Számotokra mi az elrettentőbb, a halál utáni lét vagy a teljes sötétség?
"dokumentumfilmet ahol a lélek létezését bizonygatják"
Tudod, a lélek létezését kizárja az energiamegmaradás. Ezek után bármiféle "erős" érv egy jó nagy butaság.
A "dokumentum" filmeket meg csak hagyjuk. A halálközeli élmények NEM a halálról szólnak, hiszen az illető nem halott. Az életről szólnak, csak olyan körülmények között, amelyek nem kedveznek az életnek. Ezért aztán az ottani élményekben BÁRMI (tetszőleges dolog) elfordulhat - csak a halálról nem kapsz információt, mert az egészen más. A halál utáni dolgokról pedig végképp nem kapsz információt.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én az élettől mindig is jobban féltem, mint a haláltól. Emlékszem, mikor végeztem a sulival, másfél évig merő depresszió és szorongás volt az életem, a rám szakadt felelősség és önállóság miatt (és mert akkoriban elég kilátástalannak tűnt az életem). Azóta már többé-kevésbé megtanultam kezelni ezt az egészet, de igazából két ember van, akit nem adnék semmiért sem, ezen kívül minden más mehetne a levesbe, túl tudnám élni. Úgysem számít semmit, egyszer mindenki elmegy, és odaátra semmit nem vihet magával. Tudod, ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön...
Én hiszek a halál utáni életben.
"A halál utáni dolgokról pedig végképp nem kapsz információt."
Már aki. Ok, lehet elmeroggyantnak titulálni azokat, akiknek esetleg más a meglátásuk, tapasztalatuk, de ezt magukat tudományosnak valló gondolkodóktól igen furcsán veszi ki magát, hiszen a világon szinte az összes tudományos felfedezés úgy született, hogy az adott korban kétségbe vonták a létezését/működését.
"Tudod, a lélek létezését kizárja az energiamegmaradás."
Pontosan MILYEN energiáról beszélünk? Kérdezz meg egy kvantumfizikust erről a dologról. Ugyanis tudomásom szerint elismerik, hogy létezik olyan energia, aminek a működéséről és mibenlétéről halvány fogalmuk sincs.
" MILYEN energiáról beszélünk? "
Teljesen mindegy.
HA létezne külső irányítású lélek, akkor az idegsejtekben azt tapasztalnánk, hogy energia jelenik meg a semmiből, ami beleszól a sejt működésébe. Mivel ennél sokkal-sokkal kisebb dolgokat is megmértünk már, ezért ezt a jelenséget TÖKÉLETESEN ismernénk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!