Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Létezik reinkarnáció?

Létezik reinkarnáció?

Figyelt kérdés
Ha igen, lehet irányítani, hogy megválasztjuk hova szülessünk/ hogy nézzünk ki?

2017. dec. 17. 19:03
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:

"nem fordulsz ki önmagadból. Az állandó és bizonyos személyiségjegyek nem változnak."

Kivéve bizonyos dolgok (pl. HKÉ) vagy drog hatására.

"Akkor ez olyan, mint a sors vagy mi? Előre elődönt mindent nincs szabad akaratom? Mi van akkor, ha magasról teszek rá?"

Ez egy külön filozófiai kérdéskör, valószínűleg nincs fekete és fehér válasz.

Én úgy gondolom, vannak előre megírt "akadályok", feladatok, amelyeket saját magad számára jelöltél ki, egy magasabbrendű nézőpontból. Elhalaszthatóak, de ha fejlődni akarsz, nem kerülhetőek meg. Tehát szabad akaratod egy bizonyos fokig van (mint a Földön mindenben, mert előbb-utóbb mindenben korlátozni fog valamilyen fizikai vagy társadalmi hatás).

"Hát biztos jobban értesz hozzá, mint a hinduk."

Biztos nem, csak más elképzelést tartok valószerűbbnek. Mi ezzel a baj? Muszáj leragadni többezer éves tanoknál, vagy esetleg a tudomány és egyéb kutatások fejlődésével párhuzamosan felülvizsgálhatók az álláspontok?

"Vágom. Szóval ez az egész csak egy fantasy. Mindenki azt lát benne, amit akar."

Mondjuk inkább filozófiának, de azért meg van alapozva (lásd Ian Stephenson vagy például Michael Newton kutatásait, a halálközeli élményeket átélők beszámolóit, stb.).

Mindenkinek joga van elhinni, továbbgondolni, egy életen át tanulmányozni, vagy akár elvetni.

"Hol leszel te, aki jelenleg most vagy?"

Ez egy másik filozófiai kérdéskör, amire szerintem nincs adekvát válasz. Legfeljebb olyan, ha bizonyos összetevőkről nem akarsz tudomást venni, és ezért a magad megnyugtatására leszűkíted egy vetületére.

"Van az a lélek nevezetű valami, akik magában olvasztja az emberek tudatát, az nem te vagy!"

A lélek valóban egy, de az egyes "darabjainak" van identitása. A fejlődési ciklus végén valóban összeolvadhatnak lelkek, illetve végső soron a nagy egész részét is képezhetik. Azonban ezt az individuum nem a saját maga elvesztésének, hanem kiteljesedésének éli meg. Emberi nézőpontból ez elég nehezen érelmezhető, pláne átélhető, mert az ego retteg önmaga jelentőségének csökkenésétől.

"na itt bukuk ki, h benyaltátok a nyugati felhigított változatot. !!!!!!"

Történt egy s más a védák óta. Miért kellene annak a változatnak nagyobb hitelt adni, ami (állítólag) először (vagy a legnagyobb mértékben) foglalkozott az újraszületés gondolatkörével?

"Az a gond a halál közeli élményekkel, hogy mind egyforma, tehát nem hittől meg vallási elképzelésektől függően fog valami bekövetkezni, hanem attól teljesen független."

Éppen ez a lényege, ettől univerzális. Attól még, hogy különböző emberek más-más kultúrákban más-más dolgokban hisznek, a valóság egy és egyetemes.

"Sőt, nem is mindenkinek van halál közeli élménye, van olyan akit visszahoznak, és semmi, mint amikor altatásban van. Ki van ütve."

Ezt az elképzelést megcáfolni látszik az a tény, hogy minél idősebb valaki, annál valószínűtlenebb az, hogy emlékszik HKÉ-nyre. Egyes memóriára ható gyógyszerek is befolyásolják az arányt.

Egyre inkább úgy tűnik, nem a HKÉ megtörténte a kérdéses, hanem az, hogy emlékszik rá az illető vagy nem. Mint az álmok esetében.

"a világegyetem törvényeinek átírásához az ember baromira kevés, és kitalálhat mindenféle mesét"

Ha kitalálnék valamilyen mesét, amit el akarok hinni, az nem a reinkarnáció volna. Mégis ez tűnik a legvalószínűbbnek rengeteg dolog alapján számomra.

