Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hisztek a vámpírokban, miért?...

Hisztek a vámpírokban, miért? Volt már esetleg tapasztalatod?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a téma, én hiszek is benne. Kicsit félek tőle, de valahogy vonzz az ilyesmi.
2011. febr. 10. 17:25
1 2 3
 11/22 BlackSword ***** válasza:
Nem, mivel vámpírok nem léteznek...
2011. febr. 10. 18:21
 12/22 anonim ***** válasza:

Ha túlzottan bemeséled magadnak, akkor nem csoda hogy elhiszed. Például ha az epres joghurta azt hinném hogy nem epres hanem körtés, ami tökre nem igaz, de attól még minden epres joghurtra azt hinném h körtés. Nem a legjobb példa. :D Magyarul: olyan jeleket titulálsz annak, amit hiszel ami egy átlagos dolog. A denevérek meg talán mindenki körül vannak, csak azoknak nem tűnik fel, de neked meg igen mert ki van rá éleződve a szemed.

Ettől függetlenül a vámpír mániát leszámítva, a MÍTOSZOK azok érdekesek.:)

2011. febr. 10. 18:26
 13/22 anonim ***** válasza:

Én is szeretem a sötétet...

A barátom gyakran a nyakam harapdálja...néha még ki is szívja!

És hozzánk is beköltözött egy denevér család, akik előszeretettel másznak a nagyim ágyára...

Szerintem akkor vámpír vagyok Én is! (ennyi erővel)

Bár nem érzek ellenállhatatlan vérszomjat

2011. febr. 10. 19:03
 14/22 tetris ***** válasza:

Ha már a vérnél tartunk, ti tudtátok, hogy az ember nem képes megemészteni a vért? Legalábbis a sajátját biztosan nem, ezért van az, hogy akinek vérzik az orra, és a garatnál hátul lecsorog a gyomrába, az egy idő után ki fogja hányni?

Azt nem tudom, hogy az ember a másik ember vérét képes-e megemészteni. Ha van itt vámpír, esetleg válaszolhatna erre, ha van kedve.

2011. febr. 10. 20:56
 15/22 anonim ***** válasza:
Én még nem hánytam ki a lecsurgó vérem... Akkor most gyűjtöm?
2011. febr. 10. 22:25
 16/22 anonim ***** válasza:

Vámpírok a fizikai világban nincsenek.

Asztrálsíkon különböző folyamatok hatására sok olyan entitás keletkezhet, amiket kis jóindulattal nevezhetünk akár vámpíroknak is. Ezek persze általában nem hasonlítanak a vámpírfilmek romantikus, jóképű, vérszívó úriembereihez, vagy dámáihoz. :)

De olyan, emberhez hasonló lények, akik esténként szívják a vérünket, nem léteznek. Több forrása és ihletője van ennek a babonának, erre most nem térek ki, a lényeg az, hogy ilyen formában nem fedik a valóságot.

2011. febr. 11. 17:27
 17/22 anonim ***** válasza:
59%

A kérdezőnek igaza van.

Ha valakit érdekelnek a vámpíros dolgok egyből mindenki arra gondol hogy " na még egy twilight fan". Kedves válaszolók nem lehet hogy a ti agyatokra ment már rá ez a twilight? Hisz mindig ezt hozzátok fel. Mivan ha a kérdezőt a legendákban szereplő vámpírok érdeklik? Esetleg erre nem kéne gondolni?

Nem akarok senkit megsérteni a twilight fanok közül de az a film ritka sz*r. Láttam én is egyszer de nem nyerte el a tetszésem.

Egyébként engem is foglalkoztat a dolog. Nem a filmek miatt. Azoknak nagyrészét kár volt megcsinálni.

Edward Cullen és a többi jó képű vámpír meg nem vámpír hanem Damfír. Ezek félig emberek félig vámpírok. Általába külseje lenyűgöző és rendelkezik különleges képességekkel.

Már ha léteznek. :)

By. :)

2011. febr. 11. 19:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Vampirok vannak ott van egybol a Desmodontinae aki letezik :P illetve ami :) Drakula pedig nem volt olyan gonosz mint sokan hiszik de a temetobol embereket kiasatott es karoba huzta amikor odaer a torok megriadjon es lasd csoda nem is vettek be Erdelyt :D
2011. febr. 12. 10:41
 19/22 anonim ***** válasza:
59%
Vámpírok valóban léteznek. Úgy ahogyan az egyik kedves előző válaszoló leírta. A szúnyogot, a vámpírdenevért illetve más vérrel táplálkozó, élősködő állatot tekinthetünk nagy-nagy jóindulattal vámpírnak. Illetve van egy betegség, amit a vámpírizmushoz hasonlítanak a neve porfiria, fő lényege a hemoglobin felépítésének zavarában rejlik. Mellékhatásként elsorvadhat a fogíny, ezért tűnhet természetellenesen hosszúnak a delikvens szemfoga, illetve a porfirinek a bőrben lerakódva fényérzékenységet is okoznak. A filmből, legendákból ismert vámpírok NEM léteznek...jó lenne ha ezt mindenki felfogná elvégre a XXI. században vagyunk.
2011. febr. 14. 16:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem, nem hiszek a vámpírokban. Viszont Anne Rice regényei nagyon jók. (Interjú a vámpírral, Lestat a vámpír, Kárhozottak Királynője, hogy csak a legismertebbeket említsem) Vannak emberek, akiknek nagyon tetszenek ezek a karakterek, és valamilyen szinten átveszik a személyiségüket. Pl. a Párom hasonlít Lestatra. Külsőre abszolút (azalapján persze, ahogy Anne leírta), és néha a Párom is ugyanolyan kibírhatatlan tud lenni, mint Lestat. Ugyanolyan búvalbélelt, arrogáns, utálatos, beképzelt, ugyanakkor önbizalomhiányos, és mégis, a hibáival együtt imádnivaló és szeretetre éhes. Én meg egy naiv halandó vagyok Lestat oldalán, akivel elfelejtheti egy időre a világ fájdalmait. A hugom Akasha figurájához kezd hasonlítani. Drakula pedig...az erdélyiek legendásan babonások és hiszékenyek. A mai napig nagyon komolyan veszik a boszorkányságot és az egyéb hiedelmeket. Én nem hiszem, hogy valóban léteznek a regényekben leírt vámpírok. Meglátásom szerint Drakula figurája és a hozzá hasonló megviselt, elrongyolódott élőhalottak onnan indulhattak, hogy Vlad Tepes vérszomjas ember volt. Ezen kívül sok lehetett a beteg ember. Gondold csak végig...Fokhagymával védekeztek a vámpírok ellen. A fokhagyma pedig hasonlóan jótékony hatású, mint az aloe vera. Tehát inkább a betegségtől félhettek, mint a vámpírtól. Anne Rice képzeletét meg azok az emberek ragadhatták meg, akik szeretnek éjszaka kódorogni, képesek átvirrasztani az éjszakát, netán súlyos inszomniában (álmatlanság) szenvednek. Ezek az emberek tényleg ugyanolyanok, mint bárki más, csak épp éjszaka (is) jönnek-mennek. Illetve a vámpírok nem öregszenek. Nézd csak meg Kudlik Júliát! Milyen sokáig nem volt egyetlen ránca sem. Vannak emberek, akik későn kezdenek el öregedni, sokáig fiatalosak maradnak. Ez is elindítja a fantáziát, hogy vajon hogyan csinálja. Hát hogyan? Úgy, hogy halhatatlan, és issza a vért, amit sokan életelixírnek tartanak. Lehet velem tovább vitatkozni...
2011. febr. 16. 02:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!