A lelkem, hogyan segíthet nekem? ÉN, hogyan segíthetem a lelkem?
Feladtam a leckét? Senki sem tud/akar válaszolni?
1#2#
Az ego |én| a személység.
Lélek |szikra| Isten helytartója a testben.
De miért a Hitetlenek trollkodják szét a kérdésem, és hol vannak ilyenkor a hozzáértők?
A lelked átalában a megérzésekkel, belső hanggal, intuícióval segít téged.
Visszafelé meg azzal, ha figyeled az érzéseidet, és ha valamivel kapcsolatban rossz érzésed van, akkor azt nem teszed meg.
Már ha tényleg egy dolgot értünk az Én alatt.
Szerintem az előző kérdés egyáltalán nem volt helytelen, mert sokan mást értenek ez alatt.
A lelken a legjobban úgy lehet segíteni ha figyelsz rá. Elcsöndesedsz és megpróbálod lecsendesíteni az elmédet. Ezután csak figyelned kell hogy milyen érzések jönnek.
Ekkor a lélek mint útmutató tud szolgálni számodra, az ügyes bajos dolgaidban. Ha elkezdesz figyelni rá mindig küldeni fog neked jelzéseket, érzéseket és minden egyéb dolgot amik segíthetik az utadat a jelenlegi életedben.
2. válaszoló vagyok.
Szerintem az ÉN sokkal összetettebb annál, mintsem az ego-val azonosíthatnád. Hiszen akkor az ego bármilyen fokú meghaladása lehetetlen az ÉN részvételével. Ha pedig az lehetetlen, a valódi fejlődés is lehetetlen - ami pedig tapasztaljuk, hogy nem igaz.
#4#5
Ment a zöld, hasznos válasz volt.
#6 Értelek. (Ne nagyon bonyolítsuk túl. Egy példa:
- Én szeretem a csokit, te szereted?
- Mit értesz azalatt, hogy "én"?)
Vagy, amikor megkérdezzük: Én menjek?
A kezünkkel a mellkasunkra mutatunk, nem a fejünkre v. más testrészünkre.
"A kezünkkel a mellkasunkra mutatunk, nem a fejünkre v. más testrészünkre."
Nagyon sokan önmagukat az egójukkal azonosítják.
Ettől függetlenül a tested is az ÉN része. Az agyad is. Nem = az ÉN-nel. Sőt, a személyiséged sem. Az is csak része.
Az ÉN sokkal nagyobb, teljesebb annál, mint amit meg tudunk belőle tapasztalni.
Ilyen például, amikor nem várt képességek, nem várt reakciók birtokába jutsz. Kérdeznéd, honnan van ez? Az ÉN azon részéből, amelyet tudatosan nem érzékelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!