Van-e bármilyen érdemi kritikája, cáfolata Dr. Michael Newton: Lelkünk útja könyvének?
A könyv a hipnotizőr eljárása miatt hiteltelen:
"Nem a 7000 alany miatt hiteltelen, hanem a hipnotizőr miatt, miután IRÁNYÍTÓ kérdéseket tesz fel. Hipnotizálni tud, de kevéssé ismeri a személyes tudattalan működését. Kérdezi: "Vannak-e itt szellemlények?" Ilyen kérdés a terápiában megengedett ha az a cél, de a kutatásban nem, mert a tudattalanban megjelenik a szellem információ, és lát szellemeket. Ha azt kérdezte volna, hogy vannak-e itt traktorok, akkor a kliens előtt traktorok jelentek volna meg.
Ilyen hibákat majdnem minden leírásában elkövetett."
"Ha azt kérdezte volna, hogy vannak-e itt traktorok, akkor a kliens előtt traktorok jelentek volna meg."
Nem tudom, hogy miért feltételezed, hogy egy igen/nem kérdés hatására automatikusan megjelenik a visszavezetés során valakinek vagy valaminek a képe(mert nyilván nem úgy értetted, hogy az egyén tudatában megjelenik vizuálisan a képe - ami még hihető és logikus is, - hanem gondolom, úgy, hogy szerinted ettől az a hamis benyomása támad, hogy az a személy / dolog valós szereplője volt azoknak az eseményeknek, ahova visszavezették a múltban), és azt sem tudom, hogy van-e személyes tapasztalatod a regressziós hipnózissal.
Nekem van, és attól, hogy a pszichiáter több kérdést is feltett ilyen formában egyes jelen életes és előző életes jelenetek kapcsán, egyáltalán nem "jelentek meg" sem az általa kérdezett dolgok, sem személyek egy-egy ilyen kérdés hatására.
15
" Cáfolatokat legtöbbször olyan emberek írnak akiknek halvány lila gőzük sincs erről a témáról, lásd szkeptikusok, ateisták, kétkedők... Az ő szavukra alapban nem adnék a helyedben."
Vagy az van, hogy nem hisz el minden badarságot, mert mondjuk tisztában van az agyunk működésével.
Már amit tudunk róla!
Az ilyen mesékért és fantáziákért a homloklebeny és a halántéklebeny a felelős.
Azok idézik elő ezeket - egyébként mesterségesen is előtudnak most már idézni ilyen halálközeli élményeket.
Olvass tudományos, bizonyított cikkeket, és jobb lesz a rálátásod ezen dolgokra!
Az emberi test biológia folyamatok roppant bonyolult összessége.
Ez az amit életnek nevezünk.
Egyszeri és megismételhetetlen - sajnos!
Senki ezen a világon nem tudja mi van a tényleges, biológiai halál után!
Amikor agyhalálod van, az agy akkor is működik valamilyen szinten.
Amikor nincsen adás, valójában akkor is van adás - bizony, ilyen ez.
Több 100 év múlva, mikor már jóval többet fogunk tudni az agyunkról és annak komplex működéséről, egy sokkal tudatosabb társadalom fog létrejönni.
Mivel gyaníthatóan mindenre lesz magyarázat, és tudni fogja az ember, tisztában lesz azzal, hogy 1 élete van, és nem több! :/
Viszont akkora már digitalizálható lesz a tudat is feltehetően, és egy másik testben tovább élhet az ember!
De egyszer élsz, ez is jócskán sanszos!
Bár, ahogyan írtam - ezt senki nem tudhatja, mivel a koporsójából még nem kelt ki senki!
2020. jan. 25. 00:01
Lehet fordításbeli hiba is? Olvastad az angol verziót?
Az elme földi, a tudat szellemi. Lehet a földi tudatra gondolt, ami az elme?
Aki elolvasta a könyve(ke)t, és elfogadja a leírtakat benne, annak elfogadható az egyház ördögűzési eljárása?
Szerintem elfogadhatatlan, hogy még attól is tartanod kell, más megszállja a tested, és olyan dolgokat tesz a testeddel, amit te soha. Nem tudom összeegyeztetni a kettőt. Akkor melyik az igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!