Az ufó és szellem hívöket miért nézik folyton zavart elméjünek, mikor Jézus meg Isten létezésére talán még kevesebb a bizonyíték?
Kedves Kerdezo!
En nem tudom,mit akarsz az idezett ugyekkel.Igen,voltak,vannak pedofilbotranyok,ezt senki nem tagadja,de kozel sem olyan mertekben,ahogyan a media felfujta az egeszet,hogy ma mar minden laikusnak kb. a pedofilia az elso szo,ami eszebe jut a papokrol.Mert ez nagyon nagy csusztatas.Vilagszerte tobb szazezer egyhazi szemely szolgal,es sajnos elkerulhetetlen,hogy ilyen ennyi ember kozul ne legyenek ilyen hajlamuak is.De ezert az egesz klerust megbelyegezni eleg nagy igazsagtalansag.
Pl. egy kutatas szerint az edzok/tesitanarok kozott tobb magasabb a gyermekmolesztalasi esetek aranya,mint a papok koreben.Akkor ilyen alapon belyegezzunk meg minden tanart is?
Amit ki akartam hozni a dologból, az szerintem elég egyértelmű és már-már mulatságosnak találom a "strucc-politikádat". Arányaiban igenis sokkal magasabb a pedofilok száma az egyházi személyek között, mint a pincérek, orvosok, kőművesek... meg úgy általában az emberek között. És nyilván van közöttük nagyon sok elkötelezett ember is, de nem annyi, mint amennyinek kellene lennie. Ennek oka valószínűleg az, hogy a szervezet sajátosságai miatt nagyobb védelmet élvezhetnek ezek az emberek, ezért sokaknak inkább kiskapuként szolgál.
És hogy szorosabban véve visszatérjek a kérdésemhez, nem egy elhanyagolható dolog, hogy még ha bogaras emberek is az UFO-hívők, ártalmatlanok a társadalom számára. Ki-ki eldöntheti maga, hogy érdekesnek, nevetségesnek vagy közömbösnek találja történeteiket. Ugyanez nem mondható el a gyermekeket molesztáló, szervezett közösségben élő és azok védelmét élvező papokról. (És itt még zárójelben azt is megjegyezném, hogy nem is értem, hogy a hithez, vallás gyakorlásához miért van szükség pénzből, adományokból gazdálkodó egységek létrehozására. Adnák inkább beteg gyerekeknek, elhagyott állatoknak azt a pénzt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!