A szellemeket miért mindig hosszú hajú, hosszú fehér ruhás kislányként mutatják be? Ha nem is kislány, de mindig stimmel a hosszú fehér ruha.
Én már láttam szellemet, de nem úgy néz ki mint a filmekben, szellemes videókban, szellemfotókon legtöbbször, mert ott kötelező darab a sima fekete hosszúhajú kislány, fehér hálóingben, De ha nem is kislány, akkor egy felnőtt ember, de ugyancsak fehér lepelben. Az esetek 90százalékában így néz ki a szellem. Na meg van az, ahol csak egy fejet látunk. De már ha van test is, akkor az fehér lepelben kell legyen. Honnat, és miért van ez a fehér ruhás szellem megjelenítés?
Az "én szellemem" nem volt sem hosszuhaju kislány, sem fehér hálóinges. Egy öregember volt, normális öltözékbe, fel is lehetett ismerni, csak annyi külömbséggel, hogy átlátszó volt. Mint egy normális ember csak átlátszó, kissé barnás árnyalattal.
Mert a hullaházban a halottakat lepedővel takarták le már a középkorban is.
Amikor a halott felkel, értelemszerűen a lepedőt használja öltözékként.
Az ő helyében te sem tennél másképp, szerintem.
Középkorban az útonállók ezt ki is használták.
Az úton álltak fehér lepedőben éjszaka és huhogtak is, mint egy bagoly (halálmadár).
Jött az állampolgár, biztonság kedvéért egy pisztolyt is ráfogtak.
De akkoriban olyan hülye emberek voltak, már a lepedőtől halálra rémültek (köztudott volt, hogy lepedő --> szellem), még a bankkártyájuk PIN-kódját is kibökték rémületükben.
A filmekben ez ilyen drámai hatáskeltés. Gyerekkel jobban szimpatizálsz, és sokkal zavaróbb, ha furcsán, félelmetesen viselkedik. A fekete, arcot takaró haj, és a fehér ruha(néha vér) kontrasztot képeznek. Az egésznek a természetellenesség, életidegenség a lényege.
A régi kísértetábrázolásoknak a halotti lepelhez, és a holdfényhez van köze. Ott a sápadt, áttetsző, fehérben kísértő alak volt a sztereotípia, amin keresztülcsillogott a holdfény. De ez is csak sztereotípia volt, aminek a hatáskeltés volt a lényege. A leírt kísértetészlelések többségében átlátszó, ködös, vagy homályos, fakó színű ruhákban látták őket, amik annak a kornak a ruházatát tükrözték, amikor a kísértet még élt.
A másik észlelési típus az, amikor addig nem is tudják, hogy kísértettel van dolguk, amíg el nem tűnik, vagy át nem megy valami szilárdon. Ilyenkor tömörnek, és élőnek tűnnek. Sok ilyen leírás is van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!