Hogy kezelitek az idősödő rokonokat?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha egy idősebb rokon már értetlen sokszor, nagyot hall, nem érti meg azt amit mondtok neki. Szégyellem magam emiatt, de mikor már 2-3 alkalommal is elmondok valamit és mégmindig nem értik meg, akkor vagy azt mondom hogy "mindegy, semmi" vagy már szinte kiabálok. Persze mindkét esetben sértődés a vége...Próbálok türelmes lenni, de minden nap többször is 2-3szor elmondani valamit elég idegesítő. Kb mint egy papagáj úgy érzem magam.2011. máj. 20. 15:19
1/6 A kérdező kommentje:
Egyébként az egyik rokonom mondta mikor már látta rajtam, hogy kezdek ideges lenni, hogy "Látod, ilyen amikor megöregszik valaki. Mikor én fiatal voltam vagy nem szóltam a nagyanyámhoz, vagy kiabáltam vele mert nem hallott szinte semmit. Most meg visszakapom." Szegényt akkor úgy megsajnáltam, de egyszerűen néha nem bírom türtőztetni magam...
2011. máj. 20. 15:22
2/6 anonim válasza:
Megértelek,az én dédimamám 89 éves, 20 éve nagyot hall. Apukámat teljesen felidegesíti vele, mert szerinte csak megjátsza a süketséget, de mostanában amióta új helyen lakik elkezdett leépülni, de annyira, hogy megijeszt. Vizes fiókokról mesél és egyebek. Amikor meghallottam ezeket az összefüggéstelen dolgokat visszasírtam,hogy csak nagyot halljon :( Szóval teljesen megértem, hogy most idegesít, de később nagyon fog hiányozni ez, bár őszintén kívánom, hogy szellemileg friss maradjon a rokonod :)
3/6 anonim válasza:
Írd le, amit akarsz mondani. Én is így teszek az idős rokonommal, aki nem hall.
4/6 anonim válasza:
mindig ugy vagyok,hogy szemből lásson,és hangosabban lassabban beszélek,nem hadarok.
És ha kell akkor 10x megismétlem.Neki rosszabb mint nekem.
De örülök amig beszélhetek neki,és nem majd a sirjának...
5/6 anonim válasza:
nekem nem nagyon van idös rokonom .Vagyis annyira nem idősek ,de viszont a vén fas biztonsági őrel se birok el a melo helyen annyira be van lassulva érhetetlen
6/6 anonim válasza:
"Kb mint egy papagáj úgy érzem magam"
Már ez olyan probléma ami miatt mástól kell tanácsot kérj?
Mi lesz ha eljön az a rész mikor egyre kevésbé tud mozogni, önellátni és itt már csúnyább részek is vannak. Ezekehez képest a nagyothallás egy mókás történet, szóval vissza fogod még sírni ezt a nagyothallos sztorit.
Ismerek olyat aki 11 éve ápolja ágyhoz kötött édesanyját, képzeld ő mennyi kérdést tehetne fel ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!