Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi kell még nektek, hogy...

Mi kell még nektek, hogy elhiggyjétek VAN reinkarnáció? Lent minden leírva!

Figyelt kérdés

Hipnotizáltak sok embert, ez az egyik. A másik, hogy számtalan ilyen történik:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Tessék csak, tessék!

Megakarom tudni, hogy mi, ki voltam az előző életembe, hova kell mennem? Normális válaszokat!

2014. nov. 5. 15:45
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

"Ahogy keletkezik fizikai értelemben egy "test", az lehetőség egy léleknek, hogy hozzácsatolódjon. Ilyen egyszerű."

Az élet nemi úton terjedő, 100% halálozási rátájú betegség!

A lelkek szaporodásáról tudsz valami érdemlegeset?

.

A kérdezőnek:

"Normális válaszokat!"

1.: Nemnormális kérdésre nemnormális válasz az egyedül normális!

2.: Ne SZÓLITS FEL, ha kérsz, úgy tegyed!

2014. nov. 6. 09:13
 32/41 Angelo84 ***** válasza:

"Az élet nemi úton terjedő, 100% halálozási rátájú betegség!

A lelkek szaporodásáról tudsz valami érdemlegeset?"

Egészen pontosan az élet a jelenlegi természettudomány általi definícióját írtad le kissé szellemesen, ám de célratörően megfogalmazva. S ilyen alapokon, vagyis hasonlóan a biológiában leírtakhoz, nem beszélhetünk a lélek szaporodásáról, ugyanis ott még nemi jellegről sincs igazán szó.

2014. nov. 6. 12:30
 33/41 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező!

Megkérdezhetem, hogy te miért szeretnéd, hogy mások is higgyenek a reinkarnáció létezésében? A te szempontodból miért van ennek jelentősége?

Tényleg ne kötekedésnek vedd, hogy ezt megkérdezem, hanem annak, ami: puszta kíváncsiságnak.

Én hiszek a reinkarnációban, mert - amellett, hogy rengeteg kézzelfogható közvetett bizonyítékról olvastam általam hitelesnek tartott forrásból (például olyan pszichiáterek esettanulmányokat tartalmazó könyveiben, akik évtizedek óta, páciensek ezrein végeznek előző életes regressziós hipnózist), - sok olyan dolgot tapasztaltam meg saját életemben az elmúlt 17 évben, ami végképp meggyőző bizonyíték számomra.

Többek között négy és fél éve használok egy, a lélek és a reinkarnáció létezésén alapuló terápiát saját magamon és másokon, olyan eredményekkel, amit korábban én is abszolút elképzelhetetlennek tartottam volna, és ha nem én magam látom a saját szememmel, hanem másoktól hallom ugyanezeket, őszintén szólva valószínűleg vagy az igazmondásukat, vagy a józan ítélőképességüket vontam volna kétségbe.

Emellett kipróbáltam két másik, szintén a reinarnáció létezésén alapuló terápiás módszert, amik szintén nagyon hatékonyan működtek, és amiknek az eredménye ugyanúgy abszolút meggyőző volt számomra.

Nekem mára mindez annyira kézzelfogható, a saját bőrömön újra meg újra megtapasztalt valóság, hogy nyugodt szívvel feltenném a saját életemet tétnek egy olyan fogadáson, ahol az a kérdés, hogy van-e lélek és van-e reinkarnáció. (És nem, nem vagyok szuicid hangulatban, nagyon is szeretek élni, és szeretnék még egy jó darabig itt maradni a fizikai síkon. :-)))

Ennek ellenére nem érzek rá késztetést, hogy másokat próbáljak meggyőzni ezekről a dolgokról.

Úgy vagyok ezzel, hogy az, akit érdekel ez a téma, az - akár kétkedően, akár teljesen szkeptikusan, de némi nyitottsággal áll ehhez a kérdéshez - megdöbbentő mennyiségű, különböző forrásból származó közvetett bizonyítékot találhat a lélek és a reinkarnáció létezésére, illetve saját tapasztalatokat is szerezhet az ezek létezésén alapuló terápiás módszerekkel.

Ha pedig valakinek a hitével, meggyőződésével, világképével, a világ műküdéséről alkotott elképzeléseivel eleve nem fér össze a lélek és a reinkarnáció létezésének gondolata sem, akkor teljesen természetes, hogy nem fog sem közvetett bizonyítékok után "kutakodni", ilyen terápiákat kipróbálni, és őt megpróbálni meggyőzni ezekről a dolgokról az én véleményem szerint kb. annyira célravezető és annyira elfogadható, mint az erőszakos hittérítés.

