Az emberek miért nem veszik komolyan ezt a kategóriát?
Én mondjuk nem pontoztam őt, de nálam ez nem hit kérdése.
UFO létezhet, idegen lények itt... rendkívül valószínűtlen.
Ezzel együtt csak azt pontozom le, aki tényleg lehetetlent mond, vagy erőszakoskodik.
Szerinted pl. mi lehetetlen? Mert ez is a te szubjektív véleményed.
Szóval megint ugyan ott tartunk, hogy szubjektív a pontozás és felesleges ez ellen beszélni.
A lehetetlen miért lenne szubjektív?
Te jól vagy?
A pontozás sajnos sok helyen tényleg szubjektív, és ezt írtam én is: hogy sokaknál a hiten alapul. Ez elég szerencsétlen dolog: főleg, ha valaki még ölni is tudna a hitéért.
Valakinek az lehetetlen, hogy isten létezik.
Valakinek az lehetetlen, hogy isten nem létezik.
Például.
"Valakinek az lehetetlen"
Ilyen nincs.
Objektív dolgok vannak.
Az, hogy valaki valamit nem tud elképzelni... na, az az ő korlátja.
De az ellenkezőjével is vigyázni kell: ha valaki nem tudja elképzelni, attól még nem lesz igaz!
"Az, hogy valaki valamit nem tud elképzelni... na, az az ő korlátja."
Igen ezt hívják szubjektív látásmódnak.
Hogy ki mit tud elképzelni.
És most emberek értékeléséről van szó, hogy ők mit tudnak elképzelni és másokat hogyan pontoznak.
Lehet elfelejtetted miről beszélünk XD
Arról beszéltünk, hogy én lehetőleg objektíven pontozok.
Tudom, hogy ezt itt gyűlölik, látszik is a masszív lepontozáson.
Igen, éppen azért mondtam, hogy az emberek nagyrészt a saját befogadóképességük és tudásuk alapján pontoznak.
De valaha gondoltál arra, hogy nincs megfelelő tudásod bizonyos dolgokról?
Mert hiába gondolom magad objektívnek, attól még ki kell szűrni a saját részlehajlásaid.
Pontosan.
Erre a tudomány módszere való.
Az "így hiszem" nem jó, az "így gondolom" sok vizsgálatot kíván, a "nem tudom elképzelni" csak azt jelenti, hogy tovább kell gondolkodni.
VISZONT!
Ami JELENLEG tudományos igazság, azt el kell fogadni, és használni kell. Különben sose találhatnák semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!