Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A bal kéz ösvényét követő...

A bal kéz ösvényét követő vallások, spirituális irányzatok stb. miért tartják előrevezetőnek kb. a hedonizmust? Arra bárki képes...

Figyelt kérdés

Ha jól tudom nekik a céljuk nem egy magasabb szint elérése (pl.: üdvözség, megvilágosodás, lelki világ stb.), hanem a személyes hatalom elérése.

De ennek mi értelme?

Személyes hatalmam akkor is lesz, ha elérem ezeket a magasabb lelki-szellemi szinteket...

Miért jó, hogy a bal kéz ösvényén lehet találni egy rakat mocskos, undorító, tisztátalan dolgot? Ritualizált nemiség, meg szex (van, hogy konkrétan orgia, anális közösülés vagy önkielégítés van előírva, például a thelemában), rituális lerészegedés, rituális ártó tettek (volt ahol akár emberáldozat), sötét mágia stb.

Erre mindenki képes. Önmegtagadásra, az egótól való kötöttség megszüntetésére, önmegtartóztatásra ellenben kevesen. Hogy várhatok felemelkedést, ha valójában nem akarok megválni ezektől a dolgoktól?

Másrészt miért nem akarok tőlük megválni?

Szerintem úgy nevetséges, ahogy van. Én a jobb kéz ösvényét követem, és ezt tartom az egyetlen tiszta és helyes útnak. Ezen belül persze van egy rakat lehetőség, de ez az alap.

Amúgy külön vicc, hogy jobb kéz ösvényéről származó gyakorlatokat vettek át a bal kéz ösvényének követői is, különösen itt mondjuk athelemára gondolok, de máshol is van ilyen. Például: kabbalisztika (zsidó vallás), jógafilozófia (hinduizmus), liturgikus gyakorlatok (kereszténység), a meditáció révületekkel való elmélyítése, szúfizmus (iszlám), egy rakat meditációs gyakorlat (buddhizmus, esetleg taoizmus, hinduizmus).

És akkor el kezdik mondani, hogy "az ő hiedelmeik olyan embereknek vannak, akik magasan az átlag felett vannak". Megmosolyogtató ez úgy, hogy ezek az emberek nem bírnak lemondani a kicsinyes bosszújukról, a mindenféle érzéki vágyaikról, bírvágyukról, gőgjükről (már maga a kijelentés is tele van gőggel), indulataikról stb. Meg amikor a rendetlenséget tisztelik... Rendetlenség magától is van, a rendért tenni kell!

Miért írnak elő ilyen dolgokat? Mit remélnek ettől?

2023. jún. 14. 01:58
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
De maga Siva is többestermészetű. Ugyanúgy Ő az a bölcs is, aki meditálva ül, de ugyanúgy Ő az is, aki táncra perdül és elpusztít.
2023. jún. 16. 13:41
 22/23 anonim ***** válasza:
Shiva és Shakti a dualisztikusság szimbólumai. Ezért ők a fény és sötétség, tűz és víz…stb. Sajnos szó szerint veszed a tanításokat, ezért nincs mélyebb megértésed. Igen, Káli Shakti egy aspektusa, az univerzum egy speciális dimenzióját szimbolizálja ő. Azért ábrázolják kegyetlen harcosként, aki démonokat öl, mert ő az igazság, az igazságtalansággal szemben. Ő az idő is, aki gondoskodik róla, hogy a te időd is lejárjon, hogy a születés és halál, az univerzumunkat alkotó erők, egyensúlyban maradjanak.
2023. jún. 16. 14:58
 23/23 A kérdező kommentje:

Miféle Univerzum? Nincs semmiféle Univerzum. A világegyetem a teremtett világ. Minden, aminek kezdete van, annak vége is lesz egyszer. Nincsenek semmiféle energiái. Ezek a new age-ben szerepelnek, nem a tradicionális védikus hinduizmusban. Bár a Legfelsőbb a világban jelen van, de nem azonos vele, hanem attól elkülöníthető. Erők, energiák vannak, amelyek az Örökkévaló Isten aspektusai, de NEM az Univerzumtól származnak, mivel a világegyetem is teremtett.

Nem igaz. Káli tényleg a gonosz legyőzője. Nem minden van úgy, ahogy azt nyugaton gondolják. Ajánlom Leveles Zoltán hindu tanító videóit, vagy keress fel egy brahmint vagy egy szerzetest!

Káli a halál és az újjászületés rendezője. Ahogy Siva elpusztít, neki is a célja, hogy Brahma újrateremthessen.

Univerzumból lehet, hogy több is van. Isten ezzel szemben a tér-időn kívüli. Nem teremtetett, hanem mindig volt, van és mindig lesz is.

2023. jún. 16. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!