Halálbűntetés: a reinkarnációban? Felesleges mivel úgyis ott toporog a születés ajtajánál pár nap múlva a lélek?
Mellesleg megfosztják a lényt attól hogy még ebben az életében megpróbálja jóvátenni, helyrehozni amit tett, még ha olyan szőrnyű is mint hogy embert ölt pl.
Azután meg elég rossz karma ez egy országnak, hogy ölni kényszerült. Visszaüthet rá.
"Ezek szerint egy egeret se szabadna megolni?:D"
Ez jó kérdés, mivel az ember - részben - ragadozó, azaz húsevő is.
Itt szerintem a kulcs a szükséges mérték. Szórakozásból egész biztos, hogy nem szabad, pontosabban nem érdemes, más esetben is csak akkor, ha nincs más mód. Például ha be tudom rácsozni a pinceablakot, akkor inkább azt teszem meg, hiába olcsóbb a patkányméreg.
11-es!
Az ember nem ragadozó. A ragadozó az embernél alacsonyabb létsíkon létező entitás, az ember viszont magas, minőségi értelmi képességgel rendelkezik, és mielőtt cselekszik, előtte tud gondolkodni, ha akar, mint ahogy le is írtad. :)
Ha beracsozod az ablakot azzal csak elfeded a problemat. Ezzel annyit ersz el hogy nem a te pincedbe lessz eger hanem maseba.
Szerintem lehet olni egeret ha a csalad vagy mas egeszseget veszelyezteti kulonbozo betegsegekel.
Egyebkent az vagyok aki az egeres kerdest felrakta.
De ha eszem a jokis pacalporimet es egy csotany ott maszkal ne ussem le hanem fogjam meg es tegyem ki a hazbol??:D Ha leutom az vegleges megoldas ha kiteszem vissza jon.
"Az ember nem ragadozó."
Jó, akkor mindenevő, ha így jobban tetszik. Ebbe a szóba mindig belekötnek. :)
"Ha beracsozod az ablakot azzal csak elfeded a problemat. Ezzel annyit ersz el hogy nem a te pincedbe lessz eger hanem maseba."
Az már nem a te gondod. A másik ember pedig belátása szerint dönt a kérdésben. Az egér sem pusztul el, ha nem jut egy pincébe sem.
"Ha leutom az vegleges megoldas ha kiteszem vissza jon."
Végleges? Két perc múlva jön egy másik.
Igen, amúgy visszajön, együtt kell élnünk az állatokkal a Földön, elvégre társbérlők vagyunk. A legyeket és egyéb rovarokat kihessegetni szoktam, nem levadászni éppen emiatt, és gondoskodom arról, hogy ne jöhessen vissza (szúnyogháló). Egyébként érteni szoktak a "szóból", még nem volt olyan, hogy ne ment volna ki repülő rovar, ha az ablakot kitártam neki, és arrafelé tereltem. És még kevésbé is fárasztó, mint csapkodni egy fürge légy után.
Ha mindenki igy gondolkozna mint te akkor olyan patkany szaporulat lenne hogy terdig jarnank a mocsokban.
Tegyuk fel 1 evig senki nem ol meg egy patkanyt se a vilagon. Na akkor lenne jatszotars a gyereknek... D
18-as!
Tudvalevő, bár nem mindenkinek nyílvánvaló, hogy a rágcsálókat, de minden más állatot is a megszerezhető táplálék tart szaporulatban! Ha sok a táplálék, mondjuk egy gabonatárolónál, ahol a rágcsálók be is tudnak jutni, ott töménytelen mennyiségű rágcsáló elszaporodik. De, ha nincs elég táplálék, akkor a a szaporulat is drasztikusan visszaesik! Ez egy természeti törvény! Aki nem ismeri ezt a törvényt, az csapkodhatja reggeltől estig a rágcsálókat, soha nem fogja kiírtani, ha közben nem zárja el a rágcsálók elől a táplálékforrásukat! Tehát az állatszaporaság elleni gyilkolászásról ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!