Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hol találok olyan könyvtárat...

*Hófehérke* kérdése:

Hol találok olyan könyvtárat Budapesten, ahol a vámpírok legendáiról, létezésükről és eredetéről tudok olvasni?

Figyelt kérdés
Nem regényeket keresek, hanem "valós" információkat.
2010. okt. 1. 17:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Ha bemész egy könyves boltba, egyből a képedbe nyomnak 20 fajta vámpíros könyvet.

Könyvtárakba javarészt komolyabb irodalmak vannak, vannak persze vámpírosak is, de az csak a szokásos mesés vámpíros sztorik, ha dokumentumokat akarsz keresni, akkor a netet ajánlom.

OFF:

És amúgy lehet, hogy az unokáid szemébe a vámpír csillogó bőrű, állandóan félmeztelen, kigyúrt, napbarnított 20éveseket fog jelenteni, hála a mostani kis tinip.csáknak.

K.rvára torzul a társadalom.

2010. okt. 1. 18:24
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
néprajzi és legendákkal foglalkozó könyveket keress.
2010. okt. 1. 18:30
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

A Balkán és Kelet-Európa néphagyományai, legendái közt érdemes kutatni. Ezen kívül a magyaroknak is van pár olyan lénye, amit vérszívóként emlegetnek. Érdemes elolvasni Bitskey Andrástól a Lidérccsirke című novellát. A néphagyományban a vámpír rokon a boszorkánnyal, és mindkettő az ördöggel cimborál.

Valódi vámpírok:

John Brennan Crutchley

Báthory Erzsébet

Vlad Tepes

2010. okt. 1. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Vámpírok nincsenek és nem is léteztek,mert ez egy betegség;)

Olvass utána a neten.

2010. okt. 1. 19:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Elsőnek:

Azért ne általánosítsunk...Én pl. utálom a mai vámpíros h*lyeségeket.

Én a zombikat imádom :D

2010. okt. 1. 20:12
 6/12 anonim ***** válasza:
kizárólag TWILIGHT FAN CLUBOKAT KERESS!!!!
2010. okt. 1. 20:22
 7/12 anonim válasza:

Kedves válaszolók a kérdező nem a mai média futtatott élvezethajhász könyvekről kérdezett hanem a monda eredetéről! szóval arra kellene válaszolni.

Kedves kérdező szerintem a nagyobb könyvtárakban biztosan találsz valamilyen adatott arról, hogy honnan is indult el a dolog, és mi az eredete ezeknek a dolgoknak.

2010. okt. 1. 20:33
 8/12 anonim ***** válasza:

Függetlenül attól, hogy vámpírok nem léteznek, és "valós" információk címén is csak valami szadista, elmebeteg emberektől szőtt legendákat találnál:

Az Országos Széchenyi Könyvtár minden, 1800 óta kiadott magyar könyvből őriz két példányt (mert annyit a kiadók kötelesek adni mindenből). Emellett persze vannak régebbi és nem magyar könyvei is. Jó kutakodást.

2010. okt. 2. 09:43
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki válaszát..hmm..hát igen, tényleg nem a Twilightféle könyvekre gondoltam( amitől megjegyzem szívesen szíven szúrnám magam egy édes kis karóval:), de nem akarom kritizálni,annak elkerülése végett, hogy megsértsek itt valakit...)

Én nyitott szemmel járok a világban, nem zárkozom el semmitől, nem fogok szemellenzősen az után kutatni,hogy a vámpírok márpedig léteznek..mert ugye ezt addig nem tudom bebizonyítani magamnak sem amíg nem találkoztam legalább eggyel..de szeretnék minél közelebb kerülni a valós tudáshoz,(mert ugye ember lévén kíváncsi a természetem) és azt hiszem ezt csak ezen a módon tudom elérni...

Hmm..és az unokáimra visszatérve..hát..mivel én sem hiszem,hogy a vámpírok csillogóbőrű fantáziaemberek lennének, próbálom majd az én gyerekemet is e módon nevelni és remélhetőleg majd ő is az övéit..bár nem csodálkoznék, hogyha a média és a sok tömeggyártmányú "menő" történetek őket is elvakítanák...

2010. okt. 2. 11:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Hello !

Nézz utána ennek, itt megleled a valós tudást !

http://www.youtube.com/watch?v=xAExfrVchX8

remélem segíthettem !

2010. okt. 2. 13:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!