2017. dec. 19. 13:42
 32/55 anonim ***** válasza:

Egyértelműen személyiség ismeretből rég megbuktál. De inkább hagyjuk. A karmához nem értek, de inkább élek tovább abban a hitben, hogy én irányítok. De van, ami mellett nem tudok elmenmi.

""Hol leszel te, aki jelenleg most vagy?"

Ez egy másik filozófiai kérdéskör, amire szerintem nincs adekvát válasz. Legfeljebb olyan, ha bizonyos összetevőkről nem akarsz tudomást venni, és ezért a magad megnyugtatására leszűkíted egy vetületére."

Az idézésből azért jó pár sort kihagytál "Csak gondolj bele. Most jelenleg önmagad vagy, de úgy 10-15 perc múlva a tudatod összeolvad 25-30 emberével. Sokkal később ennek a duplája aztán triplája és így tovább... Hol leszel te, aki jelenleg most vagy?" Erre kellett volna válaszolnod és erre van egyértelmű válasz, amit direkt kihagytál. Azt kell hinnem, hogy valójában nem is akarsz rá válaszolni. Kitérő válaszokkal próbálsz meggyőzni (nem tudom kicsodát) Csak azt tudom neked mondani, amit te mondtál nekem definiáld ki az a "te". Harom-négyszerre csak sikerülni fog! Nincs szükség körítésre és mellébeszélésre.

"Biztos nem, csak más elképzelést tartok valószerűbbnek. Mi ezzel a baj? "

Nekem semmi bajom sincs ezzel.

"Mondjuk inkább filozófiának, de azért meg van alapozva"

Filozófiálni szerintem mindenről lehet. Ha valóban megalapozott lenne nem támadnák annyian. Mellesleg tényleg csak interaktív fantasynak tűnik.

"A lélek valóban egy, de az egyes "darabjainak" van identitása. A fejlődési ciklus végén valóban összeolvadhatnak lelkek, illetve végső soron a nagy egész részét is képezhetik. Azonban ezt az individuum nem a saját maga elvesztésének, hanem kiteljesedésének éli meg. Emberi nézőpontból ez elég nehezen érelmezhető, pláne átélhető, mert az ego retteg önmaga jelentőségének csökkenésétől."

Az Isteniért! Ne szórakozz már velem! Ugye direkt csinálod? Én csak egy alul értékelt felhasználó vagyok, nekem kéne értetlenkednem nem neked. Hagyjuk már ezt a fenteskedést, magasabb tudatállapotot. Ezeket a kérdések emberi ésszel is felfoghatóak megvalaszolhatóak!

2017. dec. 19. 16:49
 33/55 anonim ***** válasza:

"Az idézésből azért jó pár sort kihagytál"

Akkor itt az ideje, hogy te is megoszd velünk a gondolataidat! Sok újat ezeken kívül már nem tudok mondani neked, maximum ezeket mélységeiben boncolgatni.

"Nekem semmi bajom sincs ezzel."

Nem is neked válaszoltam ezzel, hanem annak a tagnak, aki számonkérte azt, hogy miért nem a hinduk reinkarnáció-felfogását követem.

"Ezeket a kérdések emberi ésszel is felfoghatóak megvalaszolhatóak!"

Ha ismered a teljes egészet, akkor igen; ha nem ismered, akkor nem.

Egy zárt rendszernek tekinted a létezést, amelynek a Föld a legfőbb (talán egyetlen) színtere, és valamiért megpróbálod beleerőltetni a reinkarnációt. Itt rejlik a gondolkodási séma hiányossága. Egy zárt rendszerből próbálsz egy más jellegű, annál sokkal tágabb rendszert definiálni. Egy ablaktalan szobából az utolsó részecskéig leírni a világot.

Én nem csinálok veled semmit azon kívül, hogy tőlem telhetően igyekszem válaszolgatni az olykor kötözködő kérdéseidre. Nekem is csak elképzeléseim vannak, és távol álljon tőlem, hogy másra akarjam ráerőltetni. Ugyan nem szoktam használni, de most ide kívánkozik: Namaste. :)

2017. dec. 19. 17:33
 34/55 anonim ***** válasza:

"Akkor itt az ideje, hogy te is megoszd velünk a gondolataidat! "

Eddig mit csináltam?

