Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért akarják tudni egyesek...

Openyoureye kérdése:

Miért akarják tudni egyesek mi volt előző életükben?

Figyelt kérdés
Szerintem aki nem képes önmagától utazni, annak talán az is a sorsa, hogy ne is tegye és ne a régmúltban keressen válaszokat, mert lehet hogy ott van az orra előtt. A több életen átívelő probléma gyökere nem minden esetben a múltban keresendő, hanem a jelen önmagadban, hisz mind a mai napig húzod magaddal a problémát, máskülönben nem lenne mi után kutatni. Továbbá az annyira bonyolult már, hogy egy kezdő ébredőnek nem valószínű, hogy pont ezzel kellene foglalkoznia. Vagy ti már megoldottatok minden jelenlegi feladatot, hogy már ezzel foglalkoztok?

2015. márc. 12. 21:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%
mert akkor rájöhetnék hogy most miért kaptam azt,amit..hogy miért ide kellett születnem és mi a feladatom
2015. márc. 13. 13:30
 12/15 Ensam skog ***** válasza:
Miért történnek bizonyos dolgok velem? Miért vagyok ilyen? éslegalább onnan folytathatném ahol abba hagytam a fejlődést csak tudatosan.
2015. márc. 14. 16:19
 13/15 A kérdező kommentje:

6-nak:

"Mert tanulhatnak belőle. A múlt lehet egy meg nem történt jövő."

- Miért, a mostani életedben már mindent tudsz? Azokat megértem akik kíváncsiak, de ha már tanulásról és fejlődésről beszélsz, akkor nem lenne jobb a jelen életedet rendberakni? Ami a múltadban van és most nem tudsz róla valószíűleg nem véletlenül van úgy. A többi meg amúgy is kihat a jelenlegi életedre, szóval a mai problémáid a múlt árnyékai. Amit most nem tudsz azt pedig nem valószínű, hogy képes vagy most megoldani, ezért is van "elzárva" előled. Ha hiszel a reinkarnációban akkor ugye nem gondolod komolyan, hogy maga az elv ami szerint működik hibás lenne?

dubitus-nak:

"Te miért akarod tudni, hogy más miért akar tudni bármit is?"

- Puszta kíváncsiságból :)

11-nek:

"mert akkor rájöhetnék hogy most miért kaptam azt,amit..hogy miért ide kellett születnem és mi a feladatom"

- A feladat teljesítéséhez miért kellene tudnod az okot? Mondjuk ha gyilkos voltál előző életedben és azért vagy valaki(áldozat) mellett, hogy neki tégy szolgálatot, akkor jó lenne tudni, hogy korábban mit tettél vele. De ha megfordítjuk a példát érdekesebb: Ha tudnád, hogy a legjobb barátnőd/barátod azért a legjobb, mert előző életében megölt téged, az jó irányba befolyásolná a dolgok alakulását?

Ensam skog-nak:

"Miért történnek bizonyos dolgok velem? Miért vagyok ilyen? éslegalább onnan folytathatném ahol abba hagytam a fejlődést csak tudatosan"

- Biztos lehetsz abban, hogy ott folytatod ;) Azt, hogy miért vagy olyan amilyen szerintem mindegy, míg elégedett vagy magaddal. Ha pedig nem, változtass rajta, ehhez nem gondolom, hogy tudni kellene mi történt veled előző életedben.

Legvégül pedig mindenkinek: Az előző életbeli tapasztalatok nem az életek teljes újraélését jelenti, csak részek ugranak be. Ebből hogy lehetne megtudni olyan bonyolult dolgokat, hogy ma mit miért teszek, vagy valaminek mi az oka?

Mondjuk én kíváncsiságból sem szeretném tudni milyen voltam előző életemben. Ha elfogadjuk, hogy folyamatosan fejlődünk, akkor néha még az is kínos amit ebben az életben néhány éve tettem, de ma már semmi pénzért nem tenném. Ezt a logikát követve az előző életbeli információk csakis és kizárólag csalódást okozhatnak, hisz korábban a jelenleginél is "ügyetlenebbek" voltunk, nem?

2015. márc. 20. 00:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Az emberek összefüggést keresnek, az életeik között, így talán a halál és elmúlástól való félelmük enyhül.

De jól látod, ha megszülettél, és a múltadban már önmagad előtt is vállalhatatlan cselekvéseket tettél, akkor előző életedben tett dolgaidra sem lennél büszke, hiszen itt vagy, söt itt vagyunk mi mindannyian, ujraszületettek, akik "majd most jobban tudjuk" reményével létezünk.

2015. ápr. 2. 10:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Én a saját esetemről tudok beszámolni. A jelenlegi életemet kezdtem el rendbetenni, megoldani a fennálló problémáimat, és ennek kapcsán jutottam el oda, hogy bizonyos problémák gyökere sokkal, de sokkal mélyebbre nyúlik vissza, mint ami a szűkös emberi tudattal egyáltalán felfogható. A szálak bogozgatása közben bukkantam rá olyan szálakra, amik előző életekbe nyúlnak vissza. Nem kerestem, nem akartam tudni: jött!

Van, amit nem lehet megoldani a jelenlegi életben.

Egyébként mit jelent az, hogy "kezdő ébredő"? Nem tudhatod, hogy korábban ki milyen utat járt be, hol tart a fejlődésében. Leszületve úgyis mindenki mindent elfelejt, de valahogy azt látom, hogy az idősebb, fejlettebb lelkeknek az ébredés után nagyon gyorsan megy az emlékezés.

2015. máj. 21. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!