Leszületés előtt a lélek választja ki a családot, körülményeket, földrajzi helyet, ahova érkezik?
A lélek - földi ésszel felfoghatatlanul hosszú - élethosszának egy kisebb szakasza csupán a reinkarnációs időszak, melyben újra és újra testet ölt a fizikai világban. Hogy megtapasztalja a rosszat is, s ez által jobban tudja értékelni a jót, illetve, hogy megtanuljon úgy is jó maradni, hogy közben a rossz is jelen van.
Az életünk minden pillanatáról naplót ír a tudatunk, feljegyzi azt, s a test halála után ez az egyetlen, amit magunkkal viszünk. (Többek között a halál közeli élményekben tapasztalt életfilm lepörgés alapjául is e napló szolgál.)
Ezen napló alapján ítéljük meg az épp elmúlt életünket, szellemi segítőinkkel, s ez alapján tervezzük meg a következő életünket. Amit az előző életünkben okoztunk másnak, most magunknak kell megtapasztalni - hogy csak nagyon lesarkítva fogalmazzak.
A lélek tisztában van azzal tehát, hogy a következő életében mit és hogyan és kikkel kell megtapasztalnia, megélni, milyen leckéket kell maga elé állítani.
Abban az állapotban még a test megfoganása előtt látható annak az életútjának főbb körülményei. S aszerint választ a lélek testet, hogy melyik áll szinkronban legjobban a saját elképzeléseivel, terveivel.
A válasz tehát: igen, a lélek választja ki mindazt, amit a kérdésedben említettél.
S igen, tanulni öltünk testet. Egész addig, amíg a testünk halála után, magunkkal vitt napló egyenlege nem lesz teljesen pozitív. Ez több ezer élet is lehet, ráadásul egyénenként változó, ki milyen gyorsan halad, de idő csak a fizikai világban létezik - abban a formában legalábbis, ahogy mi most ismerjük és értelmezzük.
Ha igen, akkor nagyon sok buta lélek van.
Gondolj azokra, akik szeméttelepre születtek, ott élik le életüket.
Mindenük mások szemetéből van, sokszor még ételük is.
Lelkük ezt választotta 'leszületés' előtt?
.
Ha a kérdésnek van valóságalapja, akkor nincs Karma, hiszen a leszületés helye, a további élet nem az előzőek okozata a fejlődés érdekében, hanem kívánságműsor!
Az, hogy a lélek válassza ki, hova születik le, olyan, mint amikor a gyilkos határozná meg a bíróságnak, milyen jutalmat (nem büntetést!) kapjon tettéért.
Ezek elfogadásával a Karma mesévé degradálódik, hiszen bármit tett is az előző életben, leszületése előtt a lélek olyan életet választ, amilyet akar.
A Reinkarnáció tehát kívánságműsorrá aljasul...
Csak egy apró kiegészítés még.
Ez nem kívánságműsor. A lélek nem olyan életet választ, amilyet akar, hanem amilyet az előző élete következményeképp választania kénytelen.
Ne keverjük össze azt a gondolkodásmódot, mellyel most rendelkezünk, azzal, mint amilyennel a két fizikai élet között a lelkünk rendelkezik. Ő tudja, hogy mit kell megéljen, nem úgy és aszerint mérlegel, mint ahogy mi most tennénk.
A lélek ilyen értelemben könyörtelen kell legyen önmagával, hiszen amit egyik életében a mérleg egyik serpenyőjébe pakolt (az akkori személyisége által), azt most a másikba is ellensúlyoznia kell. Ez a fejlődésének, a továbbmenetelének a záloga. Nem kötelező persze, és nem muszáj, de tudja, hogy anélkül nem léphet előbbre, s éppen ezért előbb-utóbb megteszi.
Csak egy szimbolikus példa: Ha valaki pótvizsgára kényszerül, megteheti, hogy nem megy el? Persze. Önként és dalolva megy? Nem mindig. Tovább léphet addig a következő osztályba vagy iskolába, míg azt nem tette le? Nem.
Igen.
"A" lélek:
- Szevasz öregem, de rég láttalak, hogy vagy?
"B" lélek:
- Elvagyok. Te, a jövő héten kell leadni, hogy milyen családot választottál, hol akarsz újjászületni, döntöttél?
"A" lélek:
- Ja, megvan hová születek le, választottam. Van ott Californiában az a jó kis párocska, a csávó - bocsánat - a majdani apám, menő ügyvéd, van egy Ford Mustang - ja, a csajszi - jaj, anya - gyönyörű modell, papa idővel szenátor lesz, én majd a Harvardra járok, koktélok, estélyek, nyaralások Európában, déltengereken, ügyvédi, politikai pálya, jó házasság, magas nyugdíj, sok unoka stb.
"B" lélek:
- Marha vagy. Ez dögunalom. Én is választottam, sokkal jobbat. Nigériában van egy kamaszlány, épp teherbe esett, megerőszakolta húsz katona. Én leszek a gyereke, méghozzá magam is lány! Nem csodálatos? Egy koszos kis kunyhóban fogunk lakni, kaja nem nagyon lesz, de azért jól szórakozunk. Kiskoromtól már melóznom kell, eltartani a nyolc másik tesómat, mezítláb járunk majd, jó muri. Aztán mikor betöltöm a tizenötöt, valami iszlamista fegyveresek jönnek a faluba, kiirtanak mindenkit, beleértve engem is, de előbb megerőszakolnak húszan. Szerintem te is ezt válaszd, jobb ez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!