Ha valaki meghal, akkor a halottat kell sajnálni, vagy az itthagyott rokonokat?
Igen, én is amondó vagyok, hogy aki itt maradd, annak sokkal rosszabb. Mármint ha egyáltalán rossz meghalni.
Erről az jotott eszembe, hogy múltkor egyis ismerősünk elment az erdőbe, hogy felakasztja magát, de írt búcsúlevelet, és véletlen pont akkor ért oda a család, amikor "készült megtenni" :) Micsoda véletlen :)
Öcsém erre úgy reagált (mármint az öngyilkossági szándékra), hogy ő teljesen megérti, mert sok problémája van.
Erre én megkérdeztem tőle a következőt (tudni kell, hogy nagyon közel állunk egymáshoz):
Tegyük fel, nekem problémáim vannak. Öngyilkos leszek. Te megértenéd? Mert nekem innentől nem lennének problémáim. És neked?
Hát félre állt a szája, nem tetszett neki a feltételezés. Azóta ha szóba kerül bárkivel beszélgetve az öngyilkosság, ő az első aki fennhangon hirdeti, hogy mekkora önző állat, aki ilyet művel a családjával, mert a problémákat igenis meg lehet oldani :)
Szóval ja, annk rossz aki itt marad, mivel hiányozni fog neki az elhunyt. (Ja, és én is hiszek a reinkarnációban)
Én is kb. abban hiszek amiben te, DE:
Van olyan, hogy hirtelen történik valami, amire a lélek még nincs felkészülve, de magasabb szempontból ez így jó.
Pl. Most lehet itt olvasni a GYK-n, hogy egy nagymama, aki imádta a családját, kisunokáját, 2 óra alatt hirtelen meghalt és most "visszajár", ill, nem ment még el, a kisgyermek látja is.
Szóval van amikor sajnálható az elhunyt (mert hiszen elvesztett sokmindent), van amikor nem.
mondjuk az sztem hülyeség, hogy minnél többet gondolunk a halottra, annál rosszabb. Ki akar úgy meghalni, hogy tudja, hogy nem gondolnak rá?
Szerintem se kell sajnálni a halottat... viszont van egy ismerősöm, most halt meg, őt nagyon sajnálom, mert tudom, hogy nem volt jó az élete. Félt lépni, döntéseket hozni, így mindig egy helyben rostokolt. Milyen lehetett meghalnia azzal a tudattal, hogy nem is élt igazán?
A rokonokat természetesen nagyon sajnálom. Mindenkinek fájdalmas, ha az, akit szeret, egyszer csak "nincs".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!