Létezhettek/létezhetnek a mai nap is vámpírok? Ha igen, hogy tudnék kapcsolatba lépni egy vámpírral?
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy történelmileg nézve, a vámpírok létezésére vonatkozó hiedelmek sok kultúrában jelen voltak, különösen a középkorban és a korai újkorban. Az emberek sokszor természetfeletti lényeknek tulajdonították azokat a jelenségeket, amelyeket akkoriban nem tudtak megmagyarázni, például bizonyos betegségeket vagy a halál utáni furcsa testelváltozásokat. A vámpírokkal kapcsolatos hiedelmek ezért gyakran a tudatlanságból, félelemből és babonákból fakadtak.
A tudományos álláspont szerint azonban a vámpírok nem létezhettek a valóságban. A modern orvostudomány és tudományos ismeretek alapján azokat a jelenségeket, amelyeket korábban vámpírként magyaráztak, ma már természetes okokkal lehet alátámasztani. Például a porfíria nevű ritka betegség, vagy a különféle fertőző betegségek egyes tünetei hozzájárulhattak a vámpírlegendák kialakulásához.
Röviden tehát: a vámpírok valós létezése nem bizonyított, és a tudomány mai állása szerint nem létezhettek.
De fontos, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezhettek ellenére akár létezhettek is vagy akár a mai nap is jelen lehetnek.
Tudom ez egy nagy kérés részemről, de kérlek titeket amennyire csak lehet vegyétek komolyan a kérdést.
Szerintem ezt ezen az oldalon senki sem tudja.
Főleg azért, mert itt kevesen veszik komolyan a vámpírokat és más narratívákban hisznek.
*De azért írok, hátha lesz jó válasz.
Majd írd meg kérdező, hogy hogyan sikerült.
Ha talalkoznal is veluk
Kb 3 mp alatt kiszivnak a véred
Nincsenek vampirok csak a filmekben
Mint a jeti, az ufok meg a loch nessi szorny
Kitalacio
"De fontos, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezhettek ellenére akár létezhettek is vagy akár a mai nap is jelen lehetnek."
Ne akarj ilyen kibúvókat keresni! Noha a tudományos konszenzus elvben nem jelenti, hogy biztosan igaz valami és nem változhatna meg a jövőben.
De én azt mondanám, hogy gyakorlatilag kár reménykedni, eldöntöttnek tekinthető. Szívesen szoktam hivatkozni arra is, hogy fiatalabb korban talán nem voltam ennyire biztos, de most már az élettapasztalatok birtokában igen, vagyis ezáltal nézem hülyébbnek a mostani fiatalokat, a poén kedvéért.
Nem is értem, miért talál ki valaki ilyen hülyeségeket, mi értelme ennek?
Volt már hasonló, ahol bővebben válaszoltam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-le..
8. válasz.
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-le..
18. válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!