Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A karmával kapcsolatban lenne...

Ktk312 kérdése:

A karmával kapcsolatban lenne egy kérdésem. (? )

Figyelt kérdés

Ha jót cselekszem jó dolgok történnek velem, ha rosszat a karma ezt is visszafizeti. Ez tiszta.

Elég rossz most az életem, valószínűleg tudom mit kapok most vissza... De a kérdésem annyi lenne: ha jót cselekszem bár nem tiszta szívből az is számít? :D hogy csúnyán fejezzem ki magam... :)

2015. nov. 4. 17:53
1 2
 11/14 anonim válasza:

Én sem gondolom, hogy föltétlenül vigasztalná, csak egyrészt nem értettem ezt a szabályszerű felfogást a karma működésről, másrészt szerintem nem úgy kell venni, hogy csak az ő életében van jelen, legalábbis így értelmeztem, amikor arról írt, hogy a rossz viszonyulások azéer történnek vele, mert "a karma visszafizeti". Én nem hibáztatnám a magam életét, vagy a karmámat bármiért, amit mások tesznek velem:).

Nem szoktam kiábrándulni a "fogadj istentől", és nem is keresek olyan magyarázatot rá, amivel magamat hibáztatnám, vagy az életemben kotorásznék okozat után, ha már az "adjon istenem" kedves volt a másik ember iránt.

2015. dec. 3. 19:53
 12/14 anonim válasza:
Bár nekem is voltak olyan élményeim, amikor azt gondoltam, hogy valamilyen karmikus tapasztalatom van, de nem szoktam a karmámról gondolkodni, vagy miatta "aggódni" olyan szinten, hogy ne a valós viselkedésemet vegyem alapul az életem alakulásához, vagy nem tudom, nekem ez jött le többek között.
2015. dec. 3. 19:58
 13/14 anonim ***** válasza:

"Nem szoktam kiábrándulni a "fogadj istentől", és nem is keresek olyan magyarázatot rá, amivel magamat hibáztatnám, vagy az életemben kotorásznék okozat után, ha már az "adjon istenem" kedves volt a másik ember iránt."

Lehet, hogy így kellene mindenkinek hozzáállni! Elfogadni a dolgokat, amik már megtörténtek, és nem miattad. Csak szerintem az emberben van egy olyan ösztönös késztetés, hogy be akarja magát biztosítani (mindennel szemben, ami veszélyes lehet vagy csak kellemetlen), és ezért próbálja mindenhol keresni a logikát, az ok és okozat összefüggését, hogy erre rájőve legközelebbi alkalommal kikerülhesse azt. Aztán ha nincs benne logika, akkor is bele kell látni valamit, mert a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság nagyon rossz érzés. De ki tudja, talán mégis mindenben van valami megfejthető logika, csak máshol kell keresni, nem tudom. Ha velem rövid időn belül több olyan rossz is történik, ami bizonyos szempontból egy halmazba pakolható be (pl különböző helyeken ugyanolyan típusú emberek bántottak meg igazságtalanul, kb ugyanolyan helyzetben és ugyanolyan stílusban), akkor nekem is elkezd járni az agyam, hogy mitől ez a tipikusság, talán bennem van valami "rejtetten", ami ezt kiprovokálta belőlük, tudattalanul.

2015. dec. 3. 22:14
 14/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, nálad is ilyen tipikus helyzetek vannak, vagy mindenkitől, mindenhogyan, válogatás nélkül kapod? :)

A kérdésedhez: szerintem néha van olyan helyzet, hogy érdekből érdemes valami jót tenni, de erre alapozni az életet biztos nem jó.

2015. dec. 3. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!