Mondjuk én nagyon gyakorlatias beállítottságú vagyok, és nekem ezért is teljesen lényegtelen, hogy a 7 milliárd bolygólakóból eggyel több vagy kevesebb ember hisz abban, amiben én.

Amellett, hogy az én életminőségemre semmilyen hatással nincsen, hogy mások - ráadásul számomra ismeretlen emberek - miben hisznek, többek között azért sem tulajdonítok ennek jelentőséget, mert nem attól lesz valami igaz vagy sem, létező vagy sem, hogy a kisebbség vagy a többség hisz benne.

2014. nov. 6. 12:51
 34/41 Spilerke ***** válasza:
64%

Most elmondok egy példát, hogy számomra miért butaság a reinkarnáció

Sok mese kering a reinkarnáció körül, de kezdjük az alapoknál. A lélek állítólag egy tudat - más szóval egy "Én tudat", így az olyan életformákat kizárhatjuk, akiknek nincs öntudata, nekik nincs lelkük. Állítólag nem születik új emberek, csak halottak reinkarnálodnak újra, de ha ez valóban így van, akkor mikor kezdődött el az egész? Eredetileg hányan voltak? És mi történik azokkal, akiknél megáll a reinkarnációs folyamat? A reinkarnáció szerint, csak addig reinkarnálodunk, amig minden megtapasztalunk, de vajon mire kell a tapasztalat? De, ha minden kellő tapasztalat birtokában vagyunk, és a reinkarnációs folyamatnak vége szakad, majd túlvilágra kerülünk, akkor ott nem áll fenn a túlnépesedés veszélye? És ebből következtetve nem csökkennie kéne az összes népességnek a létszáma, addig, amíg mindannyian a túlvilágra kerülünk? Pedig bizonyított tény, hogy az összes állatnak, embernek és egyéb organikus életformának nő a létszáma, függően a körülményektől és a szaporodási képességeiktől, és ez mindenhol érvényes akármelyik lakott bolygóról legyen szó, következtetésképp náluk is fennáll ugyanez a veszély.

A szaporodás, gyerekvállalás nem más halálától függ, hanem egyének köztti szaporodásról, családalapításról, fajfennmaradásról stb.

Az embernek nem azért fog gyermeke születni, mert valahol meghalt egy oposszum, hanem azért mert jót hancúrozott a barátnőjével, feleségével.

2014. nov. 6. 15:37
 35/41 anonim ***** válasza:
0%

# 34

"Állítólag nem születik új emberek, csak halottak reinkarnálodnak újra, de ha ez valóban így van, akkor mikor kezdődött el az egész?"

Elég szokatlanul fogalmaztál, de azt érted ezalatt, hogy nem "születnek" új lelkek, hanem mindegyik egy időben keletkezett valamikor? Ha igen, akkor hol találkoztál ezzel az információval?

"De, ha minden kellő tapasztalat birtokában vagyunk, és a reinkarnációs folyamatnak vége szakad, majd túlvilágra kerülünk, akkor ott nem áll fenn a túlnépesedés veszélye?"

Ha - tegyük fel - létezik a reinkarnáció, mit értesz azalatt, hogy "túlvilág"?

"Pedig bizonyított tény, hogy az összes állatnak, embernek és egyéb organikus életformának nő a létszáma, függően a körülményektől és a szaporodási képességeiktől, ...."

Ebben biztos vagy? Nem feledkeztél meg a veszélyeztetett, az emberi tevékenység miatt csökkenő életterű, természetes élőhelyükről fokozatosan kiszoruló, kihalófélben lévő vagy már kihalt állatfajok ezreiről?

"A szaporodás, gyerekvállalás nem más halálától függ, hanem egyének köztti szaporodásról, családalapításról, fajfennmaradásról stb."

Ez így van, de nem is állítja ennek az ellenkezőjét senki, aki hisz a reinkarnációban.

"Az embernek nem azért fog gyermeke születni, mert valahol meghalt egy oposszum, hanem azért mert jót hancúrozott a barátnőjével, feleségével."

Valóban nem, de nem is állít ilyet senki. Senkinek a lelke, aki megszületik emberként ma ezen a bolygón, nem egy oposszum vagy más állat testében élt az ezt megelőző inkarnációjában, hanem már több száz életet élt le emberi testben.

