Mi történik az öngyilkosokkal haláluk után?
Valami más, mint a "nem öngyilkosokkal", vagy ugyanaz?
Nyilván nem tudja ezt biztosan senki, de érdekel, ki mit gondol vagy hallott erről.
Természetesen a kérdés leginkább azokhoz szól, akik szerint van bármi is a halál után.
9-es
De igen tisztaban vagyunk vele, valoban a pokolra kerul. Csakhogy a buddhista tanok szerint a pokol itt a Foldon van. Tehat visszakerul ide. Akik pedig nem hiszik hogy a pokol a foldon van, azok nezzenek egy kicsit szet a vilagban, mert az biztos, hogy Europa, (foleg a nyugati orszagok, de meg a keleti resze is) a pokolnak a jobbik fele, persze minden viszonylagos. De mint irtuk en is es a masik hozzaszolo is, amikor visszaszuletik szazszor nehezebb korulmenyek koze kerul, valami olyan csaladba, kornyezetbe ahol garantaltan pokol az elet. Szerintem te magad is tudsz ilyet meg talan a kozvetlen kornyezetedben is.
Néhány dologgal nem vagy tisztában. Én a kereszténységről beszéltem, mellesleg abban nincs reinkarnáció. A buddhizmus egy másik vallás, ezenfelül nem ápolnak jó viszonyt a kereszténységgel vagy bármelyik hittannal, ami Jézus Krisztussal kapcsolatos. Saját magadat csapod be ezekkel a válaszokkal. 😏
12-es
Idezlek:
"A reinkarnációs tanok szerint, aki öngyilkosságot követ el az nem fog újjászületni (ez az előzőhöz is szól, mert látszólag nincs tisztában vele). Ez kb. olyan, mintha felbontottad volna a szerződést. Minden más egyéb vallásban is szigorú következményekkel jár, ha eldobd magadtól az elméletet. A kereszténységnél például automatikusan pokolra jutással végződik. 😏"
Nos te most sajat magadnak mondtal ellent. Szerintem te bogeted le magadat az egymasnak ellentmondo valaszoddal.
Amugy pedig en meg altalanossagban beszeltem, mert vallastol fuggetlenul egy Isten van, az pedig nem nezi jo szemmel ha helyette dontesz, es anelkul hagyod el a foldi sikot hogy a feladatodat teljesitened, illetve hogy az o akartat elfogadnad. Szerintem az elso hozzaszolasodban te is ezt irtad. Nos hogy mi jon utana, pokol, vagy reinkarnacio valami pokolian sz@r helyen, nem mindegy hogy hivjuk?
Egy biztos, az ongyilkos szemely nem fog jol jarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!