Egy új (? ) elméletem van a 4D-ről! Van benne valami?
A bizonyítás röviden ez:
Ha a 3D-t (2D-t, 1D-t) egy sík mentén elvágjuk, a vágás mentén marad egy 2D-s (1D-s, 0D-s) tér. Ha a mintát követjük, a 4D-t egy sík mentén elvágva 3D-s teret kapunk! Ez 2 dolgot vet fel:
1. A dimenziók egyfajta tömörített fájlok, amik a 2D síkjában foglalják magukba az n-1. dimenziót! Tehát a 4D a 2D síkjában tárolja a 3D-t stb.
2. Igazából a dimenziók száma VÉGTELEN is lehet, mert ugyanígy igaz, hogy az 5D a 2D síkjában 4D-t tárol stb.
A kérdéseim:
- Kitalálta ezt már valaki előttem? (Szinte biztos vagyok benne, bár csak ehhez HASONLÍTÓ írásokat találtam a 4D-ről...)
- Van-e bármilyen hiba az elméletemben?
- Tudnék esetleg a témában szakemberekkel beszélni?
A válaszokat előre is köszönöm!
14/F
Na, ha már ennyire belemerültünk ebbe a témába, akkor régebben volt a többdimenziós mértani testekkel kapcsolatban egy kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
Ha esetleg valakit érdekel, hogy hogyan lehet kiszámítani egy akárhány dimenziós „gömb“, „kocka“, „szabályos tetraéder“ paramétereit („térfogat“, „felület“, csúcsok, élek, oldallapok, stb. számát).
A vége butaság, ahogy van.
Az eleje meg azért nem stimmel, mert mindent síkkal akarsz elvágni, és ez csak 3 dimenzióig működik. 4 dimenziós testet síkkal (pl. késsel) elvágni nem lehet! Ugyanúgy, ahogy 3 dimenziós testet sem lehet elvágni egyenessel (pl. tűvel).
ez az elvágunk egy 4Ds teret egy síkkal dolog nem világos számomra (nem is fogja két külön részre vágni), az meg főleg nem , hogy egy sík mentén hogyan kapunk 3Ds teret, de arra jól ráéreztél, hogy akármennyi dimenzió lehet (akár végtelen számú is), és a kisebb dimenziós terek beágyazhatóak nagyobb dimenziósokba.
Ez matematika, vektortér vagy esetleg lineáris tér néven érdemes ilyesmiknek utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!