Itt már csak az öngyilkosság lehet a megoldás?
"hogy mindenki megmondja mit tegyek."
Akkor most én nem fogom megmondani, hogy mit tegyél.
Tényeket fogok mondani, amelyek a tapasztalataim és tanulmányaim nyomán úgy gondolom igazak.
Az öngyilkosság egy menekülés, a bizonytalanba, hisz "onnan" nem jönnek vissza jelenteni: háh, mennyivel jobb, jaj, mennyivel rosszabb.
A gyógyszarok elnyomják a bajokat, nem oldanak, hanem lenyomnak. Elég hamar függővé is tesznek. És elhízás, eltorzulás is jelentkezik egy idő után. A lélekgyógyásznak nagyon sok mély beszélgetéssel kéne gyógyítani, feltárni a bajok gyökerét, megértetni, átvilágítani a sötét tudatalatti területeket, de erre nincs idő (Amerikában is csak a nagyon gazdagoknak van erre lehetősége), tehát kezébe nyomják az áldozatnak a gyógyszert, menj már innen.
Hamlet vívódik: lenni vagy nem lenni?
igen, akkor nemesebb a szív, ha tűri sorsát,
és az a vágy van előtte: minél mélyebbre jutni a világ megismerésében és azt kifejezni.
Egy jó ok arra, amiért érdemes élni, az az, hogy nincs "másik élet", és az öngyilkosság nem old meg semmit, csak meghalsz, és ennyi. Nem lesz jobb senkinek.
A másik remek ok, hogy fiatal vagy, és meglehetősen gondtalan, leszámítva azt, hogy még nem szoktál hozzá, hogy az élet senkinek nem habos torta, és nem az a normális, ha semmiféle probléma nincs. Évtizedek alatt megváltozik majd a mostani nézeted, de tizenévesen ne számíts nagy bölcsességre magadtól. Sok embert megvisel az életének ez a szakasza. Ki kell jönni belőle, de nem öngyilkossággal. Inkább próbálj újítani, sokat segíthet, ha kilépsz a régi mederből, és új dolgokat tapasztalsz, mert szélesíti a látóköröd és átértékelheted a régebbi dolgaidat is más szemszögből.
Ideiglenes nehézségek miatt nagy butaság lenne végzetes hibát elkövetni.
Én a helyedben inkább mennék pszichoterápiára gyógyszer nélkül, mert a gyógyszerből nem sok jó fog kisülni.
Azt értsd meg még, hogy az öngyilkossági vágyat egy illúzió okozza: annyira beszűkül a tudat, hogy nem látsz más kiutat a helyzetedből. De csak beképzeled, mert nem gondoltál még végig minden lehetőséget. Ezen tud segíteni a pszichológus.
Öngyilkossági kísérletet túlélő emberek általában elmondják, hogy egészen az ugrás pillanatáig úgy érzik, hogy nem lehet megoldani a problémáikat, de abban a pillanatban, hogy elugranak, végigfut az agyukon, hogy valójában minden gondjuk megoldható lenne, kivéve ezt az egyet, hogy már elugrottak. Tehát már az ugrás pillanata után megbánják, de onnan már nem tudják visszahozni.
Szóval a helyedben próbálkoznék még dolgokkal, ha úgy érzed a gyógyszerek és a pszichiáter nem vált be, próbálkozz mással. Van kiút, csak nem látod át. Úgy érezheted, hogy már megpróbáltál mindent, de ez nem igaz.
" Ki akarok a világból szabadulni"
Újra csak tényeket mondok, nem akarom megmondani, mit csinálj.
1 Egy, egyetlenegy VILÁG van. Nincs hová menekülni.
Nem lehet "kimenni "belőle, nincs hová.
Buddha tanítása a szenvedés megszüntetéséről szól. Hogy lehet kiszabadulni az örvénylő létforgatagból.
A felébredéssel. Ugrándozással nem lehet megszabadulni semmitől.
" Van egy természet gyógyászom aki 2
hetente megszokot masszirozni. Ő mondta, hogy van
következő élet. Én nem akarok következő életet."
És, ha azt mondaná ugorj a kútba azt is megtennéd? Ha azt mondaná neked, hogy létezik a Mikulás akkor hinnél nekik? A reinkarnáció hívők szerint, aki meghal újjászületik, tehát ha nem akarsz újjászületni nem az lenne a főcélod, hogy minél tovább életben maradj?
Panelban laksz? Ott mondjuk nem csodálkozom, hogy ilyen hajlamod van. Én is szar fos panelban lakom és 2 hete pl. eret vágtam, csak nem sikerült. Elegem van a nyomorból, gyűlölöm az életemet, másnak tök jó, gazdagok, akármit csinálhatnak, én meg semmit.
De inkább kezdj el lottózni, mint én már régóta, aztán hátha bejön egyszer, aztán eltudsz költözni egy normális helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!