Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Számotokra mi az elrettentőbb,...

Számotokra mi az elrettentőbb, a halál utáni lét vagy a teljes sötétség?

Figyelt kérdés
Amennyire lehet mindenki maradjon objektív.Ami igazán érdekelne hogy mit gondolnak erről mások vagy hogy éreznek ezzel kapcsolatban, a kérdés nem az hogy MI FOG vagy LESZ/TÖRTÉNNE hanem kinek mi a rémisztőbb elképzelés, esetleg az ,hogy amiután kilehelik az utolsó lehelletük minden tudásuk bölcsességük tapasztalatuk EMLÉKÜK elveszik a levegőben, vagy talán az hogy valóban lehet így vagy úgy élet a halál után, kinek mi-pokol,mennyország, reinkarnáció. ami a poklot és mennyországot illeti ez egy örökkévalóságig tartó sehova nemvezető monoton lét, legyen ez rossz vagy jó, a reinkarnáció a tudatosság folyamatossága, viszont az emlékek teljesen esetleg részleges elvesztése ami akár egyenlő is a lámpaoltással-teljes sötétséggel. Nem széles a skálája a dolgoknak ami történhet bárkivel a halál után, az energia fennmaradhat, de mi határozza meg a tudat létét kérdéses, ha valami fenn is marad az ember után, képes követni továbbra is a fizikális világot?

2016. nov. 22. 00:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
40%
Miért kellene küszködni, kínlódni? Tedd úgy az életed, hogy ne legyen az. Az élet egy nagy kaland.
2016. nov. 22. 17:54
 12/34 anonim ***** válasza:
80%
Honnan tudjátok biztosra, hogy előtte sötétség volt, és nem ti akartatok megszületni? Ezzel a reinkarnációt ki is zárjátok. Persze nem ez volt a kérdés, és ki miben hisz, én elfogadom, kizárhatjátok. Csak azt nem értem, ha feltételezitek, hogy senki se tudja, mi lesz utána, miért vagytok abban pedig biztosak, hogy semmi se volt előtte?
2016. nov. 22. 18:59
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
#12, nem biztosak benne, csak úgy tesznek. Azt hiszik, hogy jelenlegi tudásuk alapján meg tudják mondani, mi volt előtte, és mi lesz utána, pedig egy valami biztos: az emberi tudás a születés előtt és a halál után semmit sem ér. De jól érzik magukat attól, hogy azt hiszik, hogy igen.
2016. nov. 22. 19:15
 14/34 anonim ***** válasza:

Valahogy így gondoltam én is, csak rá akartam mutatni a logikátlanságra ebben. Mert ha valaki azt mondja, tutibiztos, hogy előtte se volt semmi és utána se lesz, az csak simán buta. Aki azt mondja, nem tudja, mi lesz utána, de azt sem, mi volt előtte, egy fokkal jobb.

Szkeptikusként illene konzisztensnek maradni. De felőlem... :D

2016. nov. 22. 19:40
 15/34 A kérdező kommentje:
a lényege az volt a kérdésnek végig hogy mit gondolnak az emberek, kiváncsiságból kérdeztem ki mitől tart jobban. valakiknek az életben elért sikereik miatt talán nyomasztóbb a gondolat hogy a halálukkal minden odavész és senki tovább nemfogja megbecsülni. pl. egy sikeres szívsebés stb. számomra az örök lét és a teljes sötétség is ugyanúgy rémisztő, én nemszeretném hogy a tudatom megszünjön, ha mindent a régi életemböl elis veszítenék mindent a világot, életet szeretném érzékelni akár egy új testben új életúton
2016. nov. 22. 20:13
 16/34 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem, ha feltételezitek, hogy senki se tudja, mi lesz utána, miért vagytok abban pedig biztosak, hogy semmi se volt előtte?"

Te emlékszel rá mi volt előtte? Nem.

Akkor joggal feltételezhetjük, hogy ugyanez lesz utána.

Ha pedig nincs emlékünk arról mi volt a születésünk előtt, akkor az olyan, mintha nem is lenne ott semmi.

Ha van élet nincs halál, ha halál van, nincs élet. A kettő között nincs kapocs, ha meghaltál vége mindennek.

2016. nov. 22. 20:25
 17/34 A kérdező kommentje:
Senki nemkérte a személyes véleményed arról hogy szerinted mivan a halál után, ha a kérdésre nem tudsz és nem is akarsz válaszolni akkor fölösleges írnod ide
2016. nov. 22. 20:39
 18/34 anonim ***** válasza:
85%
Miért lenne már elrettentő a halál utáni lét? Hisz a halál után hazamehetünk, mint lélek, kicsit megpihenni, summázni a legutolsó életünket és felkészülhetünk a következőre. A léleknek egy célja van, az életek által elért fejlődés. Ezek az információk ma már nem fikciók. Olvassátok el Dr. Michael Newton könyvét, a Lelkünk útjai I-IV címűt! Ez egy pszichológus, aki ÉKÉ-S regressziós hipnózissal foglalkozott. 1996-ban adta ki, addigra 7000 tanúja volt, hogy mi van odaát és mindenki ugyanazt mondta el. Hangfelvételekkel alátámasztva. Kezdetnek remek indítás ebben a témában.
2016. nov. 22. 20:53
 19/34 A kérdező kommentje:
utána járok a fickónak meg a könyveknek de néztem sok dokumentumfilmet ahol a lélek létezését bizonygatják és elég erős érvekkel
2016. nov. 22. 21:53
 20/34 anonim ***** válasza:
A könyvet le lehet tölteni a netről.
2016. nov. 23. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!