Létezik természet feletti erő? Mármint szuper erő
Na átkerült a kérdés az Ezotériába.
Viszlát, józan ész!
Nyilván nem létezik, de az én szavam úgysem számít, megkérdeztem a mesterséges intelligencia véleményét.
- Is there a supernatural power?
MI elkezdett okoskodni, hogy mi a definíció, kulturális és filozófiai bla bla, ezeket ugorjuk át és szorítkozzunk csak a lényegre (gépi fordítás):
------------------------------------
Tudományos perspektíva:
Tudományos szempontból a természetfeletti erőkre vonatkozó állításokból hiányzik az empirikus bizonyíték és a reprodukálhatóság, amelyek a tudományos validálás alapvető kritériumai. Bár léteznek anekdotikus beszámolók, nem felelnek meg a szigorú tudományos bizonyítási követelményeknek.
Pszichológiai szempontok:
A természetfeletti erőkbe vetett hit pszichológiai szemüvegen keresztül is vizsgálható, ahol az ilyen hiedelmek olyan funkciókat szolgálhatnak, mint a megküzdési mechanizmusok vagy a megmagyarázhatatlan események magyarázata.
Következtetés:
Bár sok kultúra és hiedelemrendszer elismeri a természetfeletti erők létezését, tényleges létezésük tudományos keretek között nem bizonyított. Így az, hogy valaki hisz-e ezekben az erőkben, gyakran a személyes meggyőződésektől vagy a kulturális kontextustól függ, nem pedig az empirikus bizonyítékoktól.
Összefoglalva:
Bár a különböző kultúrákban és vallásokban széles körben elterjedt a természetfeletti erő különféle formáiba vetett hit, létezésüket tudományos bizonyítékok nem támasztják alá.
Nekem van egy történetem.
15 évesen fejlesztettem az izmaimat egy 50 kg-ós sujzoval, egy nap a haverom is kipróbálta de csak 3 szor tudtta csak, ki nyomni a magasba. Mondom neki, ezt figyeld! És elkezdtem emelgetni, 50 magasba emelés után döbbenten hanyitottam el, még csak fáradt sem voltam! Pedig előtte 7-8 volt a max.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!