Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hol találok olyan könyvtárat...

*Hófehérke* kérdése:

Hol találok olyan könyvtárat Budapesten, ahol a vámpírok legendáiról, létezésükről és eredetéről tudok olvasni?

Figyelt kérdés
Nem regényeket keresek, hanem "valós" információkat.
2010. okt. 1. 17:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
ALKONYAT 4EVER!!! Na jó, csak poénkodom, utálom ezeket a vámpíros hülyeségeket.XDXDXD
2010. okt. 2. 17:12
 12/12 anonim válasza:
Nagyon bírom a hozzá nem értő emberek válaszait. A könyvtárakban nemcsak szépirodalmi (komolyabb) műveket lehet találni, de régi újságcikkeket is, illetve olyan tudományos cikkeket is, amelyek erről a témáról szólnak. Most nem akarok arról beszélni, hogy léteznek-e vagy sem, mert szerintem nem! De a 18. században voltak járványok Erdély területén is pl., amire a sok tudatlan paraszt azt hitte, hogy vármpír járvány, mert nagyon sokan meghaltak valami rejtélyes betegségben pár nap alatt és sok sírt kiástak, karót döftek a hullákba, stb. Erről készültek feljegyzések, Mária Terézia pl. küldött orvos tudósokat ezekre a területekre, hogy vizsgálják ki az ügyet. Pl. Rousseau-nak is van több cikke a vámpirizmusról, ezt kevesen tudják. Anno sokan hittek ebben és féltek ettől. Aztán, ahogy elkezdett fejlődni a világ ez az egész inkább már mesévé, legendává vált. Én külföldi könyveket olvastam erről, benne pl. Rousseau cikkeinek részleteivel, illetve Mária Terézia tudosának is a feljegyzéseivel. De, hogy hol lehet ilyeneket találni, vagy a másolatokat, nem tudom. Pedig, itthon kellene lennie olyan irattárnak vagy könyvtárnak vagy nem tudom, hogy nevezik ezeket, ahol megmaradtak erről feljegyzések, mert az Osztrák–Magyar Monarchia területén történtek az események. Sok sikert a kutatáshoz. Nem tudom, miért érdekel, de ez csak valamiféle járvány lehetett, aminek semmi köze nincs a vámpirizmushoz, mint olyanhoz.
2010. okt. 7. 17:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!