Valakinek van konkrét észlelése szellemekkel kapcsolatban?
@14
Magamtól: " Testetlen energiák nem tudnak képeket ledobni a szögről, se kopogni, se...stbstb."
Vagy ha igen, akkor az azt jelenti, hogy a kép anyaga amit meg tud mozdítani, és a tárgy, amin kopogni tud, az a számára áthatolhatatlan, vagy nagy mértékben az. Eszerint a padlón se tud áthatolni a szellem. Ezért nincs beszámoló padlón-átlebegő szellemről. Valamiért azok csak a függőleges falakon tudnak átmenni (plafon-kölcsönhatásos történetről még nem hallottam). Rengeteg szellemmegfigyelő számolt be arról, hogy leülnek a szellemek pl. a hintaszékbe (még billegnek is ezek a székek...) stbstb., vagyis nem igazán testetlen energiaként viselkednek, vagy az energiájuk valamiért rendes testként működik, de akkor nem tudom mi a különbség az élő és nem élő test és energia között? Ugyanis a fizika szerint minden energia tömeget is kifejez, és minden tömeg az energia egy jelensége is egyúttal.
Erre azt mondaná szerintem a legtöbb szellem hívő, hogy energiát összpontosít egy helyre, amivel leveri az adott tárgyat.
Amúgy ezt a hintaszékben billegést én sem értem. Akkor épp van valamennyi energiája, hogy billegtetni tudja? Nem tudom. Igazából ha léteznek is, lehet nem is érvényesek az esetükben a fizika törvényei. Mózes sem a fizika segítségével választotta ketté a Vörös tengert. Persze ez már hit kérdése, amiről pedig pro és kontra szinte lehetetlen vitatkozni. Az egyik azt mondja, hogy elhiszi a csodákat, a másik meg azt mondja, hogy nincsenek csodák, csak a fizika van és kész.
"Erre azt mondaná szerintem a legtöbb szellem hívő, hogy energiát összpontosít egy helyre, amivel leveri az adott tárgyat."
Persze! Csak ez szimplán cáfolja a testetlen energiatételt. Ha a tárgyak képesek visszahatni erre az energiára, akkor képesek a pici energiára is, vagyis kell lennie olyan tárgynak, ami kapásból ellenáll nekik, ha akarják, ha nem. És ez a padló eszerint. Ez a testetlen energiaelképzelés eddig az égvilágon semmiben se különbözik a fizika álláspontjától.
Kérnék egy hivatalos szellemvadász oldalról egy padlóáthatolásos esetet felmutatni. Vagy legalább egy olyan padlóáthatolásos sztorit, amit minden szellemhívő igaznak tart a sok bizonyíték miatt.
Van ilyen?
Ja!
Mi van a dinoszaurusz szellemekkel? Ha vannak macskaszellemek, akkor dinószellemből sokkal de sokkal többnek kell lennie. Eléggé érthetetlen az is, hogy miért csak emberszellemek vannak szinte. Lehetne azt is mondani, hogy csak az embernek van lelke, de hát azért rendre mégis megjelennek állatszellemek is, de soha a kihalt fajokból. Ha a faj kihal, akkor vele együtt kihalnak a szellemei is? :)
Állatkertek.
A többsége nagyon régi, amelyekben egykor iszonyú féltetlek között iszonyú halált haltak tömegével a szűk helyen rácsok között tengődő állatok. A mai állatkertek többségében elképesztő mértékű állatszellem-járásnak kéne lennie. Hörgő oroszlánok, akik beleörültek a rács mögötti sztereotip fel-alá járkálásba... stb... és most elégtételt akarnak venni. Mondjuk a leleményesebb állatkerti tulajdonosok ebből jó reklámot és üzletet is csinálhattak volna már, ahol a belépődíjat emelték volna borzongási felárral... :)
#26: "Elvileg arra összpontosítják az energiákat, amire akarják"
De leginkább arra, ami jól jön egy jó ki szájtátást eredményező sztorira. :)
Pl. arra képesek, hogy a párás tükörre szavakat írjanak, de mindig csak annyit, hogy a dolog ne legyen egyértelmű. Legalább egy egész estés filmidőnek kell eltelni ahhoz, hogy kiderüljön, mi a bánatos tökért írt a szellem csak annyit a tükörre, vagy monitorra (bámulatosan értenek még a középkori szellemek is az elektronikához, számítógépekhez, de sajna a hibajavításban, fejlesztésben sosem segítenek), hogy "átok", vagy vér", vagy "halál"...
Fel nem tudom fogni, hogy értelmes mondatokkal miért takarékoskodnak állandóan... :D - ha én szellem leszek, én juszt is szépen le fogom írni, hogy mi a bajom, és mit akarok.
