Helyes az elméletem? Mivel próbálnád cáfoln?
pl. fujtogatásra gondoltam, de rád is bir hajitani valamit. :D
Azt elfelejtettem irni hogy a szkeptikusok takarodjanak a kérdésemtől.
?
Kifejtenéd bővebben, utolsó?
Tény az agyad te sügér.
Aminek a létezését nem lehet bizonyítani, az nem tény.
Akkor miért nem úgy írtad ki a kérdésedet, hogy "Helyes az elméletem? Ha szerinted nem, akkor takarodj innen."
Még mindig várom a szellemek létezésének bizonyítását. Ennek nem hit kérdésének kellene lennie, hanem vagy igaz, vagy nem. Amíg ez nincs meg, felesleges rá elméleteket építeni.
Ha pedig hit kérdése, akkor feleslegese a kérdés, mert megcáfolni nem lehet az elméleted, legfeljebb a hited megrengetni benne.
Átlépve a képzelet világára:
Ha a szellemek vissza tudnának hatni a való világra, egész másképp alakult volna a történelem. Hitlerhez visszament volna egy zsidó, vagy egy halott francia/angol/akármilyen katona, és megölni a háború elején. Sztálint dettó. A több millió áldozatból biztos lett volna egy szellem.
Ez ugyanúgy igaz a történelem összes nagy hadvezérére, uralkodójára. Bármennyire is szeretnek egy nagy embert, mindig lesznek rengetegen, akik nem szeretik őket. Ebből a rengetegből pedig elég lenne egy szellem, hogy eltegye láb alól.
Tehát ha a szellemek képesek lennének fizikailag visszahatni, akkor nem lehetett volna ilyen történelmünk. De facto a szellemek nem képesek erre.
Ez alátámasztja azt az elméletet is, miszerint nem léteznek.
Valami hasonlóan bagatell módon bizonyíthatnád az ellenkezőjét és akkor tudunk beszélgetni.
"Létezésüket lehetetlen bizonyitani,hisz nem látja őket mindenki."
A modern fizikában rengeteg olyan dolog van, amit nem vagyunk képesek érzékelni, mégis bizonyított a létezése a környezetére gyakorolt hatások által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!