Helyes lehet ez az "elméletem"?
Nem.
Mert:
-nincs halál utáni élet
-a déja vu-nek sincs köze semmilyen természetfelettihez, hanem a gyorsabb agy-és szemműködéshez (érzékeléshez).
-film sincs.
Az első válaszolóval nem êrtek egyet.
És kedves kérdező.Az elméleted félig-meddig helyes.Viszont megjegyeznék pár dolgot.
Nem folyamatosan játszódik le mint egy film,hogy annyiszor nézed meg ahányszor akarod.Egy bizonyos idő után már a lélek nem jöhet ebbe a világba vissza-neki ott már lejárt az ideje.
Ezért mondjuk , hogy vannak öreg és fiatal lelkek.
A deja vu érzést sem jól magyarázta az első , mivel ha van élet a halál után akkor ez a deja vu érzés kb annak tudható be.Hülyeség az hogy a szem meg az agy igy meg úgy...ezt érzékeli,azt látja előre...
Kérdező ... deja vu érzés közben nem tudod mit mondanak majd előre , te csak annyit érzel mintha ez már megtörtént volna.Nem egy Next filmben vagyunk.
"Én csak azért nem értek egyet az első válaszolóval, mert nem mondhatja ilyen biztosan, hogy nincs halál utáni élet, mivel nem halt még meg, hogy ezt ilyen biztosan tudja."
Mivel nem tudunk róla, hogy lenne utána még élet, nem kellene feltételezni. Amit eddig tudunk, az alapján nincs. El lehet képzelni utána dolgokat, de semmi alapja sincs ezeknek az elméleteknek, tehát feleslegesek.
Szerintem felesleges ilyeneken gondolkodni. Éld az életed inkább... Ne töprengj ezen a kérdésen, mert választ sose kapsz rá, nem igaz?
És ha így van, ilyen az életünk? Akkor meg mi van? Tenni ellene nem tudsz, az információval se tudsz semmit se kezdeni, csupán csak tudnád ezt a titkot és kész. Sőt, valójában nyomorúságos lenne, ha tudnánk, hogy az életünk, melyben gürizünk a pénzért, a boldogságért, az akármiért, valójában egy másik körforgás része, és ezt a sok szenvedést, már egyszer átélted, de újra és újra megéled mindet... Mondd csak, mire lenne jó ezzel a tudattal élni? (Tény, hogy ott vannak még a boldog érzések is, amiket az ember akár százszor is megélne, de azért az ilyen kijelentésekkel jobb vigyázni, nem?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!