A szellemek mindig csak önzőn saját magukkal vannak elfoglalva, és pl. a meghalt régész, tudós soha nem segíti az élő kollégáját... ehelyett csak hörögnek, meg a saját kicsinyes fájdalmaikba temetkezve érthetetlen hülyeségeket és rejtvényeket rajzolgatnak vérrel, homokkal, kiömlött vízzel... de soha se golyóstollal papírra és érthetően. :D
No, utoljára, ha nincs padlóáthatolós szellemre példa.
#20: "Nekem az az illető nem hazudik soha sem :) Hallucinálni sem szoktak."
Te is nagyon jól tudod, hogy ilyenkor mosolyogva megrándítom a vállam.
Mondtam, hogy nem kell hazudni, ám egyáltalán nem ismerlek. Lehet, hogy hajlamos vagy túllihegni az élményeidet. Pl. a kép-leeséses sztorid alkalmával mondjuk idővel kilazult kissé a fal anyaga (lassan kifáradt az anyag), és a kép súlya lehajlította a szöget, majd miután leesett a kép, a szög visszaállt az eredeti vízszintbe - csak nagyon szeretnél hinni a szellemekben, és ezért eszedbe se jutott leellenőrizni, hogy a szöget lefelé lehet-e egy kicsit mozgatni, mert ha igen, a dolog máris megoldódott, de még lehet más megoldás is, ami neked is eszedbe jutna látva a környezetedet, de nem biztos, hogy akarsz más megoldást.
De mondom! Nem kell ehhez hazudni. Mutatok neked egy példát: [link]
Itt (Fátima kisváros közelében) leszállt a mennyből a Szűzanya, továbbá a Nap fenn az égen teljesen átalakult, sőt...
Idézve: "egyes becslésektől függően 30-70 000 ember volt jelen... a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, szabad szemmel is lehetett szemlélni, saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna."
Ám persze vannak a kissé nyomozósabb kedvű oldalaknak is véleménye, és azok teljesen más tényekről számolnak be: [link]
Nyilvánvalóan nem történt meg a Nappal fenn az égen az, amiről pedig 30-40000 ember állította, hogy de igen. Nem látszódott az esemény a közeli településeken és persze a világ más részein se. A valóság az, hogy ott rengeteg ember semmit se látott a Nap-táncból, míg mások esküdtek rá, hogy igen. Azután kiderült, hogy még ezen szemtanuk beszámolói is eltértek egymástól alaposan. Ki ezt látta történni a Nappal, ki amazt... Tehát messze nem igaz, hogy egységesen mindenki ugyanazt látta volna.
Egyik se hazudott semmit se, és nem is voltak hallucinálók, de akkor annyira szerettek volna csodát látni, hogy láttak is, és fogalmuk sem volt róla, hogy csak saját magukat csapják be, így nem tudok eltekinteni attól a lehetőségtől, hogy a te szavahihető tanúd is lehet az a fajta ember, aki ott Fátima kisváros közelében szintén látta volna a Napot átalakulni és lezuhanni.
Egyáltalán nem lihegem túl az élményeimet. Csak semmilyen magyarázat nincs rá egyelőre. De ellenőrizni fogom ma a szöget, hogy kilazult-e. Bár egyébként valószínűleg nem, mivel azóta sem görbült le...
Az illető ismerősöm nem olyan hívő típusú, igazából sosem érdekelték a szellemek. Mindegy, ez személyes dolog, ezt úgysem értené meg egy számomra idegen, és nem is ezzel akarok cáfolni vagy megerősíteni semmit. Én csak emiatt hiszek.
Amúgy más téma, de a fatimai jelenés során valami biztos történt, maximum a fantázia kiszínezte, vagy rosszul emlékeztek sokan. Nem úgy volt, hogy tudták, hogy kedden 14 órakor megfog jelenni és mindenki odament, hanem valami történt ezek szerint, amire sokan felfigyeltek. Dehát ez más tészta...
#29: "mivel azóta sem görbült le..."
Hát a lyukban ilyenkor por gyűlik össze, és súly híján a könnyű szöget egyenesben tartja.
A kép visszakerült a szögre? Régen tartja újra? Mert akkor nincs mit ellenőrizni. Pontosabban az én verzióm ezzel kukázható.
Mellesleg képtartásra a felhajlított szög-ajánlatom hülyeség (a ferdén bevert nem!). Ne alkalmazd, bocsika... :D
Főleg a frissen épült téglaházak esetén igaz, hogy a téglák még évekig mozognak, keresik a helyüket, éppen ezért a lakás falán óhatatlanul ilyenkor megrepedezik itt-ott a festés/vakolat, és az szokott lenni, hogy az újrafestés 3-4 év múlva már stabilabban megmarad (bár ez attól is függ, mekkora a forgalom mellette, mennyire éri a házat állandó rezgés...stb). A meghajlított szög idővel valamitől le fog fordulni, és a kép tuti lepottyan. Mint egy időzített bomba. :D
Bár az ebben az esetben a lepottyan képet látva legalább tudnád tutira, hogy az élő Pombe szakszerűtlen tanácsa volt ludas a dologban... már ha addig nem válok szellemmé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!