A pogányságok balkezes vagy jobbkezes vallások, spirituális utak, irányzatok?
Pogányságok alatt főként ezeket értem: római vallás, görög vallás, egyiptomi vallás, babiloni vallás, illetve esetleg a kelta és germán vallást, valamint az ezekhez fűződő misztériumvallásokat (pl. mithraizmus/Sol Invictus-kultusz, orfikusok, Aton-kultusz), illetve ezen vallások keverékeit (a pogányságban nagyon elterjedt és mindennapos volt a szinkretizmus).
Ezek a vallások balkezesek vagy jobbkezesek?
Ránézésre nem nagyon látok hasonlóságokat a sátánizmussal és hasonló balkezes vallásokkal, sőt...
Egyiptomi vallás is volt többféle, volt a monoteista Ra egyistenhit, amivel Ehnaton "próbálkozott", miután megvilágosodott, megvolt ugye az előtte-utána lévő sokistenhitek, amivel a fôpapok-papság hitegette és irányította a népet. Csak azért emeltem ki ezt, mert nem lehet általánosítani.
Sok ezer helyes vallási/spirituális út lehetséges, sokakat tűzbe folytottak, sok még el sem jött, sok meg jelenleg is "élő" tanító/tanítványi vonal.
Áhh, így értem, akkor rosszul fogalmaztál a kérdésnél. 😅
Köszönöm a pontosítást.
6# de igen, hívták így is úgy is, 3200 év távlatából kb már nehéz pontosan visszaadni. Ehnaton nevezte gondolom így, Aton/Ra a nevek olvasatok, kiejtések, találgatások.
Egy teljesen pozitív út volt, egyezne a Názáreti Jézus által átadott tanításokkal kb.
Amennyire tudni lehet, a Rózsakeresztes rend a mai napig őrzi és ápolja ezt a hagyományt....de lehet tévedek :)
#9.
De a főáramú irányzatok miért voltak szinte mindig jobbkezesek?
Druidák vallása, egyiptomi főpapok hite, babiloni főpapok, római főpapok, illetve mágusok, görög főpapok, illetve misztikusok...
Ezek mind jobbkezesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!