minden gyereknek tiszta a lelke, így ki van nyílva a 3. szeme, így láthatnak olyat, amit mi nem! Később, ahogy jönnek a csalódások, sérülések, egyre "piszkosabb" lesz a lelkünk, és elfelejtjük ezt a képességet...
Lehetséges, de nem biztos. Mivel a gyerek kicsi, nem tudja elmondani, és késöbb már nem emlékszik rá. A videó amit valaki beküldött az kamu. A szellemek nem isznak teát. XD
2011. jún. 13. 11:57
20/21 anonim válasza:
Az én lányom szűk 1 hónapon belül 2 éves lesz. A házunkban a falakon nincsenek képek és a tv-sem volt bekapcsolva. A lányom elkezd az újával mutogatni és közben azt mondja "bácsi" ha megkérem, hogy mutassa meg pontosan hol van akkor odamegy és megmutatja. A folyosón a szoba mellett van a bilije és néha annyira "zavarja" az a bácsi, hogy inkább behozza a nappaliba a bilit. A barátnőm kisfiával tavaly ugyanez volt, ő akkor volt 2 éves. Ránézett az ajtóra hirtelen és közölte nagyon mérgesen szinte kiabálva, hogy "Innen, innen" (ez nála azt jelenti, hogy menj innen) Tehát teljesen elképzelhető, hogy a Te kisbabád is látja. Az egyik szomszédunk mesélte, hogy ő gyerekkorában látott a lakásukban egy alacsony kövérebb és egy magasabb vékonyabb embert. A szülei nem nagyon hittek neki és elvitték pszichológushoz, kiderült, hogy a gyerek nem képzelődött valóban átélte amit elmesélt. Így tovább érdeklődtek a házban és kiderült, hogy korábban lakott ott 2 férfi -a leírásnak megfeleltek- , akik felakasztották magukat...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!