Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Létezhettek/létezhetnek a mai...

Létezhettek/létezhetnek a mai nap is vámpírok? Ha igen, hogy tudnék kapcsolatba lépni egy vámpírral?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy történelmileg nézve, a vámpírok létezésére vonatkozó hiedelmek sok kultúrában jelen voltak, különösen a középkorban és a korai újkorban. Az emberek sokszor természetfeletti lényeknek tulajdonították azokat a jelenségeket, amelyeket akkoriban nem tudtak megmagyarázni, például bizonyos betegségeket vagy a halál utáni furcsa testelváltozásokat. A vámpírokkal kapcsolatos hiedelmek ezért gyakran a tudatlanságból, félelemből és babonákból fakadtak.

A tudományos álláspont szerint azonban a vámpírok nem létezhettek a valóságban. A modern orvostudomány és tudományos ismeretek alapján azokat a jelenségeket, amelyeket korábban vámpírként magyaráztak, ma már természetes okokkal lehet alátámasztani. Például a porfíria nevű ritka betegség, vagy a különféle fertőző betegségek egyes tünetei hozzájárulhattak a vámpírlegendák kialakulásához.

Röviden tehát: a vámpírok valós létezése nem bizonyított, és a tudomány mai állása szerint nem létezhettek.

De fontos, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezhettek ellenére akár létezhettek is vagy akár a mai nap is jelen lehetnek.

Tudom ez egy nagy kérés részemről, de kérlek titeket amennyire csak lehet vegyétek komolyan a kérdést.

tegnap 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
Vampirdenevérek vannak de azok csak a kecskéket szívják
tegnap 20:34
 2/10 modder151 válasza:
16%
Tételezzük fel, hogy léteztek és léteznek. Tételezzük fel azt is, hogy amit tudsz róluk, az nem feltétlenül úgy igaz, ahogy gondolod. Miért is akarnál velük akkor kapcsolatba lépni? De a még nagyobb kérdés, hogy miért akarna egy vámpír veled kapcsolatba kerülni?
tegnap 20:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Én szeretném valójában megismerni őket, akár 1-2 hét erejéig velük élni, hogy megismerjem őket. Mint a szecso a brfk-val.
tegnap 20:51
 4/10 Grimfox ***** válasza:
25%
Egyik olyan lény sem létezhet a valóságban, ami analóg, vagy legalább hasonló az európai vámpírhoz. Nem csak a természeti törvényekkel ellentétes a létezésük, hanem a "természetfeletti" törvényeivel is.
tegnap 20:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt ezen az oldalon senki sem tudja.

Főleg azért, mert itt kevesen veszik komolyan a vámpírokat és más narratívákban hisznek.

tegnap 21:34
 6/10 anonim ***** válasza:

*De azért írok, hátha lesz jó válasz.

Majd írd meg kérdező, hogy hogyan sikerült.

tegnap 21:36
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha talalkoznal is veluk

Kb 3 mp alatt kiszivnak a véred

tegnap 21:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös. Hol kellene ezt a kérdést feltennem szerinted? Van valami közösség vagy hely ahol kicsit komolyabban vennének vagy vennék ezt a témát?
tegnap 22:37
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Nincsenek vampirok csak a filmekben

Mint a jeti, az ufok meg a loch nessi szorny

Kitalacio

tegnap 22:39
 10/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

"De fontos, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezhettek ellenére akár létezhettek is vagy akár a mai nap is jelen lehetnek."

Ne akarj ilyen kibúvókat keresni! Noha a tudományos konszenzus elvben nem jelenti, hogy biztosan igaz valami és nem változhatna meg a jövőben.

De én azt mondanám, hogy gyakorlatilag kár reménykedni, eldöntöttnek tekinthető. Szívesen szoktam hivatkozni arra is, hogy fiatalabb korban talán nem voltam ennyire biztos, de most már az élettapasztalatok birtokában igen, vagyis ezáltal nézem hülyébbnek a mostani fiatalokat, a poén kedvéért.

Nem is értem, miért talál ki valaki ilyen hülyeségeket, mi értelme ennek?

Volt már hasonló, ahol bővebben válaszoltam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-le..

8. válasz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-le..

18. válasz.

tegnap 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!