Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van valami a halál után?...

Van valami a halál után? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Akik szerint semmi sincs elismerik hogy csak biorobotok vagyunk? Én egyszerűen nem tudom elhinni hogy csak szervekből álljunk. Rengeteg embert veszítünk el életünk során ebbe hogy a francba lehetne beletőrődni hogy a szeretteink a semmibe válnak?? Egyátalán minek élünk ha egyszer meghalunk? A tudósok miért vannak ellene annak hogy a halál után lenne valami?

2018. aug. 16. 21:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:

Ami tény, ha az agyad nem működik, ugyanabban a kényelmes helyzetben „találod magad”, mint születésed előtt. Ugye nem hiányzik, amit „kihagytál”? Persze néha eltűnődik az ember, milyen lehetett régen élni, de mivel nincs időgép, szépen tudomásul vesszük, hogy az életnek van egy eleje, egy aktív szakasza, és van egy vége is.

Még születés után is eltelik elég sok idő, mire öntudatra ébred egy gyerek. A kétéves kor előtti eseményekre nemigen tud visszaemlékezni senki, pedig akkor már javában élt.

A tudósok nem tudnak mit kezdeni olyan kérdésekkel, amelyet nem lehet vizsgálni. Szerintünk, nem hívők szerint semmi sincs a halál után. Megsemmisülünk. Azért próbálunk életünkben maradandót alkotni, hogy nyomot hagyjunk a világban, és ezáltal, az életművünkön keresztül egy kicsit halhatatlanná váljunk.

A hívőknek egyébként sem szabadna félni a haláltól, mégis őket látom állandóan ettől rettegni és folyton kiborulni, pedig ők hisznek abban, hogy valamilyen formában folytatják, és a halál csak egy átmenet egy másik életbe. Mégis ezt a kérdést MINDIG a hívők teszik fel. Ez kissé ellentmondásos számomra.

Van egy olyan gyanúm, aki hívő és fél a haláltól, az valójában nem is hívő, csak ilyen divathívő, kirakathívő, ami viselkedés mostanában olyan trendi. Divatos a templomban majomkodni, meg a pappal bohóckodni keresztelőn meg házat szentelni, de mikor komoly kérdés merül fel, a hívő rögtön beijed, és egy szót se hisz a hite fundamentumaiból, amelyek egyik axiómája az örök élet elnyerése a mennyországban.

2018. szept. 2. 01:20
 62/64 A kérdező kommentje:

Akkor az hogy lehet hogy emlékszem olyan dologra ami 1 éves koromban történt?

2018. szept. 2. 10:02
 63/64 anonim ***** válasza:

Akik szerint semmi sincs elismerik hogy csak biorobotok vagyunk? nem nem ismerik el, és szerintem nem így dondolják. ez diszkrimináció.

ott van még a tudat, a test, lélek, szellem hátmas is, a test és a lélek bizonyított a lélek 0,03g? ugye?, a szellem + szerintam un. központi tudat részévé válik "A Nagy Szellem" bár ez kérdéses.

nem nem válnak semmivé (oroszlán király: az élet körforgása).

mert unalmas lenne az örök élet halál nélül ;) (csak gondolj bele, láttál mindemt, hallottál mindent, s most mi lesz? +1 ezred? én halálra unnám magam)

mert ha létezik valamelyik ők a rúd másik felén lennének. :)

2018. szept. 3. 14:26
 64/64 anonim ***** válasza:

Kérdező:

>>Akkor az hogy lehet hogy emlékszem olyan dologra ami 1 éves koromban történt?<<

Úgy, hogy egyrészt ügyes vagy, másrészt nem vagyunk egyformák, harmadrészt valószínűleg olyan mély nyomot hagyott benned, hogy megmaradt az emlékezetedben. Nekem is vannak emlékfoszlányaim csúszómászó koromból, de anyám azt mondja, azok már inkább olyan kétéves kor körül történtek.

2018. szept. 5. 10:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!