Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Létezik menyország és pokol?...

Létezik menyország és pokol? Ha igen akkor hogy néz ki?

Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 18:48
1 2 3 4 5
 41/48 pelgrim ***** válasza:

A mennyország és a pokol nem földrajzi helyek, hanem a tudat állapota, és csak ott lehet ahol az ember van, nem a halál után egy bizonytalan jövőben.

A mennyországot Jézus a kis gyerekek tudat-állapotával hasonlította össze. A különbség csak annyi, hogy a kis gyerek tudatlan lelkiállapota felől, míg a felnőtt aki elérte ezt az állapotot tudatosan boldog. A pokolról ez alkalommal nem beszélt, de talán nem nehéz elképzelni, az ember ugyanis folyton e két szélsőséges lelki-állapot közt ingadozik.

2010. júl. 4. 11:21
 42/48 anonim válasza:

Most mondjam azt, hogy mit gondol erről a szcientológia?

Annyiféle vallás van a világon. Úgy gondolom, hogy az egyház egy nagy és legális "maffia", aki lehúzza a "buta" embereket.

No persze hasznos is volt. Gondolj bele: előkerül a Biblia, tanítják belőle az erényt. Teljesen mindegy, hogy honnan jött. Az eredeti célja az volt, hogy javítsa a közerkölcsöt, és hogy létrehozzon egy vallást. Ezek után nem sokkal elkezdték értelmezni sokféleképpen.

Például, ott a hetedik nap, a szombat, melyet Isten megszentelt, stb. a lényeg az, hogy szombaton kellene templomba járni, mert az az ő napja, az Isten ünnepe. Ma meg mindenki vasárnap megy templomba. Miért nem volt jó a szombat?

2010. júl. 12. 12:56
 43/48 anonim válasza:
én katolikus vagyok és ilyen suliba járok de nem vagyok egy ebcsavarodott hülye gyerek az egyik pap meséle h volt lelkigyakorlaton és ott beleakarta képzelni magát a pokolba és volt egy nagy kibetonozott terem egy villany padok és ennyi és elvileg ez olyan borzasztó benne h nem vagy szabad meg ninics senki veled menyország meg létezik be van bizonyítva olyan emberek beszélnek róla akik már meghaltak csak vmi csoda folytán nehezen újra tudták élezteni az egyik rokonom is volt ikyen helyzeben
2010. júl. 16. 13:02
 44/48 anonim válasza:
am elvileg minden embernek más a menyország és a pokol ha ott vagy a menyországban teljes elégedettség van ha pokolban rossz érzések
2010. júl. 16. 13:04
 45/48 alex22 válasza:

Kedves kérdező. Én hiszem, hogy létezik mindkettő. Látom, téged érdekel, hogy hogyan nézz ki. Nos küldök egy pár bizonyítékot- e két helyről, hogy tényleg léteznek és milyenek. Ezek mondhatnám úgy, hogy átélések: mert már több ember járt ezen a két helyen(legföbbképpen Isten mutatta meg nekik.

Küldöm a bizonyítékokat:(Mennyről)

LINK: [link]

Ezen a linken egy olyan videót találsz, amin egy fickó(Jesse Duplantis a 70 80- as évek közepén híres rocksztár volt) egy előadásában elmondja, hogy milyen a mennyország, mert ő ott járt. Igaz az elején beszél a látomásairól meg az életéről. /Az előadás módja nem unalmas/

[link] docid=596773660737654599

Ezen a linken, pedig Jesse beszél az életéről, hogy milyen volt és milyen lett és rátér a mennyei utazására.

(Pokolról)

[link]

ezen a linken egy olyan videót találsz, amin egy fickó(Bill Wiese) 23 percet a pokolban járt.

A következő linkeken pedig ugyanúgy bizonyítékok lesznek lesznek, de cikkekben:

[link]

"Az Örökéletbe" menübe találod az átéléseket, ugyanúgy emberek jártak - e két helyen más- más nemzetségűek és más évben történt velük.

KEDVES KÉRDEZŐ, HA TÉNYLEG ÉRDEKEL, HOGY LÉTEZIK ÉS MILYEN-E KÉT HELY, AKKOR AJÁNLOM, HOGY NÉZD MEG AZ EZEKEN LINKEKEN TALÁLHATÓ BIZONYÍTÉKOKAT.

Remélem válaszom kielégíti a szükségleteidet.

2010. aug. 1. 22:11
 46/48 anonim válasza:

Én csak idéznék egy animéből (nem kell érte lenézni):

"A Pokol benned van. Bennem, és benned is."

Szerintem van benne igazság, mert mindenkinek van rettegett félelme, olyan, amitől irtózik, s ezek a dolgok "bennünk" vannak.

Mennyországról sajnos nem túl sok mindent tudok.

De szerintem az is bennünk van. :)

2010. aug. 23. 13:55
 47/48 anonim ***** válasza:
A pokol hádesz vagy seol ugyanazon értelmü szavak.Az emberiség közös sirjára utalnak vagyis arra a helyre,ahová eltemetnek valakit halálakor.A halál,akár egy álom nélküli alvás.Az ember nem tud magárol,nem érez és nem gondolkodik.
2010. szept. 8. 10:47
 48/48 anonim ***** válasza:

A menny és Isten léte nem az emberek hitén alapszik.

Van ,mert mindenki onnan származik,onnan jöttünk és mivel mindenki alapvetően vágyaiban a tökéletes világra ,tökéletes életre vágyik ,ezen vágyaink alapját mély gyökerét,onnan hoztuk magunkkal.Csak már annyira de annyira régen eljöttünk onnan hogy már szinte alig emlékszünk rá.

S lehet tagadni a létét, de ez olyan kb mintha valaki naponta elhívna Hawai-ra egy örök nyaralásra és mivel neked nincs térképed és sose hallottál róla vagy csak keveset másoktól ,ezért elutasítod a meghívást.Megteheted!

De csak magaddal tolsz ,ki. Saját magad utasítod vissza a paradicsomot.Én viszont megértettem hogy a menny az igazi valódi otthonom és távozásom után soha nem szeretnék már visszajönni ide és ha lehetne küldenék mindenkinek egy levlapot de úgy se hinnétek el hogy hazaértem. Hiszen Isten is küldte a Bibliát ,a Koránt a Bhagavad-gitát a saját "levlapját " üzenetekkel de mindenki saját döntése hogy él e a meghívással vagy marad itt az anyagi dimenzióban születésről-születésre, mert itt más választásod nincs!

S ha igazán tudni akarod milyen a menny, az otthonod ,nagyon sokat imádkozz ,őszintén és lassan feltárul előtted és fokozatosan vissza fogsz emlékezni mindenre

mert most amnéziában vagyunk Istent és a mennyet illetően

de van gyógyszer, és ez az őszinteség a megbánás az igyekezet és a keresés....

Sok sikert! Otthon találkozunk! :-)

2012. aug. 25. 22:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!