Van valami a halál után? (bővebben lent. )
"#3 Kedves értelem, kíváncsi lennék, hogy húztad le magad 40%-ra, ha már szerinted mindenkinél okosabb vagy, és csak a te igazad lehet valós?"
Hű akartam lenni a felhasználómhoz. Gondoltam sokkal sokkalta ütősebb lesz így... Igazság szerint hónapokkal ezelőtt regeltem és ritkán léptem fel, beletenyereltem egy kérdésbe és lehúztak 40+ százalékra, később pedig állandósult. Utólag már nehéz szintet lépni. :) Nem mondtam, hogy okosabb vagyok bárkinél is, sem azt, hogy személy szerint miben hiszek. Nem tartom magam szkeptikusnak vagy ilyesmi, viszont néhány dologgal nem árt tisztában lenni. Ilyen a tudomány és a hit izé...valami. Kutyám sincsen, de ha lenne magát sétáltatná. :D
Ezt úgy képzeld el hogy az élet egy kislány a halál pedig egy kisfiú akik egy játszótéren mérleghintáznak megállás nélkül így fenntartva az egyensújt egymás között. Élet nem létezhet halál nélkül ahogy halál sem élet nélkül. Az unuverzumban minden létrejön, majd elmúlik. Az inteligens élet miben különbözik pl. egy csillagtól? Hiszen mi is csak csillaganyagból vagyunk. Az emberi élet csupán létezésünk egy tudatos ciklusa amit előbb vagy utóbb mind hátrahagyunk és elenyészünk hogy teret hozzunk létre az új nemzedék számára. Bár az univerzumról csak nagyon keveset tudunk és a halál utáni létezést is csak ez alapján határozhatjuk meg, nem kizárt hogy az univerzumunk valóban inteligens “istenszerű” entitás(ok) műve ami életünk után tartogadhat valamit számunkra.
(A személyes véleményem az, ha a lélek valóban létezik és többek vagyunk az anyagnál amiből állunk, akkor a befejezett élet alatt szerzett információt/tapasztalatokat a lélek lezárja és egy új életbe reikarnálódik hogy több tapasztalatot szerezzen és így egyszer talán “felemelkedhet” egy magasabb szintű létezésbe.
Te fogyika vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!