Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha valaki meghal, akkor a...

Ha valaki meghal, akkor a halottat kell sajnálni, vagy az itthagyott rokonokat?

Figyelt kérdés
Az én álláspontom szerint a rokonokat,mert a halottnak már jó,viszont a rokonoknak hiányozni fog egész életükben.Ti hogy vagytok ezzel?Én lélekvándorlás párti vagyok,tehát biztos jobb egy szenvedő beteg embernek a halál,mint a többi szenvedés...Ti hogy vagytok ezzel?Nem kéne úgy fogadni a halált,mint pl Mexikóban?Miért ennyire félelmetes és szomorú a halál?Attól,hogy elvileg nem tudunk semmit sem,hogy hová kerülünk?Mert attól még lehet,hogy jó helyre megyünk,hogy nem tudunk róla,az egész csak hozzáállás kérdése,hogy optimistaként hiszünk valami jó dologban,vagy pesszimistaként pokolban hiszünk,vagy teljes megsemmisülésben..
2010. máj. 7. 20:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Az én anyukámról szól a történet, amit felemlegettetek, és igen, én is azt gondolom, h anyunak jó, h láthat minket, és nekem is nagy megnyugvás, h valahol érezhetem őt.

Egyébként nem állandóan van itt, hanem időnként megjelenik.

Nagymamám is megjelent majdnem egy hétig mindennap, mikor hazajöttünk az újszülött kisfiammal, mintha jönne érdeklődni, h minden rendben van-e nálunk.

Félelmetes a halál, mert senki nem tudja pontosan, h mi van utána, de nekem mindig az jut eszembe, h a halálba szépen átcsúszunk, a születés sokkal nagyobb trauma.

A másik amit anyuval beszéltünk mindig, mikor szomorkodott a szülei után a haláluk évfordulóin, h most odafent ünneplés van, hiszen ott az a nap a születésnapja.

Így is fel lehet fogni, így talán kevésbé fájó.

2010. máj. 8. 20:02
 12/17 anonim ***** válasza:
egyik felet sem kell sajnálni,sztem a sajnálattól semmi nem lesz jobb.a halottnak meg kellett halnia mert befejezte a földi tapasztalásait a rokonoknak meg el kell ezt fogadniuk,persze ez szomorú dolog a legtöbb esetben ez érthető.
2010. máj. 9. 10:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Az én elképzelésem a következő: A gyász, a szomorúság csak önzőség. Újra vissza akarjuk őt kapni. De neki már jó. Vége az élet szenvedésének. És a család hozzászokott, hogy együtt szenvedjenek (nem ilyen konkrétan, hanem tudatalatt). És akarnak valakit, aki átéli azt a szenvedést, amit ők. De az a valaki már meghalt, megszűnt a szenvedése. És a család szenved, hogy csak ők szenvednek, és nincs itt a meghalt rokon, hogy velük szenvedjen...

Ezt nem viccből írtam, komolyan is gondolom...

2010. máj. 10. 13:35
 14/17 anonim ***** válasza:
És amit írtál... nem lehet megbeszélni, hogy jelt adjon. Ha meghalsz, olyan, mintha megvilágosodnál. Tudod, hogy nem szabad jelet adnod. Vannak szabályok a halál után. És az a 30-40 nap pontosan 42 nap, mert ennyi ideje van a léleknek átkelnie a túlvilágra, különben elfogy az asztrál testének az energiája, amit a halál pillanatában a még élő testéből szívott el. Vannak pl. a poltergeist (német szó, jelentése kopogó szellem) szellemek, akik szándékosan bántják az embereket. Ezt azért teszik, hogy a szenvedésből energiát nyerjenek az átkelésre. De utána rájönnek, hogy mekkora hatalma van a szellemlétnek és mégtöbb energiát gyűjtenek, hogy kielégítsék vágyaikat.
2010. máj. 10. 13:39
 15/17 anonim ***** válasza:
nem, nem, nem önzőségből! Ha tudnánk, hogy neki jó! De egy öngyilkosnak hogy lenne jó a túlvilágon?
2010. máj. 10. 14:38
 16/17 anonim válasza:

Nem kell sajnálni egyiküket sem.

Te döntöd el,melyikükkel érzel együtt!

Mindkét féllel együttérezhetsz.A sajnálat csak szimpátia a másik felé.Az csak neked jó.Utolsó koldusnak nézed a másikat hogy:jajj szegény.Tudatalatt talán azt gondolod,:de jó,hogy nekem jobb.

Az együttérzéssel adhatsz szeretetet gondolom.

Olvasd Osho könyveit,az élet kérdéseire rendkívül bölcs válaszokat kaphatsz.:)

2010. aug. 14. 16:37
 17/17 anonim ***** válasza:
ti hülyék vagytok egytől egyig!!!!!:S
2010. okt. 5. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!