"Ha ismered a teljes egészet, akkor igen; ha nem ismered, akkor nem."

Téged érintő kérdéseket ismerned kell! Mellesleg senki sem úgy kezdi, hogy előtte mindent tud, viszont a legtöbb kérdésre válasz születik, teszem azt hozzá olyan válasz, amihez nincs szükség vallásra, se hitre. Ezek a válaszok hittől és vallástól függetlenek. Az nem igazi válasz, amihez szubjektív vélemény is szükségleltetik. Ennek semmi köze a tudományhoz. Talán. Nem hiszem, hogy kötekedő kérdéseket tettem volna fel... Nem tudom. Talán 32-es válasznak sorai annak tűnhettek. B)

2017. dec. 19. 18:22
 35/55 anonim ***** válasza:

Csak te tudod, hogy az ezotéria témakörben miért vársz tudományos eszmefuttatást, vagy a másik tag miért kéri számon a vallást?

Mindegy, nem is tagadom, hogy ez egy szubjektív vélemény, nem több annál, és a puzzle elemeit nap mint nap illesztgetem, illetve elemzem azt is, hogy a már összerakott darabok milyen képet alkotnak.

Ha valaki egzakt és konkrét válaszokat ad a létezés egészéről, ami ugye véleményem szerint messze túlnő a földi kereteken, azzal vigyázni érdemes, mert vagy hazudik (ami a valószínűbb), vagy valamilyen gonosz reptoid-küldött, aki az imént érkezett egy intergalaktikus űrhajó fedélzetén, és már túl van az alakváltáson. :))

2017. dec. 19. 19:26
 36/55 anonim ***** válasza:
Ha egy kérdés megválaszolásához hit kell, onnantól már veszett ügy! A kérdések nem azért vannak. Mindegy, hogy tudomány, hit vagy vallás, ebből a szempontból lényegtelen. A tudományos eszmefuttatás mindegyik műfajban játszik csak a szabályok mások. Csak akkor szabad belekeverni az részecske fizikát, húr elméletet meg nem tudom micsodát, ha keresztezik egymás útját. Nem akarok marketingezni semmit, viszont magával a fogalommal kéne tisztában lenni. Ha valaki a saját szakterületén jártas és bizonyítani tudja, alá tudja támasztani és megismételni, onnantól az nem egzot! Viszont, aki meséket talál ki magának és azt mondja a másiknak, hogy találjon ő is ki egy mesét, az csak egy mese marad! Ehhez nem kell atomfizikusnak lenned, hogy felfogd.
2017. dec. 19. 20:52
 37/55 anonim ***** válasza:
#35 Te azt hiszed én a reinkarnáció ellen vagyok vagy ilyesmi. Engem nem érdekel, mert szerintem semmi, de abszolút semmiben nem érint engem, hogy létezik vagy sem! Egy újabb haszontalan valami.
2017. dec. 19. 20:56
 38/55 anonim ***** válasza:

Nem mese, filozófia. A filozófia nagyrészt különböző világszemléletek ütköztetéséből áll, amit azok kiötlői és vallói sok esetben igaznak gondolnak.

Én is így vagyok a reinkarnációval. Hogy téged személy szerint mi érint és mi nem, már pusztán filozófiai kérdés abból a szempontból, hogy szép ívben visszakanyarodhatunk polemizálásunk kiinduló témájához, hogy kit is érint valójában...

Mindegy, szerintem túl sokat már egyikünk sem tud hozzátenni, legalább beszélgettünk egyet.

2017. dec. 19. 21:02
 39/55 anonim ***** válasza:
Nekem nem tűnt fel, hogy a filozófia bármelyik részét tartalmazza. Ugyanakkor a reinkarnáció egzot. Lehet rajta filózni, de egy kérdésnél válaszokat várnak nem filózást. De az is igaz, hogy nem vagyok benne senkiben, hogy miket gondol vagy mit vár el.
2017. dec. 19. 21:42
 40/55 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem egyértelműen, nemcsak hogy engem nem érint, hanem senkit! Semmit nem tesz hozzá vagy vesz el. Te, te vagy, aki most itt van és utána már mindegy... Maximum az a lélek nevezetű valami adatokat gyűjt és köztük rólad is van pár képkocka. Az enyémet majd eladom az ördögnek. Nem kell a kukkoló!
2017. dec. 19. 21:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!