2014. nov. 6. 16:20
 36/41 Spilerke ***** válasza:

"Elég szokatlanul fogalmaztál, de azt érted ezalatt, hogy nem "születnek" új lelkek, hanem mindegyik

egy időben keletkezett valamikor? Ha igen, akkor

hol találkoztál ezzel az információval?"

Természetesen így értettem, csak rosszul fogalmaztam. Bár nem hiszek a reinkarnációban, de régebben párszor már tettem fel erről kérdést és máshol is találkoztam ezzel a többi már logika. Sokszor tapasztaltam, hogy ahány ember van annyi reinkarnációs elmélet és még csodálkoztok, hogy vannak olyanok, akik nem hisznek benne? Túlvilág alatt azt értem, amit bizonyára te is egy másik létsíkot.

"Ebben biztos vagy? Nem feledkeztél meg a

veszélyeztetett, az emberi tevékenység miatt

csökkenő életterű, természetes élőhelyükről

fokozatosan kiszoruló, kihalófélben lévő vagy már

kihalt állatfajok ezreiről?"

Ezzel is számoltam, de azoknak a kihalt fajoknak a száma eltörpül a mai népesség létszáma mellett. Például tudtad azt, hogy 1960 és 2011 között 133 százalékkal nőtt a világ népessége? És ez népességszámlálás csak az emberekre irányul, arról már nem is szólva, hogy a háziasított állatok száma is drasztikusan növekszik, nem beszélve a csótánykoról és más rovarokról, akik hihetetlen mértékben szaporodnak. A szaporodás és a túlnépesedés pedig mindegyik lakott bolygón érvényes, vagy tán ott még gyorsabb a szaporodás és hosszabb az népesség élettartama, ha pedig helyesnek tartjuk ezt a feltételezést, akkor sokkal több élő van, mint halott, mert sokkal gyorsabb a szaporodás aránya, mint a halálozás aránya - ez pedig arra enged következtetni, hogy az a feltételezés, miszerint nem születik új lélek egyértelműen téves, mert ha hiszünk a reinkarnációban és helyesnek tartjuk azt a feltételezést, hogy a népesség száma drasztikusan növekszik, akkor sokkal nagyobb az élők aránya, mint a holtaké - következtetésképp vannak olyanok, akiknek már nincs lelkük, hiszen nem születik új lélek, sőt a tapasztalat szerzés végeztével a lelkek száma csökken, de ennek ellenére a népesség száma drasztikusan növekszik.

2014. nov. 6. 20:46
 37/41 A kérdező kommentje:
NA neee nem gondoljátok, hogy ezt mind végig olvasom? :'D NE ITT VITÁZZATOK GYERMEKEK... A kérdésre kéne válaszolni, nem egymásnak.. De mindegy látom elvagytok hagylak titeket puszika
2014. nov. 6. 20:55
 38/41 anonim ***** válasza:

Nem kell menni sehova se, mert bugyuta női magazinok szerint tök egyszerű.

[link]

[link]

[link]

De ha egyedül nem megy, akkor őket keresd: [link]

2014. nov. 6. 21:13
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

# 37

"NA neee nem gondoljátok, hogy ezt mind végig olvasom? :'D NE ITT VITÁZZATOK GYERMEKEK... "

Őszintén szólva nekem mindegy, hogy végigolvasod-e a kérdésedre írt válaszokat. A mondanivalómat nem neked szántam, az első két sorban feltett kérdéseket leszámítva, azokkal kapcsolatban meg komoly tétben mertem volna fogadni, hogy nem fogsz rájuk válaszolni, de egyfajta tesztnek jó volt. :-)

Van annyi élettapasztalatom, jól működő intuícióm meg rutinom ebben az "ezotéria" rovatban, hogy a kérdésed megfogalmazásából meg tudtam ítélni, hogy te magad mennyire veszed komolyan, illetve gondolod egyáltalán komolyan.

Nem véletlenül nem válaszoltam az utolsó sorban feltett kérdésedre. :-)

Minden jót neked!

2014. nov. 6. 21:31
 40/41 anonim ***** válasza:

#37 (kérdező)

Ha nem olvasod végig a válaszokat, akkor mi indított a kérdés feltevésére?

Feltettél egy kérdést az itt olvasóknak és válaszolni hajlandóknak, aztáén kijelented, te nem kivánsz résztvenni a csoporttagok véleménye megismerésében?

.

"Megakarom tudni, hogy mi, ki voltam az előző életembe..."

Én pedig meg akarom tudni, volt-e egyáltalán előző életed!

2014. nov. 7. 14:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!